Aký LCD?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
renam
Amateur
Amateur

Aký LCD?

Príspevok od používateľa renam »

Ahojte, chceme si kúpiť nový LCD monitor kvôli deťom, lebo začínajú robiť na PC,tak aby si aspoň trošku šetrili oči. Máme starší PC s grafikou Gforce 5200. Čo sme si pozerali, tak sa nám pozdáva LG W2243T-PF
http://www.pcmania.sk/zbozi/21-5-lg-lcd ... p=z:156010
alebo BenQ G2222HDL
http://www.pcmania.sk/zbozi/22-lcd-benq ... p=z:167644.
Viete nám poradiť, či nám to s grafikou pôjde a ktorý je lepší? Prípadne sa potešíme aj ďalším radám k iným monitorom lebo ich je veľa a aj tieto dva sme si vybrali po neprebernom množstve prezeraní internetu. Vyberali sme si aj so Samsungov, ale tam sa nám dáko žiadny nepozdával. Ale nebránime sa ani tejto značke. Ďakujeme za rady a pomoc pri výbere.

Renata
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aký LCD?

Príspevok od používateľa uplink »

LG o Benqu ani neuvažovať :)...Samsungy sú najlepšie v pomere cena/výkon. Keby si dal cenový strop, bolo by to super.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

off topic: uplink - mas skusenosti s benqom? lebo ja jeden mam a funguje uz piatym rokom vyborne... Zopar znamych ich ma tiez a funguju... Aj v testoch vychadzaju dost dobre (pokial zavrhneme tie najlacnejsie modely, ako asi u kazdej znacky), preto ma zaraza tato ich povest...

a k topicu: zadat cenovy strop by bolo najvhodnejsie, kedze idealne by asi bolo nieco s LED podsvietenim, to by malo byt setrnejsie (mensia spotreba, menej vyzarovanej energie, ako mi selsky rozum vravi)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak si nemaju kazit oci, tak nieco s DVI
grafika by taky vystup mala mat
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Vsetkyy LCD su v skoro rovnake len z malými drobnostami sa lisia len je na tebe na co to vlastne chces pouzit ako sa spominalo samsungy nieje o com Benq su super tiez ja osobne s nimi mam len dobre skusenosti sam som jeden 2 roky mal teraz mam LG 24´´Flatron a som velmi spokojny
renam
Amateur
Amateur

cenový strop pre nás je 135,- EUR bez DPH
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

johny_sk napísal:off topic: uplink - mas skusenosti s benqom? lebo ja jeden mam a funguje uz piatym rokom vyborne... Zopar znamych ich ma tiez a funguju... Aj v testoch vychadzaju dost dobre (pokial zavrhneme tie najlacnejsie modely, ako asi u kazdej znacky), preto ma zaraza tato ich povest...

a k topicu: zadat cenovy strop by bolo najvhodnejsie, kedze idealne by asi bolo nieco s LED podsvietenim, to by malo byt setrnejsie (mensia spotreba, menej vyzarovanej energie, ako mi selsky rozum vravi)
mnoho kusov mŕtvych len pod "mojím" velením. Ich kvalita nie je na prvý pohľad zlá, ale životnosť pixlov, katód na podsvietenie a celkové error ratio je zarážajúce. Treba sa popýtať na reklamačnom v Ageme, Alze, BGS-Levi, TNTrade, X-trone a tak...oni Ti radi povedia tiež, čo je Benq zač. Ale tak doba sa mení, možno ich posledných pár modelov je naozaj dobrých, avšak už nie s mojím odporučaním.
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

sam som mal podobny cenovy strop v danej kategorii LCD, a jednoznacne u mna zvitazil LG W2243T-PF, aj ked som vahal ci nepriplatit za Samsung, alebo zvucnejsie znacky, no zatial spokojnost
renam
Amateur
Amateur

tuto ho chcem_D napísal:sam som mal podobny cenovy strop v danej kategorii LCD, a jednoznacne u mna zvitazil LG W2243T-PF, aj ked som vahal ci nepriplatit za Samsung, alebo zvucnejsie znacky, no zatial spokojnost
A musel si aj pretaktovať alebo inak nastavovať LCD po kúpe alebo fakbrikové nastavenia sú dostatočne kvalitné? Ak si musel nastavovať, aké paramaretre a nakoľko si ich nastavil. Ďakujem za odpoveď. :)
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

ja som len bežný užívateľ, mam to napojené cez DVI, a jediné, čo som po prvom zapnutí menil bol jas, pretože mi to dosť vypaľovalo oči
kvalitu obrazu, farby a pod. ti asi nezreferujem, neviem, čo je dobré a čo nie :)
aj odozva je celkom dobrá, nepostrehol som žiadne oneskorenie, rozmazaný obraz ani nič podobné, hrávam na tom RBR, v pohode sa dá prepnúť na 4:3, neviem čo ešte dodať
renam
Amateur
Amateur

Tak asi sa rozhodneme pre LG W2253TQ-PF
http://www.bgsdistribution.sk/main.aspx ... _id=363499
myslíme si, že rozumná cena za dosť dobrú kvalitu a novšie technológie. Síce nemá LED podsvietenie, ale to nevadí. Veď uvidíme. Máte niekto skúsenosti s nastaveniami pre tento typ? Díky
Marlo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Marlo »

Prihodim sem aj ja nieco... je to trosku cez rozpocet
http://eshop.x-computers.sk/zbozi/24-ii ... p=z:158267
Napísať odpoveď