Chcem začať brať kreatín
Re: Chcem začať brať kreatín
DomCZo: nechcem byť obézny, ale jednoducho by som rád nabral aspoň tých 10 kg pre začiatok. Na jednej strane je pravda, že môžem jesť čo chcem a kedy chcem a všetko mi strávi - viem, že mnoho ľudí by so mnou veľmi rado menilo, ale už ma to prestáva jednoducho baviť. Chcem byť trošku (stačí o málinko) mohutnejší, nie len taký pavúk chápeš.
ColdRain: takže by si povedal, že každý deň by som mal jesť mäso? Na obed napríklad? Nejaký rezeň, alebo mäso na prírodno (mäso sa dá pripraviť aj relatívne zdravým spôsobom) napríklad so zeleninou? Hovoril si, že by tam mal byť aj zelenina - tak keby sa to skĺbilo? Môže byť?
ColdRain: takže by si povedal, že každý deň by som mal jesť mäso? Na obed napríklad? Nejaký rezeň, alebo mäso na prírodno (mäso sa dá pripraviť aj relatívne zdravým spôsobom) napríklad so zeleninou? Hovoril si, že by tam mal byť aj zelenina - tak keby sa to skĺbilo? Môže byť?
romulus: urcite, cim viac masa, tym lepsie, maso obsahuje vela bielkovin, zakladnych stavebnych jednotiek tela, ked nemas zcoho budovat svaly tak ich mat nebudes, samozrejme, je aj moznost(relativne lacnejsia) prijimat bielkoviny vo forme proteinoveho napoja, ktory by ale nemal nahradzat pestru stravu, mal by byt vzdy len doplnkom(teda ten vecne omielany protein, prasok co zmiesas s vodou/mliekom a vypijes naslednu zmes, jedna davka obsahuje cca 25-30 g bielkovin, podla druhu, co zodpoveda cca 100g kuracieho masa)...ano, na prirodno je podla mna omnoho lepsia alternativa, ako vyprazane, ktore je strasne mastne...ano zo zeleninou je to idealne, kedze je zdrava-obsahuje mnozstvo vitaminov, nikdy nie je na skodu, takysto bielkoviny mozes prijimat aj z mliecnych vyrobkov, hlavne je dobry tvaroh, ten sa odporuca pred spanim, kedze je to tzv pomaly zdroj bielkovin, tj, bielkoviny sa travia dlhsiu dobu, teda telo bude zasobovane vacsinu dobu spanku bielkovinami a bude mat zcoho tvorit svalstvo, takysto vajicka su dobrym zdrojom(vratane vajecnych cestovin aby si nejedol dve veci dokola)...idealne by bolo, prijat dve hlavne masite jedla denne(ale je mi jasne, ze ak zijes s rodicmi tak to nezalezi na tebe, pisem to teda skor na to aby si pochopil, ako by to malo fungovat a preco sa ti zrejme nedari pribrat, ak vychadzame ztoho, ze si zdravy), jeden proteinovy shake a pred spanim si dat trochu tvarohu a samozrejme pravidelne cvicit(toto je kapitola sama o sebe, to pohladaj v teme o posilovani, v skratke tolko, ze cvic full body, tj kazdy treningovy den, cele telo, cviky pozostavajuce zo zakladnych viac klbovych cvikov a cvic tri krat do tyzdna, vacsinov Pon, Str, Pia) a okrem toho samozrejme este snacky, take ako mas su myslim vyhovujuce a samozrejme stale plati, ze cim viac zjes tym viac priberes, takze to ze som tu nenapisal ze o 10:14 si mas dat tycinku neznamena ze si ju nemozes dat, ak chces pribrat tak musis mat zcoho, no aby si potom nebol sklamany, tak samozrejme, zo sladkeho priberes tuk, kedze ak sa sacharid nespotrebuje do cca pol hodiny zacina sa ukladat vo forme tuku/co sice pri tvojom metabolizme zrejme moc nehrozi/ zatial co z masa/samozrejme ak cvicis tz stimuluje svaly k rastu/ to ide viac do tych svalov
p.s. toto je len z hlavy pisane, furt plati zasada cim viac zjes tym lepsie, ale bez cvicenia ti porastie akurat tak brucho...samozrejme je to len na zaciatok, keby si to chcel mysliet s posilovanim a naberanim vaznejsie je treba jest omnoho viac, ale to potom uz pochopis sam
p.s. toto je len z hlavy pisane, furt plati zasada cim viac zjes tym lepsie, ale bez cvicenia ti porastie akurat tak brucho...samozrejme je to len na zaciatok, keby si to chcel mysliet s posilovanim a naberanim vaznejsie je treba jest omnoho viac, ale to potom uz pochopis sam
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
kazdopadne ak mozem dodat, co sa tyka KREATINU tak ten vobec neodporucam. Ak chalanko necvicil, aj tak mu bude na <> kedze ak zacne cvicit pojde hore vahou aj bez neho.
Kreatin skor odporucam po tom co zacne stagnovat na urcitej vahe aby ti pomohol sa cez to dostat a pribral dalej. Efekt viazania vody v svaloch pominie, ak vsak necvicis tvrdo, cela kura ti bude na nic.
Kreatin sposubuje momentany narast sily (o.i. veci) a tym ze davas tazsie vahy, priberas na svalovej hmote.... To je ciel.
To ale hovorim ak mas celu "piramidu" (strava, tekutiny, trening, oddych) uplne super, pretoze bez toho ti bude tento typ suplementov na... (hadaj co)
Kreatin skor odporucam po tom co zacne stagnovat na urcitej vahe aby ti pomohol sa cez to dostat a pribral dalej. Efekt viazania vody v svaloch pominie, ak vsak necvicis tvrdo, cela kura ti bude na nic.
Kreatin sposubuje momentany narast sily (o.i. veci) a tym ze davas tazsie vahy, priberas na svalovej hmote.... To je ciel.
To ale hovorim ak mas celu "piramidu" (strava, tekutiny, trening, oddych) uplne super, pretoze bez toho ti bude tento typ suplementov na... (hadaj co)
Uplink co si sem napisal je zaujimave a vidno ze o tom nieco vies, ale proste nerozumiem niektorym veciam. Spytam sa to zjednodusene, kedze si pisal ze nema jest niektore veci, pretoze pri ich traveni spotrebuje viac energie nez jej prijme, chces povedat ze ak to dovedieme do extremu tak clovek moze pri urcitych podmienkach jedenim chudnut?
Nemyslim to ako provokaciu, len na to dost zaujalo a toto je zaujimavy paradox ktory z toho vypliva. Mne proste vychadza ze by mal jest co chce kedy, len co najviac. Aj ked ja tiez niesom zrovna tucny, prave naopak a sam poznam ze mozem zrat ako chovna svina a na vahe sa to proste neodrazi, v podstate sa to neodrazi na nicom.
Mimochodom chalan evidentne nema zaujem o posilovanie, chce len a proste pribrat, takze si myslim ze viacero veci v tejto teme odznelo zbytocne.
A nakoniec, ak odfiltrujeme vsetok ten balast o zatazi obliciek, kostry, srdca a ja neviem coho (aj ked nevravim ze su to sprostosti, v tom mas urcite pravdu), proste reci o zdravom zivotnom style a atd., a prejdeme len do toho gra - a teda co ma clovek robit ak potrebuje pribrat (nepotrebuje pribrat zdravo, esteticky a v podstate ani dlhodobo), co nam vyjde? Pretoze si myslim ze to je to na co sa zakladatel pytal a zaujimalo by to viacerych.
Mimochodom chalan evidentne nema zaujem o posilovanie, chce len a proste pribrat, takze si myslim ze viacero veci v tejto teme odznelo zbytocne.
A nakoniec, ak odfiltrujeme vsetok ten balast o zatazi obliciek, kostry, srdca a ja neviem coho (aj ked nevravim ze su to sprostosti, v tom mas urcite pravdu), proste reci o zdravom zivotnom style a atd., a prejdeme len do toho gra - a teda co ma clovek robit ak potrebuje pribrat (nepotrebuje pribrat zdravo, esteticky a v podstate ani dlhodobo), co nam vyjde? Pretoze si myslim ze to je to na co sa zakladatel pytal a zaujimalo by to viacerych.
Ja som pribral za 3 roky 30 kg a necítim sa nezdravý, takisto nechápem, prečo by sa to malo nejako prejavovať na mojom tele za 10 - 15 rokov ?
To je už dnes zlé a nezdravé aj to, že človek sa snaží jesť vysoko výživové/hodnotné jedlá a makať v posilke ? A čo keď k tomu pridá nejaký ten proteín, veď to je čistá bielkovina.
Kreatín takisto nemá žiadne negatívne účinky, len treba veľa piť.
To je už dnes zlé a nezdravé aj to, že človek sa snaží jesť vysoko výživové/hodnotné jedlá a makať v posilke ? A čo keď k tomu pridá nejaký ten proteín, veď to je čistá bielkovina.
Kreatín takisto nemá žiadne negatívne účinky, len treba veľa piť.
Fuha chlapci už v tom začínam mať pekný chaos
tak raz a naposledy: mliečne výrobky ano alebo nie?
Ako povedal Gangy, o posilňovanie záujem veľmi nemám, veď predsa keď priberiem 10 kg - nemôže sa mi to všetko naraz uložiť čisto do brucha to je predsa hlúposť. Fakt nepotrebujem byť vyrysovaný ani nabúchaný, len čisto mať trošku objemnejšiu postavu (objemnejšiu rozumej oproti terajšej)
ColdRain: ano byvam s rodičmi, ale to už by som mamu poprosil nech ma naučí aspoň dáky jednoduchý spôsob prípravy mäsa, aby som si ho mohol urobiť sám kedykoľvek budem chcieť.
Ako povedal Gangy, o posilňovanie záujem veľmi nemám, veď predsa keď priberiem 10 kg - nemôže sa mi to všetko naraz uložiť čisto do brucha to je predsa hlúposť. Fakt nepotrebujem byť vyrysovaný ani nabúchaný, len čisto mať trošku objemnejšiu postavu (objemnejšiu rozumej oproti terajšej)
ColdRain: ano byvam s rodičmi, ale to už by som mamu poprosil nech ma naučí aspoň dáky jednoduchý spôsob prípravy mäsa, aby som si ho mohol urobiť sám kedykoľvek budem chcieť.
Neviem no, ale priberať bez cvičenia sa dá len do tukov. To chceš ?romulus2 napísal:Fuha chlapci už v tom začínam mať pekný chaostak raz a naposledy: mliečne výrobky ano alebo nie?
tam už je otázne len jedno, akú máš genetiku. Niekomu sa to uloží všetko do brucha, takže je celkovo chudý a má bruško, alebo sa ti to rozloží viacmenej rovnomerne po tele, to je ten lepší prípad.
-
uplink
VIP
áno, ja som tak schudol napríklad teraz. Posledné mesiace som žral po nociach a schudol som. A to som žral kobásky, salámky, praženice, chlebík, údené mäsko, hovädzie mäsko a tak. Všetko v noci a originál som pochudol o 10kG v priebehu pár desiatok dní.Gangy napísal:Uplink co si sem napisal je zaujimave a vidno ze o tom nieco vies, ale proste nerozumiem niektorym veciam. Spytam sa to zjednodusene, kedze si pisal ze nema jest niektore veci, pretoze pri ich traveni spotrebuje viac energie nez jej prijme, chces povedat ze ak to dovedieme do extremu tak clovek moze pri urcitych podmienkach jedenim chudnut?Nemyslim to ako provokaciu, len na to dost zaujalo a toto je zaujimavy paradox ktory z toho vypliva. Mne proste vychadza ze by mal jest co chce kedy, len co najviac. Aj ked ja tiez niesom zrovna tucny, prave naopak a sam poznam ze mozem zrat ako chovna svina a na vahe sa to proste neodrazi, v podstate sa to neodrazi na nicom.
Ono, celý tento "paradox" platí len pri ľuďoch so špecifickým metabolizmom, takzvaným "zrýchleným". Medzi nich patrím aj ja. Nie len že rýchlejšie pálim energiu [cukry, tuky, bielkoviny], ale aj rýchlejšie robím, pracujem, konám. Je to celkovo "defekt" hyperaktívnych ľudí. Keď chcem pribrať, musím byť v pokoji, kľude a teple, musím jesť s rozvahou v presných časoch a viacmenej presných množstvách. Napríklad teraz som mal pár dní [15-20] relatívny pokoj, chutilo mi papať, papal som normálne, relatívne normálne som spal a tak som pribral 1.5 kG.
Tak genetiku mám viac-menej po ocovi. On má niečo tesne pod dva metre a cca 95-100 kg. A má to rozložené rovnomerne po tele, že by ste ani nepovedali, že má 100 kg. Ale mne pre začiatok bude stačiť dákych 75-80 
Koľko máš rokov ?romulus2 napísal:Tak genetiku mám viac-menej po ocovi. On má niečo tesne pod dva metre a cca 95-100 kg. A má to rozložené rovnomerne po tele, že by ste ani nepovedali, že má 100 kg. Ale mne pre začiatok bude stačiť dákych 75-80
myslim, ze snazit sa pribrat len tuk, je pomerne nerozumne, pretoze vtedy dojde ku zvyseniu zataze na cele telo, kedze svaly ostanu rovnakej velkosti, no budu sa musiet namahat omnoho viac kedze budu poobalovane tukom, to by som bral ako nezdrave
romulus: naozaj by som odporucal par krat zajst do posilky, ked si pred tym necvicil, tvoje telo zareaguje velmi rychlo a naozaj bleskovo naberies a ten tvoj ciel 75-80 das pri dobrej strave kludne za dva-tri mesiace(zavysiac od stravy) pri dobrom treningovom plane...len taka prihoda na dokreslenie, poznam chalana, priblizne tvojej telesnej stavby, ktory sa tiez rozhodol pribrat, ale moc tomu cviceniu nedaval, no jedla si zacal dopriavat ovela viac, skoncil tak ze si cez pupok pomaly nevidi na vtaka(modi snad odpustia) ruky ma len o trosku hrubsie a mohutnejsie teda celkovo moc neposobi...
Gangy: ked chce clovek pribrat, je to jednoduche, musi jest, priam zrat...velmi jednoducho povedane, ak jes a nepriberas, jes malo a musis jest viac, vsetky doplnky ako proteiny a gainery, pripadne kreatin(ktory je pre romula momentalne uplne nanic teraz aby som sa vyjadril aj k samotnej teme) su len barlicka a klucove sa stavaju az pre ludi ktory sa venuju naplno posilovaniu uz nejaky ten piatok a je pre nich bud financne alebo prakticky nemozne jest furt tolko aby stale naberali...takze gro veci je JEST
este taka teoreticka uvaha o tom chudnuti jedenim, teoreticky ak jes, nastartujes metabolizmus ktory musi stravit to co si zjedol a na to vida energiu(tak koniec koncov posobia niektore diety, male porcie vela krat denne=>metabolizmus bezi takmer furt, vydava energiu aj po tom co spracuje malu davku toho co si uz zjedol), ale ked zje vela, tak ta energia vydana na spalenie bude nizsia ako to co do seba dostane, takze ak sa vecer naje poriadne nepovedal by som, ze to pojde do minusu
cely problem je podla mna vtom, ze romulus jedol proste malo, resp nejedol stravu vhodnu nato aby pribral, nasytilo ho to, ale rychlo to jeho telo spalilo a bol tam kde nechcel byt
p.s. take kuracie prsia na prirodno su vazne jednoducha zalezitost aj velmi rychla, takze kludne povec mame nech ti ukaze, tam vlastne nie je moc co pokazit a je to naozaj dobre jedlo, plne bielkovin a este aj velmi chutne
romulus: naozaj by som odporucal par krat zajst do posilky, ked si pred tym necvicil, tvoje telo zareaguje velmi rychlo a naozaj bleskovo naberies a ten tvoj ciel 75-80 das pri dobrej strave kludne za dva-tri mesiace(zavysiac od stravy) pri dobrom treningovom plane...len taka prihoda na dokreslenie, poznam chalana, priblizne tvojej telesnej stavby, ktory sa tiez rozhodol pribrat, ale moc tomu cviceniu nedaval, no jedla si zacal dopriavat ovela viac, skoncil tak ze si cez pupok pomaly nevidi na vtaka(modi snad odpustia) ruky ma len o trosku hrubsie a mohutnejsie teda celkovo moc neposobi...
Gangy: ked chce clovek pribrat, je to jednoduche, musi jest, priam zrat...velmi jednoducho povedane, ak jes a nepriberas, jes malo a musis jest viac, vsetky doplnky ako proteiny a gainery, pripadne kreatin(ktory je pre romula momentalne uplne nanic teraz aby som sa vyjadril aj k samotnej teme) su len barlicka a klucove sa stavaju az pre ludi ktory sa venuju naplno posilovaniu uz nejaky ten piatok a je pre nich bud financne alebo prakticky nemozne jest furt tolko aby stale naberali...takze gro veci je JEST
este taka teoreticka uvaha o tom chudnuti jedenim, teoreticky ak jes, nastartujes metabolizmus ktory musi stravit to co si zjedol a na to vida energiu(tak koniec koncov posobia niektore diety, male porcie vela krat denne=>metabolizmus bezi takmer furt, vydava energiu aj po tom co spracuje malu davku toho co si uz zjedol), ale ked zje vela, tak ta energia vydana na spalenie bude nizsia ako to co do seba dostane, takze ak sa vecer naje poriadne nepovedal by som, ze to pojde do minusu
cely problem je podla mna vtom, ze romulus jedol proste malo, resp nejedol stravu vhodnu nato aby pribral, nasytilo ho to, ale rychlo to jeho telo spalilo a bol tam kde nechcel byt
p.s. take kuracie prsia na prirodno su vazne jednoducha zalezitost aj velmi rychla, takze kludne povec mame nech ti ukaze, tam vlastne nie je moc co pokazit a je to naozaj dobre jedlo, plne bielkovin a este aj velmi chutne
Hughito: mám 19
ColdRain: teda hovoríš, že keby som na tri mesiace začal trikrát do týždňa chodiť do posilky - s tým, že by som jedol veľa mäsa a dával si raz denne nejaký ten proteín pomohlo by to? Plus jedálniček by bol taký ako hovoril Uplink na prvej strane?
ColdRain: teda hovoríš, že keby som na tri mesiace začal trikrát do týždňa chodiť do posilky - s tým, že by som jedol veľa mäsa a dával si raz denne nejaký ten proteín pomohlo by to? Plus jedálniček by bol taký ako hovoril Uplink na prvej strane?
-
dair
Guru wannabe
bez ohladu na zasady zdravej vyzivy atd, chalanko ma 19 a ak bude cvicit a zrat tak priberie. CO SA TU VLASTNE RIESI?
Presne tak. Ešte nám nepovedal ani, či pravidelne cvičí a či už videl činky. A chce za každú cenu pribrať.dair napísal:bez ohladu na zasady zdravej vyzivy atd, chalanko ma 19 a ak bude cvicit a zrat tak priberie. CO SA TU VLASTNE RIESI?
-
Hellboy248
Guru wannabe
dair: niekto moze zrat do 30ky a nepribere. niekto moze zrat a nic, no 20ke moze zacat rapidne priberat ..u kazdeho to je inak ..
romulus2: posilka + 1 protein denne ti je na <> ..3x tyzdene posilka je ok, ale miesto proteinov si najdi nieco so sacharidmi ..
romulus2: posilka + 1 protein denne ti je na <> ..3x tyzdene posilka je ok, ale miesto proteinov si najdi nieco so sacharidmi ..
Zeres malo.romulus2 napísal:Nečakal som takú rýchlu odpoveďďakujem Uplink
Mám 19 rokov, v lete budem mať 20. Žiadne problémy s trávením nemám, žiadne hnačky, stres nemám takmer žiadny (študujem na VŠ čiže akurát tak pred nejakou skúškou - nič dlhodobé), jesť mi chutí, jediné v čom vidím problém - v tom požutí stravy, dosť zvyknem hltaťskúsim si na to dávať odteraz pozor.
Môj jedálniček:
Raňajky - zvyčajne müsli, poprípade iné cereálie - mám z toho viac energie ako keď zjem pár chlebov (mám to odskúšané)
Desiata - jeden chlieb alebo rožok s nátierkovým maslom a šunkou, syrom
Obed - polievka, a zvyčajne to čo ostane z víkendu doma
Olovrant - dva rožky alebo dva chleby-žemle, so šunkou, syrom a hocičím čo nájdem
Večera - väčšinou pečivo, niekedy párky(3-4) s dvoma rožkami, poprípade klobása (večeriavam aj okolo ôsmej-deviatej)
Už fakt neviem čo robiť, skúšal som aj pivné kvasinky tie mi nepomohli, fakt na konci s rozumom
No zazenlo tu par zaujijmavych teorii takze sa vyjadrim.
V prvom rade tie mliecne vyrobky. Uplnik mas z isteh ohladiska pravdu ale moc to prezivas. V podstate uz nenajdes vyrobok ktory by nam teoreticky nebol nejak skodlivy takze riesit to ci sme od prirody na laktozu alergicky a potom z toho urobit zaver ze vsetko co je z mlieka nejest je ako dost blby. Takze odpoved na otazku ci treba jest mliecne vyrobky je, ze ked ma niekto chut nech ich je, ale netreba to prehanat ze zjem kilo syra za den.
gangy napísal:a prejdeme len do toho gra - a teda co ma clovek robit ak potrebuje pribrat (nepotrebuje pribrat zdravo, esteticky a v podstate ani dlhodobo), co nam vyjde? Pretoze si myslim ze to je to na co sa zakladatel pytal a zaujimalo by to viacerych.
ColdRain ma uplnu pravdu lenze tuto odpoved pochopi len niekto kto chape ako funguje metabolizmus. Takze ja to skusim vysvetlit celkom lachko.ColdRain napísal:takze gro veci je JEST
Problem tych vsetkych chudych ludi je v tom ze:
1. zeru malo
2. zeru malo a maju rychly metabolizmus
3. Zeru dost ale stale rovnako a maju rychly metabolizmus
Frazi o tom ze ked chce niekto pribrat musi prijat viac kalorii ako spali necham bokom a prejdem k jadru problemu a ten sa vola maintance level calories. Maintacne level calories je stav metabolizmu kedy po prijati urciteho mnozstva kalorii sa ani nepribera ani nechudne, to mnozstvo zavisi od kazdeho individualne nietko ma 3000kcal, niekto 4000 kcal, niekto zase 1000kcal atd atd... Problem ale je ze tento maintance level sa meni a aj sa zmeni podla mnozstva konzumacie kalorii. Takze ked mam ja maintance level kalories 3000, tak viem ze musim zjest 4000kcal aby som pribral. Kedze zacnem jest viac tak sa mi zrychli metabolizmus a tych 3000kcal uz nebude tzv udrziavacia uroven (nechudnem ani nepriberam) ale uroven na ktorej budem chudnut. 4000 kcal bude uroven na ktorej potom nebudem ani priberat ani chudnut, takze treba spravit to ze zacnem jest zase viacej a to je 5000kcal, lenze tu po nejakom case sa stane opat ot iste co v prvom pripade a takto by sme mohli postupovat az do nekonecna. Z toho nam vypliva ze sa priberat neda len po stale rovnakom uzivani kalorii, tie treba bud zvysovat alebo znizovat.
Takze zaver je taky ze chalan by mal pridat jedno alebo viacej jedal az kym nezacne priberat, ked sa mu priberanie na nejakom mnozstve kalorii zastavi a uz bude zrat nehorazne velke mnozstva jedal a bude mat rychli metaboizmus tak musi urobit opacnu vec a to je ist smerom nadol a metabolizmus spomalit. Na to je potrebne jest menej s dlhodobym casovym odstupom, povezdzme ak teraz jeodol 6-7 jedal tak aby spomalil metabolizmus bude jest 2-3 jedla. Svojho casu som tu zvykol na priberanie odporucat hladovku na nejake 2 az 4 dni, metabolizmus sa tu uplne spomaly a potom sa da priberat aj na relatvine mensom mnozstve kalorii.
Dalsia vec je kam chces aby ti kalorie isli. Je jasne ze ked sa budes prezierat bez posilovne to pojde tak asi 90% do sadla a 10% do svalov. Preto odporucam ako bolo povedane ist minimalne 3x do tyzdna do posilovne.
-
Hellboy248
Guru wannabe
kali520: viem zozrat tak ako on a pri gainere viem pribrat ..to ze zere malo niekedy nie je pravda ..ak chodis do posilky a berez nejake vyzivove doplnky tak naberes ciste svaly .)
Iba čisté svaly nedokáže nabrať nikto. Vždy je tam aj ten tuk, bakuninžiaľ. 
-
Hellboy248
Guru wannabe
myslim ze tych 4-5% tuku netreba ani spominat .)