program cisla;
var a,b,c,max,min:integer;
begin
writeln('zadaj cislo a');
readln(a);
writeln('zadaj cislo b');
readln(b);
writeln('zadaj cislo c');
readln(c);
if a>b
then max:=a
else max:=b;
if max<c
then max:=c;
if a<b
then min:=a
else min:=b;
if min>c
then min:=c;
writeln('max hodnota je,', max);
writeln('min hodnota je', min);
readln;
end.
...ale nefunguje to .
Povie mi niekto, prosím, kde je tam chyba? Prípadne by mi to niekto opravil? A ešte musím napísať program ktorý usporiada čísla od najmenšieho po najväčšie a zistí či tvoria strany 3-uholníka a akého 3-uholníka a to už neviem absolútne. Tak ak by bol niekto taký ochotný...
syntax pascalu si uz velmi nepamatam, ale pri tom trojuholniku mozes vyuzit trojuholnikovu nerovnost
musi platit, ze sucty dvoch stran musia byt vzdy mensie ako tretia strana
a aky trojuholnik lahko zistis podla dlziek stran, ak su dve rovnake - rovnoramenny, ak su 3 rovnake - rovnostranny, ak sa druhe mocniny dvoch kratsich rovnaju druhej mocnine najdlhsej - pravouhly, vo vsetkych ostatnych pripadoch je vseobecny
prvy program jednoduchsie, prehladnejsie a kratsie: nacitas a a hned ho aj priradis do max aj min, nacitas b, porovnas b>max - ak true priradis do max b, porovnas b<min ak true priradis do min b a to iste potom urobis aj s c...
k mature ta pustia o to by som sa nebal ale ked nevies toto neviem ako chces maturovat...no nacitat 3 cisla hadam vies, usporiadaj ich aj ked len bubble sort, trojuholnikova nerovnost je dve kratsie strany v sucte su viac ako najdlhsia, a tamtie veci cez porovnavacky...vsetko je to hranie sa s ifmi, nic viac nic menej
No skúsim sa s tým pohrať. Ako chcem zmaturovať? Spolieham sa na to, že ja všetko ostatné viem okrem programovania teda a máme vedieť 19 príkladov na maturity a viem 4 príklady naspamäť a idem sa učiť ďalšie lebo nejak zložité niesu. Aj keď zo začiatku mi to programovanie šlo super, vedel som vždy ale potom sa niečo zvrtlo, neviem či som nechýbal a už je to v háji.
Sgt.Moody napísal:No skúsim sa s tým pohrať. Ako chcem zmaturovať? Spolieham sa na to, že ja všetko ostatné viem okrem programovania teda a máme vedieť 19 príkladov na maturity a viem 4 príklady naspamäť a idem sa učiť ďalšie lebo nejak zložité niesu. Aj keď zo začiatku mi to programovanie šlo super, vedel som vždy ale potom sa niečo zvrtlo, neviem či som nechýbal a už je to v háji.
ucit sa programovat naspamat sa neda. tento priklad nie je vobec tazky neviem ake su dalsie.
oni vam na mature povedali ake presne priklady mozete dostat ? nedali vam len okruh ? (napr. dostanete program kde budu cykly a napr pozmente ho aby to robil takto, popripadete preco to nerobi tak...)
Nie nie. Máme všetkých 30 maturitných otázok a sú tam tie príklady. Žiadne zmeny. A učitelka programovania nám dala na papieri vytlačené všetky zadania príkladov ale ja som ho z nejakého dôvodu nedostal a ani netuším kto ho má
ok ako pozeram mam ho blbo nastaveny ja. je benevolentny k chybam. takze v provom pripade to nefungovalo koli tomu lebo v 20 riadku to je writeln (' max hodnota je.... ) ; tak su tam zle apostrofy/uvodzovky. na konci v tom riadku za :3:2 nemaju byt.tak isto ani v riadku pod.
Ten program co si tu napisal neobsahuje nejaky chyby, za to v tom screene mas na osmom riadku
readln ('bla bla bla'); miesto writeln
a na 20tom riadku co 3PO spomenul