Specialne poziadavky na externy hdd

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Ahojte. Kedze mi v nb dochadzaju GB, rozhodol som sa, ze potrebujem externy hdd. Lenze, ma to hacik. Ten hdd chcem vyuzivat aj na zalohu, aj na bezne pouzivanie(ako keby bol vo vnutri). Ale, dopocul som sa, ze usb2 je na to nedostacujuce. Tak som nasiel eSATA. Tu su hned dalsie dva problemy. Prvy - hdd treba napajat externe, ale ja potrebujem iba jeden kabel. Druhy - na nb nemam eSATA, ale mam expresscard slot a nasiel som kartu, ktora pridava 2x eSATA. Len problem je napajanie. Cital som nieco o Power over eSATA, ale bol to len jeden clanok.

Moje poziadavky v skratke:
  • -dostatocne rychly na bezne pouzivanie(asi pouzit eSATA, asi je rychlejsi 3,5")
    -bez externeho napajania
    -sposob ako to pripojit na nb(ma 4x usb, firewire, expresscard,)
    -velkost cca 750GB, cena do cca 5 000 s dph
Existuje nieco podobne? Naozaj som v koncoch :cry: . Prosim pomozte.

//autoeditácia príspevku ( 20 Dec 2008, 13:40 )
Je to dost surne... Aspon napiste,ci to je mozne(alebo coskoro bude) alebo na to mam zabudnut. A ak zabudnut, tak je nejaka prijatelna alternativa? Alebo mi napiste, kde mi poradia, ak nie tu... :(
Silmer
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

co tak toto
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11311611 . je to sice externe napajanie, ale o tom je externy hdd, ci nie?
ma to napajanie cez usb, firewire 400 a 800 a eSATA-u a je to tichee :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ja mam 2,5 palcovy, LaCie 320 gb bez napajania a som spokojny :)
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Re: Specialne poziadavky na externy hdd

Chcem ozivit temu, kedze presiel rok a mozno sa nieco zmenilo. Poziadavky zostavaju, ale radsej by som bral uz 1 TB. Rozmyslam o USB 3.0... Co myslite?
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Diskov s UB 3,0 je ešte veľmi málo a aj ked, tak za hnusnú cenu...
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Ak to ma byt k NB tak kupit externy 2.5" HDD napriklad tento WD vykonovo bude stacit na beznu pracu uplne bez problemov.

A ak mas mat NB len na stole tak by som bral tento WD

Ak chces iba s jednym kablom tak tvoja volba jej jasna 2,5" WD alebo vykonejsii ale s dvoma kablami WD 3.5"

dodo
Ing. Gandalf
Expert
Expert

DemiJohn: To viem, ale ked ich (o pol roka?) bude viac, budu splnovat moje poziadavky?
dodo_mt: Bezne pouzitie je u mna pustanie filmov vo vyssom rozliseni, stahovanie a installovanie programov/hier, virtualbox, pesnicky, pustanie programov/hier priamo z neho... Co z toho zvladne? :? Nb je vacsinou nehybny, ale mam v izbe uz prilis vela kablov...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vsetko spomenute okrem hier mam s 3.5" diskom uspesne odskusane. Hral som z neho iba starsie hry ako napriklad GTR2 a nejake spomalenie som nepozoroval, no podla mna pri novych hrach to moze byt problem. Riesim to tak, ze prakticky vsetky multimedia mam na externom disku a hry na lokalnom. USB 2.0 na zalohy postacuje, ved to tam vacsinou nahravas iba raz a potom ked nahravas filmy a dvdcka jednotlivo, tak to trva prinajhorsom par minut (rychlost cca 20-25MBps).
Napísať odpoveď