Chcel by som rozbehat RAID na starsej masine. Je tam SCSI radic Adaptec AHA 2940, 2x seagate st39236lw. Vsetko funguje len neviem co nastavit aby sli tieto dva disky ako jeden (striping). Win XP obsahuje ovladac takze instalacia ide. V nastaveniach biosu radica sa na 100% nevyznam. Tu som nasiel nejake info ale nedozvedel som sa co som potreboval http://download.adaptec.com/pdfs/instal ... 940_ig.pdf
Za rady vopred dakujem....
Ako spojazdnit RAID (striping) pred instalaciou Win
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako spojazdnit RAID (striping) pred instalaciou Win
Najprv musí podporovať doska raid. Ak je to externý radič [PCi SCSi], tak ho nenaištaluješ pred inštaláciou systému, teda neviem o tom že by to nejaké podporovali. Doska by mala mať raid menu, je to niečo ako bios, tam sa párujú disky a volíš si či chceš raid0-5.
je to PCI radic....a nainstaluje sa este pred vyberom particie pre Win....je to stara masina ktorej doska raid nepodporuje....ale ta SCSI karta hej len neviem ako to spravit aby to slo....
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Hmm s neintegrovanými raid radičmi Ti moc neporadím sorry. Nemáš ku nemu nejaký manuál? Alebo skúšal si google a návod?
uz som guuglil pol dna....nasiel som par veci ale najlepsie bolo snad to pdf co som napisal hore....