Resetuje sa HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
trend
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Resetuje sa HDD

Príspevok od používateľa trend »

Už dlhší čas mám problém že sa mi zrejme reštartuje (resetuje) HDD. Neviem na 100% či je to reštart alebo čo. V náhodných intervaloch mi ako keby zamŕza a pri tom robí čudný zvuk.Niekedy sa znova rozbehne no len ojedinele, robí to cca len keď ho vyťažujem, resp. keď hrám na ňom hru. Má 82GB, pripojenie NTFS, IDE kabel, zdroj 400W. Crystal disk info mi hlási že stav je dobrý, avšak pri mojom druhom-systémovom HDD je Warning na počet premapovaých sektorov. Je možné že by to bola chyba napájania príp. zlý kontakt? Skúšal som checkdisk, tedaCHKDSK no bez efektu.:(

Ak som nejakú dôležitosť nenapísal tak sry. napíšte...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Resetuje sa HDD

Príspevok od používateľa typek61 »

vyskusaj este raz hd tune error scan + pozri health :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

To zasekávanie robí ten disk s warrningmi, alebo bez warrningov? Je to síce nezmysel, ale skús vymeniť napájaciu vetvu tomu disku, čo to robí, mne to pomohlo :)...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mas pravdu uplink aj mne to pomohlo na jednom hdd :) ale vzdy to nemusi byt pravda 8) raz mi zamrzal pc aj preto ze som mal na hdd 5 zlych sektorov :wink:
trend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa trend »

takže spravil som Error scan .. všetko čisté
Uplink: nie som si na 100% istý ktorý je to pretože sú hneď pri sebe jeden nad druhým.. ale predpokladám že je to ten druhý čiže nesystémový :)
Health .. tam mam dáke 3 problémy: vid obrazok
čo radíte na tie warningy?
Prílohy
Health.JPG
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

trend skúšal si vymeniť ten štavový kábel?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Reallocated sector count je vlastne pocet vadnych sektorov
Reallocation Event Count: Celkový počet úspešných i neúspešných pokusov o presun dát z poškodených sektorov.
Ultra DMA CRC Error Count: Jedná sa o počet prenosových chýb UDMA, ktoré zaznamenala elektronika pri kontrolnej rutine. UltraDMA je spôsob prenosu dát, pri ktorom sa procesor nemusí starať o ovládanie disku. Jednoducho odošle, alebo požiada o dáta a disk vykoná všetko potrebné. V súčasných PC sa iný spôsob ani nepoužíva. Pri UDMA prenose sa vytvára kontrolný súčet (CRC), ktorý sa vytvorí na strane príjemcu i odosielateľa z prenášaných dát. Následne sa oba súčty porovnajú a pri odlišnosti sa prenos musí opakovať. Chyby pri prenose vznikajú vďaka zalomeným vodičom, zarušenému prostrediu, či chybám elektroniky. Na nasledujúcom obrázku vidíme zníženú hodnotu, ktorá sa vrátila do pôvodného stavu. Zjavne sa jednalo o dočasný problém, spôsobený napríklad povytiahnutým káblom.

info brane s http://www.zive.sk
Napísať odpoveď