Londyn

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
forfun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa forfun »

edit: hej teraz som si vsimol ze si isiel z londyna na slovenko. Cez jaku letecku spolocnost si siel? A potom si to vyriesil niakym cestnym prehlasenim alebo?
Vtedy som letel tusim cez ryanair. a Vyriesil som to asi tak ze isla na check-in somnou mama ale uz sa ani nepytali ci moze ist ci nie, vravim zalezi od toho cloveka co tam sedi.

Kazda letecka spolocnost ma svoje podmienky.
Tu som nasiel cosi z ryanairu:
http://www.ryanair.com/en/questions/wha ... ied-minors

Ale kedze letis cez british airways tak to je v poho.

A este k tym atrakciam, stym London Eye suhlasim s Lubo$om. Ja som bol v centre Londyna niekolko krat ale nikdy na London Eye. Vzdy ma odradila ta neskutocne dlha rada.
A este ak mas rad trochu vzrusenia tak by som ti odporucil The London Dungeon. Mozno trochu drahsie vstupenky ale zazitok mam na cely zivot :)
viac info: http://www.the-dungeons.co.uk/london/en/index.htm
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tiez odporucam London Dangeon - muzeum hrozy, teda ak mas zaludok na take masakre, co su tam vystavene. Mna to ovela viac bavilo, ako voskove figuriny u Madame Tussaud. A tie muzea su tusim vedla seba na jednej ulici.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Na margo London Eye - keď ho otvorili, na lístky sa stálo asi 6 hodín! Jasné, že je tam mrte ľudí, ale ja som na ňom bola už asi 3x a nikdy som nečakala dlhšie ako hodinu. Dokonca posledný krát, keď som bola, tak som mala lístky kúpené asi za 15 minút a potom o ďalších 15 minút som už bola v kabínke. Ten rad sa stále hýbe, nie je to tak, že by sa tam bez pohnutia stálo dlhé hodiny. Vyzerá to horšie, ako to v skutočnosti je. Ale ak bude pekné počasie, tak sa fakt oplatí naň zájsť. Je stade pekný výhľad na mesto a dajú sa spraviť dobré fotky.

No a aquarium som zabudla! Tiež odporúčam. Mňa veľmi zaujali medúzy v takom veľmi vkusnom akvárku a tiež sa tam dá dotknúť napríklad raje. Zvláštny pocit....

Ešte ma napadlo - na staniciach treba hľadať tzv 2-for-1 attractions. Je to taká knižočka so zľavami. Viem, že to platí na múzeá a aj na aquarium. Je to bezplatné.

No a jasné, že sa nedá všetko prejsť peši. Ten jeden okruh, čo som ti písala, ten je úplne v pohode prejditeľný. Treba si zohnať mapu, kde bude presne zaznačené, kde sú ktoré atrakcie a podľa toho si naplánovať dni. Takéto mapky sú na staniciach, v metre....

A ešte ma napadlo - i keď to asi nebude najvhodnejšie na túto ročnú dobu, ale existujú tzv. Duck tours - je to také hybridné žlté sigtseeing vozidlo, ktoré ide aj po ceste, aj po rieke :)
A ešte niečo - metrom alebo loďkou sa viete dostať do Greenwichu - je tam nultý poludník. Jednou nohou sa vieš postaviť na západnú a druhou na východnú poľogulu. Tiež zaujímavé na fotku :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

K tomu London Eye - keďže Anglicko je krajina mierne pokročilejšia ako tá naša, je samozrejmosťou, že lístky na ten prerastený kolotoč sa dajú kúpiť vopred naInternete. Inteligentné osoby nebudú čakať na náhodu vo fronte (hlavne nie v tomto mrazivom počasí), ale si krásne zarezervujú lístky dajme tomu deň vopred a v danom čase sa tam zjavia, obehnú krásne rad, vyplazia naň jazyk a nasadať...Takže na záver - ak sa chystáte na nejakú platenú atrakciu v London Shitehole, tak najprv použite Google...ušetrí vám to čas a v mnohých prípadoch aj peniaze.
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

Dakujem ludia za infa naozaj. Uricte sa pojdeme pozret natie atrakcie. Aj ked niesom velmi na muzea a pod. ale tieto co ste vy spomenuli uricte navstivime.

Sme skor na cluby a na nakupy:) ak viete aj vtomto nieco poradit uricte sa budem maximalne tesit. pocul som nieco o oxford street a pod. su aj niake dobre obchody nieke?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No a aquarium som zabudla! Tiež odporúčam. Mňa veľmi zaujali medúzy v takom veľmi vkusnom akvárku a tiež sa tam dá dotknúť napríklad raje. Zvláštny pocit....
Neviem kedy si bola v Londyne naposledy, ale ja som bol v aquarku dva krat, a na posledy uz bol zakaz hladkat raje :(
Este som to stihol, ked som tam bol prvykrat...a fakt to bol uzasny pocit...tie raje same prisli k ludom aby sme ich mohli hladkat..uzasne nieco...a hrozne sa mi pacili aj zraloky...ja som si sadol na tu 'parapetu' pri 'okne' do akvaria a sedel som tam aj niekolko minut so spadnutou sankou...dokazal by som tam sediet hodiny :oops:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak chceš ísť nakupovať, tak to v hocijakom meste, iba nie v Londýne. Oxford Street je predražená blbosť, na ktorej sú v podstate tie isté obchodné reťazce ako vo všetkých väčších mestách v UK, akurát že s príplatkom iba za to, že sú na "slávnej Oxford Street". Na obchody pri Temži zabudni, tam nájdeš maximálne tak posh reštaurácie (až na malé výnimky) a butiky so suvenírmi. No a k tým klubom - nepísal si ty, že tvoj kamoš má 16? V tom prípade o vstupe do klubu snívaj, pokiaľ tam nechceš ísť sám, bez neho, pretože ho nepustia. Tu sa ID kontrolujú, nie sme na Slovensku. Ešte aj do pubov ako Yates alebo Tiger Tiger po 7pm večer prechádzaš cez vyhadzovačov...Ak sa rozhodneš ísť sám, tak navštív Ministry of Sound, Smile, Club 414, Logic, Spin, Fabric (tento v poslednom čase dáva dobré akcie)...je ich tam plno.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Pripomeniem, ze su aj kluby/puby, kde ta nepustia ni ked mas 18...a pustaju len od 25 :wink: Ale to su vynimky pre starsiu kategoriu ludi, ktory si chcu udrzat spolocnost svojmu veku podobnu.
A seth....vacsina klubov je v stvrtok pristupna aj pre mladez pod 18...ale treba si vopred zistit v danom klube alebo podniku, kedze v Londyne to moze byt ine....ale som si isty, ze najdes klub, ktory jecez tyzden spristupneny pod 18....no zase pocitaj s tym, ze bratovi nenaleju. Davaj si aj pozor na fajcenie v podniku....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lubo$: ja píšem o kluboch, ktoré v článku spomínam, nepíšem o kluboch, o ktorých nemám ani poňatia...Predpokladám, že nechce ísť do nejakého pajzlu, ale do nejakého slávnejšieho klubu, ako tie hore spomínané...Či je štvrtok, alebo ôsmok, tam to nikoho nezaujíma - pod 18 tam nevlezie.
johny141
Star
Star

Re: Londyn

Suuper dikes fakt za vsetki info. Mno skoda, ze nemozeme ist na ministry :( neva

Otazokca pas mi konci v maji tochto roka. je to problem? nemam si ist vybavit predlzenie? Viem, ze niektore krajiny maju problme s pasom.

v egypte to je mysli, pol roka pred vyprsanim.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pas ti netreba. Môžeš cestovať na OP. No problem.
johny141
Star
Star

Inak aj som si myslel. Ale to fakt nepotrbeujem pas? lebo niekto pisal niekde myslim na niakej stranke. ze prie istotu aj pas zobrat. Ty si isla len s pasom?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Moja mama nema platny pas uz istu chvilu a lieta len na OP...
johny141
Star
Star

Do Londyna?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sama som do Londýna už aspoň 10x letela len s OP a nikdy nebol žiadny problém. Je to riadne akceptovaný doklad.
johny141
Star
Star

ou super. to si ma velmi potesila Zuzka.

Inak kolko krat si bola uz v Lodnyne? :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aspoň 10x..veď to tam má napísané :3 Londýn je takčitak shitehole a pokiaľ tam fakt nemusím ísť, tak sa mu vyhýbam ako sa len dá...Veď to zistíš aj sám, keď tam budeš -prídeš na to, že okrem zopár architektonických pamiatok, miest a múzeí (ktoré sú fakt super, Victoria Alberta, Britske Národné, Industrial War, atď) tam v podstate nič nie je, iba špina, obrovská kopa multi-kulti a večné zápchy či už na cestách, alebo chodníkoch...(a áno, bol som tam veľa krát a žiaľ tam ešte veľa krát pôjdem...)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V Londýne som nejaký čas žila a mám tam rodinu, takže sa tam v pravidelných intervaloch ukazujem :) To, či je to shithole alebo nie, to je vec názoru. Ja mám Londýn veľmi rada, prežila som tam fajn obdobie môjho života, spoznala mnoho milých ľudí, a stále sa tam rada vraciam. Je tam vo všetkom viac možností, ľudia sú nejakí milší (i keď to je vec úprimnosti a pretvárky) a celkovo je tam príjemná atmoška. Proste je to pre mňa veľmi príjemné miesto na víkendové vypadnutie zo smutnej Bratislavy :)
johny141
Star
Star

Dakujem za info.

Dalsia otazka na Vas :)

Dopocul som sa, ze na Viedenskom letisku funguje uz chek-in formou pocitaca. proste ze natukam moje meno a cislo letu a pod.
Je to tak?ked letim britishom plati to aj premna?alebo tam najdem aj klasicke chek-in?

Mate skusenosti?

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2010, 22:54)
Pripadne odporucate online chcek-in na stranke British? a potom ak som spravne pochopil s pal. listkom pojdem nie na chcek-in ale na batozinov chcek-in kde ukazem pal. listok plus letenku?

ak som spravne pochopil
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

tam v podstate nič nie je, iba špina, obrovská kopa multi-kulti...
Och, tak toto nemám rada (:. A ja som rozmýšľala že sa tam v lete vyberiem.
Napísať odpoveď