Chcem začať brať kreatín

O športe...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem začať brať kreatín

Príspevok od používateľa dair »

Hellboy248 napísal:dair: niekto moze zrat do 30ky a nepribere. niekto moze zrat a nic, no 20ke moze zacat rapidne priberat ..u kazdeho to je inak ..

romulus2: posilka + 1 protein denne ti je na <> ..3x tyzdene posilka je ok, ale miesto proteinov si najdi nieco so sacharidmi ..
ano je to geneticky dane, ALE ked chalanko bude spravne cvicit a jest pravidelne ako ma 6-7 krat denne tak sa ti zarucim ze priberie.
Ja som bol uplne taky ako on. 188 a vaha okolo 70 mozno menej, hraval basket cele dni, jedol za troch a stale nic.
Zacal som cvicit, upravil stravu a teraz som na 90-95. Mam mensiu pauzu a po dovolenke idem mega tvrdy trening na 100kg. Nic nie je zadarmo ale ked chalanko sa flaka a zerie aj ked vela ale iba 2 -3 krat za den a nic nerobi... CO CAKA?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito napísal:Iba čisté svaly nedokáže nabrať nikto. Vždy je tam aj ten tuk, bakuninžiaľ. :)
Bohu žiaľ? Keď som mal 2% tuku, keď som bol podvýživený, tak som bol vo vážnom ohrození zdravia. Treba mať tuk, ináč si poškodzuješ telo. Prečo to tak je presne neviem, lebo aj rozkladom svalstva získavaš energiu, ale je to tak.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Hellboy248 napísal:kali520: viem zozrat tak ako on a pri gainere viem pribrat ..to ze zere malo niekedy nie je pravda ..ak chodis do posilky a berez nejake vyzivove doplnky tak naberes ciste svaly .)
Ja som vedel ze sa najdu taky co to nepochopia :D , ale nic v zlom.

Zrat vela malo je relatvine, dolezita je rychlost metabolizmu a maintacne level calories.
Hellboy248 napísal:myslim ze tych 4-5% tuku netreba ani spominat .)
4-5% tuku je pomerne dost.

Alebo mozno ja zle chapem a beres to tak ze 95% su svaly, ak ano, tak ta sklamem lebo to takto nefunguje.
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Zrat vela malo je relatvine, dolezita je rychlost metabolizmu a maintacne level calories.
Ako zistím ako na tom som, aký mám rýchly metabolizmus a hodnotu toho maintacne level calories??? :)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

No tak sorry, že som dlho nereagoval - mne na začiatku išlo hlavne o to pribrať čisto len tuk nabrať - a podľa možnosti bez cvičenia. Nepotrebujem svaly ani cvičenie - aj keď 10 kg a viac pribrať určite potrebuje aj svalstvo navyše - ale beriem to tak, že to nenaberiem zo dňa na deň takže tie svaly sa predsa postupne prispôsobia.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Mick_14 napísal: Ako zistím ako na tom som, aký mám rýchly metabolizmus a hodnotu toho maintacne level calories??? :)
Podla toho ze z akeho mnozstva kalorii bud chudnes priberas alebo sa drzis stale na tej istej vahe.

Ak zeres uz skoro mesiac stale 3000kcal a nepriberas a nechudnes tak tvoj udrziavaci maintance level je 3000kcal. Samozrejme to neplati presne na tieto cisla, je to zaokruhlene.

Rychlost metabolizmu sa da zisti jednoducho, ak nepriberas tuk tak ho mas pravdepodobne rychli. Vzdy plati to ak zeres casto metabolizmus sa zrychluje, ak nezeres casto a zjes za den napr iba dve velke porcie tak sa ti metabolizmus spomali.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Ty ten jedálniček bol vtip ? Však to keď hento zjem tak to by som opísal ako veľmi slabý deň, kedy nepriberám ale chudnem. Mliečnych výrobkov by som sa nebál, nech mi dakto ukáže človeka, ktorému by mliečne výrobky uškodili (teraz nemyslím na neznášanlivosť nejakej zložky, na ktorú ste alergický alebo niečo podobné). Na mňa osobne syr vplýva veľmi geniálne. Veľa vecí treba najprv tepelne upraviť aby ste si z nich odniesli viac, vajíčka napríklad. Ale žeeeeer žeeeeeer a žeeeeeer. Kup 6 kil gaineru a do mesiace to, zožer + pridaj na tom jedálničku lebo tá strava je slabá.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

COTHW: dalsia super rada, kazdy gainer ma maximalnu hodnotu ktoru mozes dat ..napr. mne brutal gainer staci 3.5kg na mesiac ..gainer je dobra vec, ale netreba to s nim prehanat .)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hellboy248 napísal:COTHW: dalsia super rada, kazdy gainer ma maximalnu hodnotu ktoru mozes dat ..napr. mne brutal gainer staci 3.5kg na mesiac ..gainer je dobra vec, ale netreba to s nim prehanat .)
Vieš, veľa ľudí ti povie jednu vec: "kašli na to čo máš na obale".
Veľa ľudí si kúpi gainer pozre na obal a teraz dáva tých 40-50g prípravku 2-3x denne a nič. Ale však neviem čoho sa má báť. Keď prekročíš hranicu v množstve gaineru tak to nemá dáky nepriaznivý vplyv. To nie sú AS. Keď si pozrieš zloženie gainera zistíš, že aha však tento obsahuje to isté ako tento (s minimálnymi odchylkami ), a prečo sa tuto píše berte ho 3x denne po 45g a na tomto 2x denne po 130g. Je to na výrobcovi a každý by si to mal upraviť podľa seba a nie podľa dávkovania na obale.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

skus bral 500g denne a uvidis co do tyzdna z teba bude .)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hellboy248 napísal:skus bral 500g denne a uvidis co do tyzdna z teba bude .)
500g som neskúšal ale zrejme sa to prejaví v masívnom priberaní tuky. Druhou vecou je že sa asi utopím v inzulíne. Ja osobne dávam prednosť pred gainermi v tom, že si kúpim protein + maltodextrín čím si môžem pekne regulovať koľko bielkovín a koľko sacharidov dostanem do seba a nemám to predurčené. Myslím, že po mesiaci užívania 500g gaineru denne by som bol relatívne OK lebo poznám ľudí, ktorí aj trojnásobne prekračovali dávky, čo sa týka proteinov, BCAA alebo gaineru.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

500 g gaineru denne je davka pre koho? pre hulka? Ako doplnok je to fajn, ked neni nic po ruke, neni cas, pred a po treningu, ale zaklad je strava.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

preboha, gainer je doplnok k zakladnej strave ...nemozes si myslet ze ak k ranajkam-obedu-vecere je*** kila gaineru budes do mesiaca ako rocky ...zaklad je strava a az potom doplnky
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je snáď každému jasné (aj keď nie som si až tak istý).
Sú to len doplnky, bez poriadnej a kvalitnej žranice výsledky nebudú.
COTHW
Medium Star
Medium Star

No rocky určite nebudeš, skorej budeš mať pekné tvary (guľa je tiež tvar).
Len podotýkam, že veľa ľudí sa riadi údajmi na obale a polka ľudí, čo cvičí a berie to vážne pozrie na obal akurát koľko čoho to obsahuje na 100g a upraví si podľa toho svoju dávku (väčšinou hore). Tých 500g je prehnaných ale ver tomu, že keby to aj mesiac užívam každý deň, tak by to na 99,99% nemalo na mňa žiadne zdravotné následky, veľký náber tuku sa neráta a tiež nie som odborník na to ako by sa zachovalo moje telo lebo taký prísun inzulínu kvôli veľkému množstvu jednoduchých sacharidov som ešte nezažil.

Článok o kreatíne:

Kód: Vybrať všetko

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=196

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=127
ďalší skvelý článok pre začiatočníka o tom čo treba vedieť + v spodnej časti jedálniček

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=91
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

gainer je na pribratie, pokial necvicis tak budes naberat tuk a nie svalstvo ..nechapem ako niekto moze zrat a brat k tomu gainer ked necvici ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pri dávkovaní kreatínu sa riaďte touto tabuľkou :

Tyzden 1: 0.35 g/kg*
Tyzden 2-5: 0.15 g/kg
Tyzden 6: volno
Tyzden 7: 0.35 g/kg
Tyzden 8: 0.15 g/kg
Tyzden 9-12: volno 
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito: neviem uz kde na nete som zachytil studie, ze toho kreatinu v skutocnosti staci omnoho menej na rovnake vysledky, nevies o tom nieco? Uz sa ktomu nemozem preklikat...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

2 tablety denne a po 6 tyzdnoch vysadit ..tie tvoje zbytocne tabulky ti kazdy moze oje***
neto
Darca
Darca

Príspevok od používateľa neto »

obycajny kreatin monohydrat sa viaze s vodou, ak ho vysadis a prestanes na nejaku dobu cviit , tak ti poviem ze 'vyfucis' ... Ak ches aby svaly boli aspon o nieco vacsie a nieco vydrzali zvol si kreatin kre-alkyn, je sice drahsi a aj ucinky ma mensie,a le to co naberies aj nieco vydrzi.

Pri priberany je treba zvazit prijem sacharidov a aj bielkovin, takze gainery su najlepsia a najlacnejsia volba.
Napísať odpoveď