test obmedzenia stahovanie torrentov
-
hoid
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
test obmedzenia stahovanie torrentov
caute,
neviem niekto o nejakom nastroji ktorym zistim ci mam obmedzene stahovanie cez torrenty ?
neviem niekto o nejakom nastroji ktorym zistim ci mam obmedzene stahovanie cez torrenty ?
Re: test obmedzenia stahovanie torrentov
Co znamena obmedzene stahovanie cez torrenty ? Definuj blizsie.
-
t0m4s3
Admin
Tak, ze napises providerovi a budes dufat, ze to napise pravdu.hoid napísal:caute,
-
hojko
Site Admin
V pripade verejnych trackerov si zapni DHT, v pripade privatnych to vypni. A zapni si kodovanie prenosu, ako prichadzajuce, tak aj odchadzajuce spojenia. Ak to nepojde ani v tomto pripade a ak zdiela dostatocny pocet ludi, tak torrenty budes mat blokovane niektorym lepsim zariadenim (napr. nejake produkty od Cisca dokazu bloknut torrenty aj v pripade kodovania prenosu).
-
hoid
Amateur
ja ich mam urvite blokovane len to potrebujem mat pomerane nejak aby som potom mohol zje*at svojho providera.. myslem som ci neni nejaky online meter na to ze napr tu istu vec stiahnem cez http protokol a nasledne cez torrenty a by ukazalo rozdiel..hojko napísal:V pripade verejnych trackerov si zapni DHT, v pripade privatnych to vypni. A zapni si kodovanie prenosu, ako prichadzajuce, tak aj odchadzajuce spojenia. Ak to nepojde ani v tomto pripade a ak zdiela dostatocny pocet ludi, tak torrenty budes mat blokovane niektorym lepsim zariadenim (napr. nejake produkty od Cisca dokazu bloknut torrenty aj v pripade kodovania prenosu).
-
t0m4s3
Admin
Tak na takyto sposob zabudni. Porovnavas hrusky s jablkami.hoid napísal:
ja ich mam urvite blokovane len to potrebujem mat pomerane nejak aby som potom mohol zje*at svojho providera.. myslem som ci neni nejaky online meter na to ze napr tu istu vec stiahnem cez http protokol a nasledne cez torrenty a by ukazalo rozdiel..
-
hojko
Site Admin
hoid: V prvom rade by si si mal nastudovat co to ten torrent je a na akom principe funguje. Takze aby som to zhrnul, rychlost zalezi od viacerych faktorov a to su najma zdielaci (seeders) a tahaci (leechers). Princip fungovania je na vymene dat medzi uzivatelmi, ktori torrent stahuju, aj zdielaju. Takze ak zacnes tahat film, tak tahas data od vsetkych ludi, aj od tych tahajucich aj od tych zdielajucich..., od jedneho kusok, od druheho kusok, od tretieho kusok..., na zaver sa overi kontrolny sucet a ak sedi, torrent je stiahnuty. Ak je pocet zdielajucich ludi nizky alebo pomer medzi zdielajucicim a tahajucimi je nizky, tak to moze znamenat, ze torren ti prilis rychlo tahat nepojde, najma ak to zdiela jeden clovek s pomalou linkoua dalsich 50 to taha, pricom maju stiahnutych len par percent. Ak pouzivas nejaky sukromny tracker (privatny) na sposob TL, TB, FL, CS, SC, SA atd..., tak tam to byva podstatne lepsie, pretoze ide o ratio (ratio je pomer stiahnutych dat a odoslanych dat). Na takychto trackeroch nie je problem stahovat plnou rychlostou aj na 100mbit linke, najma ak torrent zdiela aj tisic ludi.
Takze by si sa mal pozriet, kolko ludi ten tvoj torrent zdiela (seeds/seeders) a kolko ho taha (leechs/leechers). A nakoniec, vypovednu hodnotu o zdielacoch moze mat aj samotny nazov trackeru, pretoze ak pojde o nejaky verejne TPB alebo iH, tak tam ludia nemaju dovod na zdielanie, linky mozu obmedzovat, mozu ich mat vytazene atd...
Odkial chces nakoniec stiahnut veci cez torrent a rovnako aj cez webovy http protokol, ci ratas s tym, ze si to uploadnes niekde na svoj hosting alebo ako si to predstavujes??? Teoreticky pri Linuxoch to je mozne otestovat, ale aj tak.
A okrem ineho si myslim, nakolko podla IP adresy mas Antik, ze Antik neblokuje torrenty a druha vec je, ze provider ma istotne v zmluve o pripojeni uvedenu klauzulu ohladom FUP (zasady slusneho pouzivania alebo ako inak sa to oznacuje) a teda ta s prehladom odbije tym, ze on p2p neblokuje a keby sa k tomu aj priznal, tak sa odvola na FUP. Navyse ty mu prakticky nemas ako dokazat, ze to skutocne blokuje, aj ked mozes pustit viacero torrentov, ale natahovanie by nemalo zmysel a verim tomu, ze ani Slovenska obchodna inspekcia by v tomto nic nespravila.
Takze by si sa mal pozriet, kolko ludi ten tvoj torrent zdiela (seeds/seeders) a kolko ho taha (leechs/leechers). A nakoniec, vypovednu hodnotu o zdielacoch moze mat aj samotny nazov trackeru, pretoze ak pojde o nejaky verejne TPB alebo iH, tak tam ludia nemaju dovod na zdielanie, linky mozu obmedzovat, mozu ich mat vytazene atd...
Odkial chces nakoniec stiahnut veci cez torrent a rovnako aj cez webovy http protokol, ci ratas s tym, ze si to uploadnes niekde na svoj hosting alebo ako si to predstavujes??? Teoreticky pri Linuxoch to je mozne otestovat, ale aj tak.
A okrem ineho si myslim, nakolko podla IP adresy mas Antik, ze Antik neblokuje torrenty a druha vec je, ze provider ma istotne v zmluve o pripojeni uvedenu klauzulu ohladom FUP (zasady slusneho pouzivania alebo ako inak sa to oznacuje) a teda ta s prehladom odbije tym, ze on p2p neblokuje a keby sa k tomu aj priznal, tak sa odvola na FUP. Navyse ty mu prakticky nemas ako dokazat, ze to skutocne blokuje, aj ked mozes pustit viacero torrentov, ale natahovanie by nemalo zmysel a verim tomu, ze ani Slovenska obchodna inspekcia by v tomto nic nespravila.
-
hoid
Amateur
viem ako funguju torrenty doma ten problem nemam.. doma ani tak cez torrenty netaham kedze tu mame ftp servre od antiku.. problem sa tyka kamosa.. ten isty torent mne staiane za par hodin jemu sa to rozbehne a hned prestane tahat a ostane na nule.. taha torenty ktore su v top 100 cize seeders je tam dost..
na sieti maju linuxovy server ktory sluzi ako brana.. da sa to cez neho blokovat?
na sieti maju linuxovy server ktory sluzi ako brana.. da sa to cez neho blokovat?
-
mathev
Star
da sa to v kvalitnejsich routrovych OS pekne omanglovat ze kazdy neznamy traffic ti zahadzuje do nejakej podradnej queue, popripadne to niektori provideri dokonca davaju do dropu takze ti ziadny neznamy traffic neprejde. prajem vela stastia v diskusii s providerom...
-
hojko
Site Admin
Akeho ma providera??? To, ze su torrenty v top 100 neznamena, ze to musi tahat aj jemu. Napriklad moze pouzit stary klient, ktory je blokovany, ma nastaveny maly pocet peerov (spojeni s ludmi od ktorych chce tahat), nema zapnuty sifrovany prenos dat, nema povolene DHT a podobne...