Mrznutie PC v urcitych situaciach

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Mrznutie PC v urcitych situaciach

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Mam problem: stale ked vypnem nejaku hru alebo hoico tak HDD proste pracuje na plne obratky, stale. PC je ako spomaleny cely, treba ho rebootnut. Robi to asi u kazdej jednej hry.

Niekedy po restarte sekne myska (na 1-2 sekundy), v BIOS-e obcas nechce zdetekovat HDD a DVDW (obe su SATA).

Ma XP SP3, a neviem co sa s tym deje. zrejme to bude chybna doska, nie?! je to dost o nervy ked nieco dohram a zrazu to zacne blbnut a nespravim s tym nic iba tvrdy reset.

Takisto mi niekedy nechce zdetekovat USB klavesnicu. Mma rozsirovaciu USB PCI kartu (4 sloty) a klavesnica je tam, lebo ked ju dam do slotov co su na doske tak zacne blbnut - sama pisa napriklad gggg v kuse a pod.

Uz vazne nechapem.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Skusil by som upgrade bios prip preistalovat win a potom by sa uvidelo co dalej
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Malo ramky - caste swapovaniie?
A nepreberie sa k zivotu ani po 5 min? Skusal si ho nechat sa "vysrotit" ?
DR8PruBr
Star
Star

IceHammer - BIOS je tam novy, pred tyzdnom som ho updatoval. Windows som uz skusal reinstalova, stale to iste.

Mek - pravda je ta, ze RAM je tam len 1GB (docasne riesenie) a ta hra vyzaduje viac, SWAP som mal nastaveny na 1024MB, vtedy to blbo extremne. Potom som SWAP vypol uplne, vtedy zasa niektore hry spustit nesli pre nedostatok RAM. Dnes som nastavil SWAP na "veľkosť určí systém" a zatial to ide OK. Len dokedy...

PS.: K zivotu sa nepreberie, on akoze ide, len zamrzne na 5 sek. potom OK, potom zasa to iste, totalne spomaleny je ako keby siel v PIO mode alebo ja neviem, ale v PIO nejde, CPU 0% dokonca aj ram je len na nejakych 350MB vytazena. Len proste blbne a LED na HDD len v kuse svieti. A aj ked ho necham do neviem kedy tak stale svietia PC je v podstate nepouzitelny.

//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 22:03 )
Vymenil som bateriu na doske a zrazu to slape:)

A mal som taky tusak, ze to bude baterkou, uz raz sa mi taka vec stala u jedneho cloveka.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Mrznutie PC v urcitych situaciach

Príspevok od používateľa cORP. »

to sa mi nejako nezda ,baterka je len na udrzanie cmos nastaveni a vlastne cisto len na pamatanie nastaveni biosu ,ak by bol bateria hlavnou chybou nerobilo by to toto ,mozno je fakt doska nejaka chybna ,nespoliehal by som sa kazdopadne len na tuto opravu
DR8PruBr
Star
Star

Re: Mrznutie PC v urcitych situaciach

cORP. > Poznám osobne pár ľudí, ktorým sa stalo niečo podobné a pomohla len výmena batérie. A proste odvtedy šlapalo všetko OK. Dosku som mal na diagnostike, aj pamäte, aj pevný disk, všetko funguje tak ako má.
Napísať odpoveď