UPC kablovka a prehravanie na PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

UPC kablovka a prehravanie na PC

Príspevok od používateľa LA »

Zdravim,

mam od UPC balicek digital exclusive (http://www.upc.sk/televizia/digitalna-t ... exclusive/).

Chcel by som pozerat nielen na TV, ale aj na monitore. Ako sa to da vyriesit? Na nete som sa docital tam o set-top boxoch, inde o dtv katrach, inde zasa o analogovych......mam v tom gulas.

Dakujem
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: UPC kablovka a prehravanie na PC

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

No ak chceš nahrávať TV vysielanie tak určite budeš potrebovať digitálnu TV kartu do PC.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Dakujem, ale na to som sa nepytal...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak chceš pozerať na monitore iný kanál ako na TV, tak potrebuješ DVB-C alebo DVB-T kartu do počítača. Či C alebo T neviem. UPC nepoznám. Neviem aký systém majú a ako máte urobené rozvody u vás doma. C je káblovka a T je digitálne pozemné vysielanie.

Len neviem či by sa ti nezhoršila kvalita signálu, keď to pôjde na dve zariadenia ( výpadky alebo kockovanie obrazu ).
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Je to DVB-C (cable). Predpokladám, že programy nie sú vysielané free, ale používaš na to nejakú dekódovaciu kartu od UPC. V tomto prípade na PC iný kanál sledovať nemôžeš, iba ak by si si vybavil ďalšiu kartu a kúpil DVB-C tuner do PC. Dá sa to aj cez STB - kúpiš od UPC ďalší STB a napojíš si to na monitor (za predpokladu, že tam budeš mať príslušné vstupy/výstupy, inak bude potrebná TV karta).
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak to prichádza kódované tak treba vedieť akým systémom je to kódované a podľa toho kúpiť kartu do počítača s tzv. CI slotom ( Common interface). Je to rozhranie prijímača pre vkladanie CAM modulov ( ľudovo dekodérov ). Do toho CAM modulu ( dekodéra ) sa potom strčí dekódovacia karta.

UPC pri vysielaní zo satelitu používa dekódovací systém Cryptoworks , ale v káblovke môže používať niečo úplne iné ...
Ak to má urobené ako Digi TV , tak sa taký dekodér ani nebude dať kúpiť. Proste sa nepredáva v obchode. Dodáva ho len Digi TV.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak, zistoval som a prisiel som na toto: UPC ma pevne sparovanu dekod. kartu a ich STB, takze ak by som chcel vsetkych 80 kanalov, musim kupit dalsi STB, co je (tipnem) 200e a 6e kazdy mesiac. Maju to "pekne" vymyslene. Bez toho mozem v rozvodoch po dome kukat len to, co vysielaju analogom (tj asi 35 kanalov). Ostatne kodovane kukat nemozem nikde inde, ako na tom TV kde je STB.

Ked mi skonci viazanost asi prejdem inde.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Tušil som to. Presne to isté ako Digi TV. Digi vysiela v kódovacom systéme Nagravision 2 ,u nej sa údajne dá vyčítať to číslo prijímača a potom sa tá karta dá zdieľať. To znamená ,že ti stačí jeden prijímač od Digi TV a ďalší prijímač v susednej miestnosti môže byť aj ten najlacnejší ,ale musí vedieť zdieľať dekódovaciu kartu. Takže platíš mesačne len raz.

Pred pár rokmi som niekde čítal,že UPC robila v Maďarsku takú akciu, že dávala druhú dekódovaciu kartu do domácnosti za jednorázový poplatok 500 Sk ( bez ďalších mesačných poplatkov ). Aj Digi TV má takú možnosť s tým ich dvojitým prijímačom ,len neviem koľko to stojí u Digi a aké sú tam podmienky.

Skús sa popýtať tu možno bude niekto vedieť niečo presnejšie:

Kód: Vybrať všetko

http://www.cssf.cz/
alebo slovenské fórum:

Kód: Vybrať všetko

http://www.solideurope.sk/articles.php
Napísať odpoveď