ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Re:

Príspevok od používateľa Snacker »

zvonenie33 napísal:konkretne, kolko zivotov znicila marihuana?
na svete nie je jedina lekarska sprava kde je napisane ze smrt sposobilo nadmerne uzivanie marihuany :)

//autoeditácia príspevku (15 Jan 2010, 15:44)
hughito napísal:Povedz mi, aký úžitok komu kedy priniesli drogy. Nikomu, žiadny
Preberame tu marihuanu takze napr:

Z konope sa dá vyrábať paier nechemickou cestou, ktorý je navyše odolnejší ako papier z celuózy
Z konope sa dajú vyrábať umelé hmoty a palivá pre automobily.
Konopné semená obsahujú dôležité látky pre ľudský organizmus
Veľký význam má pre pacientov liečených ožiarovaním, alebo nakazených AIDS, ktorí užívajú chemicky humusné lieky. Po odstránení nevoľnosti sa môžu pacienti normálne najesť.
Marihuana znižuje vnútroočný tlak, čím pomáha zastaviť vývoj zeleného zákalu (slepnutie).
Skleróza Multiplex je zákerná choroba, pri ktorej si vlastný imunitný systém začne požierať nervovové bunky. Pri tejto chorobe Marihuana pomáha spomaliť tento dej.
THC rozširuje priedušky, čím pomáha astmatikom s dýchaním.
Je to asi najlepší liek proti nespavosti
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa hughito »

zvonenie33 :
preco to potom pises do temy o marihuane? A prestylizujem otazku: Nici podla teba marihuana zivoty?

No preto, lebo som tým argumentoval v reakcii na príspevok awtt-a.

A či ničí marihuana životy ? No určite áno. Resp, áno aj, môže, ale nemusí. Je to jednoduché.
na svete nie je jedina lekarska sprava kde je napisane ze smrt sposobilo nadmerne uzivanie marihuany
Prosím ťa neprezentuj to tu ako keby si našiel želiezko.
To už vie hádam každý, okrem generácie 50+ ktorej sa tlačí do hláv z telky tok informácií o tom, aká je mariška nebezpečná a škodlivá.
Ak by si pozornejšie čítal to, čo som napísal, tak by si vedel, že som nikde nepísal o smrti, ale o zničení života, čo je diametrálny rozdiel a tým pádom by si vôbec nemusel strácať čas reakciou na moje "slová".
Preberame tu marihuanu takze napr:
No ale my tu preberáme užívanie marihuany ľuďmi "vonku", nebavíme sa tu o jej lekárskom využití.
99% ľudí čo to húli to určite nehúli kvôli zastavenie zeleného zákalu., tak prosím ťa rozlišuj súvislosti.
A ani s tým lekárskym využitím to nebude také ružové, mariška má aj veľa negatívnych účinkov.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Snacker napísal: Z konope sa dá vyrábať paier nechemickou cestou, ktorý je navyše odolnejší ako papier z celuózy
Z konope sa dajú vyrábať umelé hmoty a palivá pre automobily.
Konopné semená obsahujú dôležité látky pre ľudský organizmus
Veľký význam má pre pacientov liečených ožiarovaním, alebo nakazených AIDS, ktorí užívajú chemicky humusné lieky. Po odstránení nevoľnosti sa môžu pacienti normálne najesť.
Marihuana znižuje vnútroočný tlak, čím pomáha zastaviť vývoj zeleného zákalu (slepnutie).
Skleróza Multiplex je zákerná choroba, pri ktorej si vlastný imunitný systém začne požierať nervovové bunky. Pri tejto chorobe Marihuana pomáha spomaliť tento dej.
THC rozširuje priedušky, čím pomáha astmatikom s dýchaním.
Je to asi najlepší liek proti nespavosti
1. Vôbec mi nevadí, ak budeme z marihuany vyrábať papier, alebo dákou látkou, ktorá obsahuje marihuanu používať ako palivo.
2. Ty tu o čom hovoríš ??? Tebe sa zdá, že chlapci, ktorých pochytali z trávou tak ju fajčili lebo trpeli šedým zákalom alebo nebodaj rakovinou ? Určite sa nikto na svete nemusí báť toho, že keď má od doktora prikázané brať marihuanu tak ho teraz doma prepadnú policajti a naparia mu pokutu, a ak ju dakto má užívať od doktora ma ju brať určite doma a nie dakde vonku v parku, či neboj daj trpia sklerózou chlapci keď si to berú von?
3. Ja sa pýtam aký prínos má marihuana pre zdravého človeka? Nie pre toho kto trpí rakovinou. A navyše marihuana v týchto problémoch môže ale nemusí zabrať tak isto ako každá vec na tomto svete.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Napr. znizuje stres a pozri si kolko moze zo stresu prepuknit chorob :P

znicit zivot = zatratit zivot = usmrtit, je to hra so slovickami a samozrejme ty si ju vysvetlujes po svojom. Kamo neries pi*oviny a radsej si ubal :smt033 aj hojko ti znici zivot ked sa na neho namotas :lol:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak precital som to tu takmer vsetko a jedine co som zas raz zistil, ako bolo v podobnej teme, ze fajciari marisky nadavaju a chcu to na Slovensku tiez a nefajciari chcu zas opak.
Viem, ze niekde bol o mariske pekny clanok, ze kde by bolo ludstvo, keby bola legalna, co sa tyka paliv a podobnych veci..Vtedy ma to zaujalo, ale uz netusim kde to bolo..
Mne je to uplne jedno, ci to uzakonia, alebo nie. Hlavne nech to nejakym spobom "policajne" osetria, ako alkohol. Kazdy sa tu totiz navaza do alkoholu, ale pritom si nedal otazku sam sebe, ze keby tu nebol, bol by som rad? Pochybujem..Ked ma nieco nasere vacsinou, tak si clovek z chuti vypije a prejde ho cela vec, kdez to ariska sposobuje povacsine trosku vacsie depky..Ale je to aj o jedincovi.
Tiez mam kamarata, ktory bol v pohodicke ked dosiel na strednu, ale teraz ked ho stretnem tak to uz nieje on, ale taktiez len premysla ako si zohnat atd..Proste osobnost sa zmenila.
Vsetko je vo vlade, darmo sa my obycajny obcania budeme rozhorcovat..Ak vam na tom tak moc zalezi, berte papek, nan nalepte papier na ktory napisete Chceme marisku a bezte pred vladu, ked ju tak moc chcete..
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Neviem ako vy ale je som za. Ak by nas bolo dosatocne mnozstvo, mohli by sme aj argumentovat Ceskom a aspon by sa tato tema zacala riesit a verim, ze pri snahe by sme nejaky ten kompromis dostali. (nemusi to byt hned 15 gramov ale aby sa tu nerobili drahoty pre trosku marisky)
hughito
Redeemer
Redeemer

Snacker : Nie, zničenie života vôbec neznamená smrť. Teoreticky to do nej môže vyústiť nejakou samovraždou, ale inak to je proste "len" zničenie života.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

neuznavam ziadne drogy, ani alkohol vo vecsich davkach.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

boze hughito, ked je to take jednoduche tak nam to vysvetli. Nevidim od teba v tejto teme nic ine, len prazdne reci o nicom. Skoro ako nasi politici
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Užívanie návykových drog zdravím človekom vyvoláva závislosť. Drogová závislosť má zlé (najmä psychické) následky, ktoré je treba liečiť.
Toto je fakt, ktorý treba brať do úvahy. Marihuana tiež patrí do skupiny návykových drog. Takže existuje potenciálne nebezpečenstvo, ktoré môže spôsobiť

Keď sa chce ktokoľvek hádať a argumentovať na témy o drogách, musí pochopiť a poznať podstatu.
hughito napísal:Snacker : Nie, zničenie života vôbec neznamená smrť. Teoreticky to do nej môže vyústiť nejakou samovraždou, ale inak to je proste "len" zničenie života.
súhlasím, zničený život má podobnú súvislosť ako skazený život, život s negatívamy, život s veľkým množstvom problémov atď.
Ozaj sa to nerovná smrti
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

kto chce trávu fajčiť, tak ju fajčiť bude, či to tu legálne je alebo nie
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:neuznavam ziadne drogy, ani alkohol vo vecsich davkach.
A co pre teba droga? To co ti povedia media, vlada a nainfikovana spolocnost ze je zle? Alebo sa dokazes zamysliet aj trosku sam? Droga je len slovicko a neviem ci sa vobec dokaze nejak specifikovat presne co droga je a co nie je. A ked hej urcite sa specifikuje pre zisk niekoho nad nami. Neboj aj kofein je podla studii riadna svina a zavislost tam mas tiez, taktiez urcite nabudenie a pod. Takze dufam, ze ani taky zeleny cajik nepopijas pri pisani lebo ten ho ma tiez dost a ked uz takto skatulkujeme marihuanu, nikotin a alkohol a kofein tak vsetko su to drogy. Asi aj cukor, cokolada(kakao) a vsetko ostatne su drogy, pretoze tiez vpyvaju na stav cloveka. Teda bud popijas len cistu vodu alebo si nacucal ako vacsina spojgiovitich ludi debilne hranice co droga ja a co nie je. V prvom rade sa zamysili co tieto latky robia, na co su, ktora ako skodi a ci je rozdiel len v spolocenskom vseobecnom nazore alebo je tam realna hrancia v indikacii.
Proste toto su vsetko keci zakazte vsetko a zvolte si fasizmus a nechajte zo stebou narabat ako bábky alebo si zvote slobodu a zite podla vedomosti, cistej hlavy a vlastneho nazoru.
Ja viem ze je to tazke ked cumite do tych prije*any reklam, citate ten prije*any novy cas, sledujete tie prije*anieco filmy o prije*anych hodnotach a comu mate verit uz od narodenia, a prije*ana spolocnost vas tlaci tiez ale nastastie stale sa najdu knizky, ktore hovoria pravdu, stale sa najde nieco v TV co ti nieco da ale musis hladat pravdu, ktora sa stale viac filtruje :smt033
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Snacker,

prečo každého odporcu legalizácie drôg považuješ za produkt infiltrácie médiami/konzumnou spoločnosťou???? Ťa ešte nenapadlo, že niekto nemusí s drogami súhlasiť na základe nejakých osobných skúseností, zážitkov a spomienok???? A nebude to tým, že Ty sám si obeťou bezodného liberalizmu a konzumizmu (teda okamžitého ukájania svojich potrieb aj na úkor zákona)?????
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Snacker prosím ťa to tieto keci, čo si práve napísal si odkiaľ zistil ? Nemôžeš nikoho súdiť, lebo nevieš kto je aký človek a aké má skúsenosti. Za to, že ty "neomylný" a dobre vieš, že určite by nikomu tá mariška neublížila že ? Ale dakto tam vonku má iný názor, lebo možno pozná chlapcov, ktorým to prerástlo cez hlavu a tiež na začiatku rozprávali, že mariška je menej škodlivá ako cigarety a dnes sú kde ? Nevravím, že všetci ale určitá veľká časť je v pekných sr(šalalalala) a sami si klamú, že oni sú nad vecou.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Uz davno je dokazane ze mariska nesposobuje ziadnu fyzicku zavislost. Ked tak psychicku ale to moze sposobit aj MacDonald, cokolada, kava, televizia a milon dalsich veci.
Ake znicenie zivota? To mozes povedat, ze niekto pil kavu 20 rokov, uplne si odrovnal vstrebavanie dolezitych mineralnov, vdaka tomu ochorel a znicil si zivot. Je to to iste proste marihuana nesposobuje ziadnu zavislost v pravom slova zmysle a psychicku zavislost ti moze sposobit hocico ako som hore spominal PC hry, TV, cokolada, a minion dalsich veci.
Komu marihuana znicila zivot? To sa pytam ja. Tych co zacali fajcit narihuanu a prestali sa ucit nie je o nic viac ako tych psychicky zavislych na PC, ktory sa prestali ucit kvoli hram. Proste tu hovorite nezmysli a nejakom pokazenom zivote ci co... Zivot kazia zle skusenost, spomienky z ktorych je clovek doprimujuci, tazke zivotne chvile, ktore si chce clovek casto krat zmiernit a riesi to alkoholom alebo marihuanou. Potom vidis ze je v keli a fajci marihuanu a si myslis, ze je to z toho. Pochop marihuana zivoty nenici ide tu o uplne ine veci. To potom mozeme rozpravat o vsetkom ostatnom na svete ze nici zivot lebo barz co ludom znicilo zivot a ver tomu ze psychicka zavislost nw marihuana neznicila zivot viac ako hociaka psychicka zavislost na hocico ine. Zavislot je diagnoza.
Pinhead napísal:Snacker,

prečo každého odporcu legalizácie drôg považuješ za produkt infiltrácie médiami/konzumnou spoločnosťou???? Ťa ešte nenapadlo, že niekto nemusí s drogami súhlasiť na základe nejakých osobných skúseností, zážitkov a spomienok???? A nebude to tým, že Ty sám si obeťou bezodného liberalizmu a konzumizmu (teda okamžitého ukájania svojich potrieb aj na úkor zákona)?????

Marihuanu som prvy krat skusil zo zvedavosti pred priblizne dvoma rokmi. Odvtedy som ju ani nevidel. Cigaretu som skusil asi tak pred 10timi rokmi odvtedy som ju v ustach nemal. Alkohol som pil asi tak rumove pralinky ked som bol maly ale uz peknych par rokov ani tie. V zivote som sa neopil a nikdy som nemal potrebu inklinovat ku hore spolinanym latkam :smt006
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pinhead napísal:Kresťan nie som, ale akúkoľvek legalizáciu drôg nepovažujem za správnu, lebo s nimi, a s ich užívaním nesúhlasím..... A porovnávanie drôg s alkoholom???? Netuším, som viac-menej abstinent..... Môžete si myslieť čokoľvek, to vám nikto nebráni, ale rovnako si čokoľvek môžem myslieť aj ja....

P.S. hughito, nič v zlom ale tie liberálno-dekadentné návrhy sú väčšinou nie na prospech spoločnosti, ale skôr bránou do pekiel a k úpadku....
Legalizaciu? Pise tu niekto nieco o legalizacii? Dekriminalizacia nie je legalizacia!
Dieg0 napísal:Staci ze clovek so slabsou psychikou okusi marihuanu a je v tom.Nejde tam o zavislost fyzicku ale psychicku.Mnoho ludi nevie co to psychicka zavislost znamena.Ono ide o to ze ked si dam marihuanu prvy krat poviem si "bolo to fajn".Potom si da o mesiac, potom o tyzden ...Pri slabsich povahach sa zacne prelinat imaginarny a realny svet.Kedze castejsie ako v realnom svete ziju ludia "zhuleni" v imaginarnom svete je im tam prirodzene lepsie a nemaju potrebu sa vracat do reality.Celkovo mi pride uzivanie marihuany ako cisto "fet".Aby som definoval co to pre mna slovo fet znamena.Znamena to pre mna ze clovek inhaluje/vpichuje/fajci/je/pije nejaku latku za ucelom otupenia zmyslov a vytvorenia stavov a to aj napriek ako to len povedat ... aj napriek "non user-friendly" aplikacii danej drogy.Myslim napriklad pri marihuane skriabanie v krku, kaslanie.Popripade ine drogy pichanie do zil a podobne veci
Takze alkohol by sa mal tiez zakazat, ano?
Dieg0 napísal:Legalizacia marihuany je fakt najrychlejsia cesta k zahube
Za prve dekriminalizacia nie je legalizacia. Za druhe: zaujimave, ze v Holandsku sa po legalizacii marihuany znizil pocet konzumentov - stratila totiz caro zakazaneho

Celkovo je zaujimave sledovat nazory niektorych jedincov, ktore podla mna nepatria do 21. storocia.
COTHW napísal:sorry toto je na mňa moc ... akože nebude trestný čin ? kto to má u seba asi to nemá na to aby sa na to chudáčik pozeral. Potom legalizujme aj bodnutie nožom, ktorý nebude mať čepel väčšiu ako 10 cm, nosenie zakázaných znakov, ktoré nebudú mať väčší rozmer ako 5x5cm a podobné nezmyselnosti. Kto toto schváli viac ho voliť nebudem ! ! ! Je to rovnaký trestný čin ako všetko ostatné. Možno by som zmenšil trestnú sadzbu ale určite nezrušil.
Mam noz. Idem do lesa a pouzijem ho na krajanie chleba a spekacikov, ktore si opeciem. Strihne mi v bedni tak s nim niekoho zabijem. Mam 5g marihuany. Za mesiac ju postupne zhulim. Alebo ju niekomu predam.

Kazdy nech si z toho vyvodi to svoje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Za určitý rozsah dekriminalizácie som aj ja, nie som za legalizáciu. To je podstatný rozdiel.

Úplne bohato stačí, že je legalizovaný alkohol.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

t0m4s3 napísal:Za prve dekriminalizacia nie je legalizacia. Za druhe: zaujimave, ze v Holandsku sa po legalizacii marihuany znizil pocet konzumentov - stratila totiz caro zakazaneho
Mohol by si to nejak dokazat, uviest zdroj alebo statistiku?
t0m4s3 napísal:Takze alkohol by sa mal tiez zakazat, ano?
Preco stale taketo odvolavanie sa na alkohol ktory povoleny uz je? Preco ked existuje jeden "problem" (alkohol) tak k nemu pridavat dlasi "problem" (marihuana)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

kali520 napísal:Preco stale taketo odvolavanie sa na alkohol ktory povoleny uz je? Preco ked existuje jeden "problem" (alkohol) tak k nemu pridavat dlasi "problem" (marihuana)
pretoze nelegalna marihuana je vacsi problem ako legalna marihuana. Pre teba mozno nie, ale percento ludi ktori travu skusali kazdym rokom rastie. A zakon podla ktoreho by mala tretina Slovenska sediet v base je chybny,
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

zvonenie to presne vystihol. nelegalna marihuana je ovela vacsi problem ako legalna. minimalne 2/3 ludi do 35r. co poznam marihuanu minimalne skusilo a aspon polovici presli cez ruky take mnozstva za ktore by sli realne brucat (kedze u nas k tomu netreba vela...). pritom v drvivej vacsine ide o ludi co studuju alebo mukluju od deviatej do piatej. racionalne zmyslajucemu cloveku by asi doslo ze system ktory robi z takychto ludi kriminalnikov je asi chybny... bohuzial, nie vsetci sme taki, vsak?
a vobec, nie je to trochu tragikomicke, ze na jednej strane hranice (ktora uz vlastne ani neexistuje) mozes mat v pohode 15g a na druhej ti hrozi za to iste mnozstvo 4-10 rokov basy...?
Napísať odpoveď