creative x-fi titanium

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gm4n
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

creative x-fi titanium

Príspevok od používateľa gm4n »

Takze, mam tuto zvukovku. Chcel by som vedet ake je na nej najlepsie nastavenie eq+crystal+.... hlavne na filmy, trochu hudba. No a neskor planujem kupit Logitech Z-2300. Treba to nastavovat v zavislosti reprakov alebo je to ako univerzalne?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: creative x-fi titanium

Príspevok od používateľa uplink »

Je to v podstate jedno. Ten X-Fi crystalizer je fajn, ale originál sa mi páči viac. Používaj 100% X-Fi CMSS 3D, spraví Ti to zo stereo hudby kvalitný upmix na 5.1-7.1 a je to fakt zážitok, teda ak máš rád basy :)...to je asi všetko čo treba vedieť ku nastaveniu.
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Najlepšie je nepoužívať nič z toho. A pokiaľ máš aspoň trocha kvalitné reproduktory, tak to ani nepotrebuješ. Pokiaľ nie tak len v EQ jemne doladiť pásma v ktorých strácajú, aj keď ani to nie je najšťastnejšie riešenie. Crystalizer by mal údajne oživovať dynamiku bicích a pásiem stratených pri komprimácii do mp3, ale v praxi to len vytiahne basy a výšky, S EQ nepoužívať ale samostatne pokiaľ sa ti to ľúbi tak to nastav podľa vkusu.

Neviem ako ostatné zvukovky z rady x-fi ale moja Xtreme Audio pri 5.1/7.1 na rozdiel od onboard kariet kde sa do všetkých reprákov mixuje rovnaký signál, mne filtrovalo na SUB len basy, center stredy a zadné výšky a ešte k tomu tak debilne zastreté, na filmy to bol fajn ale pri hudbe sa mi chcelo zvracať. CMSS-3D rovnako, pri hudbe takmer nepoužiteľné ale na filmy je to OK...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Vždy keď idem pozerať film tak si nastavím CMSS 3D na 100% a zvuk je výborný. Možno trochu otravné prepínanie, ale aj keď to máš na nule, tak je zvuk perfetkný.
(Z-2300 je dobrá voľba, sám ich používam a neviem si ich vynachváliť.)
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

dik za rady. a lepsie je nastavit stereo xpand alebo surround?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Aky zmysel ma CMSS 3D u 2.0/2.1 repro? CMSS 3D je na to, ked obycajnu stereo nahravku chces pocuvat kvazi v priestorovom prevedeni - tj nech ti v 5.1 sustave hraju vsetky repro. Pri stereu to len uzasne krasne poserie zvuk.. Aj ked je fakt, ze niekomu sa moze ten totalne zmasakrovany balast pacit. Ovsem, nevidim zmysel, pocuvat stereo nahravku v priestore - aj tak to nebude korespondovat skutocnosti - jediny zmysel vidim v tom, ze viac repro = vyssi vykon = viac vyprodukovaneho hluku (ano hluku, nie hudby :D )
Crystalizer - neserie zvuk nejak vyrazne.. Pri strednej hodnote (50%) sa len mierne zvyraznia vokaly, vysky a stredy - nahravka tak posobi menej plocho - zvyknem pouzivat. Rozdiel vsak nie je nijako zasadny - kym medzi touto hodnotou neprepinas, tak ani nevnimas, ci ho mas, alebo nemas zapnuty.

A co sa EQ tyka - to je strasne individualne. Ja mam vsetko na default - vyhodit za sluchadla kopec penazi, a potom si zvuk sprasit EQ, to som si rovno mohol kupit nejake lacne KOSSy... Ovsem ak mas (pod)priemerne sluchadla/repro, ked to trosku potunis (hlavne s mierou!), mozes dostat o cosi slusnejsi subjektivny dojem zo zvuku.
Napísať odpoveď