Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
stačilo torška podexponovať a ešte mi chýba ten urezaný malíček - šiklo by sa tam celé zápestie a bolo by to tip top - ale aj takto je to dobrý kúsok
mam fotacik HP R507 http://www.digicamreview.co.uk/hp_photo ... review.htm
v tejto teme bolo mozne vidiet fotky z Bosny - Mostar ci panorama vodopadov
chcem sa opytat ci s nim mate skusenosti, lebo v ramci jeho moznosti ho chcem mat v Kosove co najlepsie nastaveny, aby boli obrazky co v najlepsej kvalite, co sa pristroja tyka. to, ze neviem fotit, trasu sa mi ruky a kompozicia mi nehovori je druha vec...
ake hodnoty by ste nastavili pre fotenie pod zemou - jaskyne a na povrchu - mesto, par obrazkov z cesty...
chcem sa opytat ci s nim mate skusenosti, lebo v ramci jeho moznosti ho chcem mat v Kosove co najlepsie nastaveny, aby boli obrazky co v najlepsej kvalite, co sa pristroja tyka. to, ze neviem fotit, trasu sa mi ruky a kompozicia mi nehovori je druha vec...
ake hodnoty by ste nastavili pre fotenie pod zemou - jaskyne a na povrchu - mesto, par obrazkov z cesty...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
zda sa mi, ze je to totalny kompakt, cize tam toho vela nenastavis, ak vobec. pod zemou jedine so stativom.jackb napísal:mam fotacik HP R507 http://www.digicamreview.co.uk/hp_photo ... review.htm
nieco sa tam da nastavit, ale nie tak vela ako u fotakov, akymi fotite vy...
a stativ mi pomoze asi len minimalne, lebo dómy sa fotia na otvorenu expoziciu - viac postupnych bleskov a to moja krabicka nevie...a ak na prilbu dostanem celovku ako v lete tak si aspon prisvietim detaily...
prvy krat v zivote som videl celovku s pasivnym chladicom
a stativ mi pomoze asi len minimalne, lebo dómy sa fotia na otvorenu expoziciu - viac postupnych bleskov a to moja krabicka nevie...a ak na prilbu dostanem celovku ako v lete tak si aspon prisvietim detaily...
prvy krat v zivote som videl celovku s pasivnym chladicom
-
chlapec10
Addict
takze ako som slubil, pridavam nejake nove foteckychlapec10 napísal: radsej zmazana, nakolko viaceri ludia zacali spoznavat odkial fotena, sice tam presne nebyvam, ale netreba aby ma nejaky lolo navstivil(alebo o to pokusil)... neboj coskoro budu nahodene ine
fotky su priamo z fotaku, nijak neupravene, len zmensene
priorita uzavierky na 1/2000 iso 3200 a clona 4,5 a druha 6,3
Nech sa lubi
Tak dnes sa mi dostal do ruky reverzny kruzok
Tak som ho otestoval na setaku. Osobny pocit vynikajuci aj ked sa nedala nastavit na objektive clona.
Na fotke je hrot cerveneho pera. Dufam ze sa bude pacit.
// chlapec10: To musi byt ina pohodicka s niecim takym fotit. Fotky jedna basen. Ja ked budem raz bohaty tak si tiez nieco take kupim(ale Canon)
Na fotke je hrot cerveneho pera. Dufam ze sa bude pacit.
// chlapec10: To musi byt ina pohodicka s niecim takym fotit. Fotky jedna basen. Ja ked budem raz bohaty tak si tiez nieco take kupim(ale Canon)
Chlapcisko neser ma
Krasa...kresba a celkovo farby, kvalita....joj to musi byt lahoda...bolo to inac fotene tov tvojou 200vkou f2.8 ?
Fotene Prakticou FX-3.
Ciernobiely film je vyvolavany doma. Zimne fotky su robene pri -14 stupnoch, na jednej to nechalo stopy.
Ciernobiely film je vyvolavany doma. Zimne fotky su robene pri -14 stupnoch, na jednej to nechalo stopy.
-
chlapec10
Addict
lahoda? meh, skor stres, lebo ked by sa stalo ze by som nejaky zaber nechytil, alebo pokazil, tak by bol pruser.Lub0$ napísal:Chlapcisko neser maKrasa...kresba a celkovo farby, kvalita....joj to musi byt lahoda...bolo to inac fotene tov tvojou 200vkou f2.8 ?
a ano, 70 200
-
MisguidedAngel
Star
ale su perfektne, ja mam velmi rad analog. tie fotky maju uplnu dusu aj to zrno, farby... nic netreba upravovat dodatocne, proste si nafotis film, a cakas co ti vyjdedoher napísal:Fotene Prakticou FX-3.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Obedik.
Inak toho tvojho nikona som si pozrel v obchode. nieco tak velke by sa mi tahat nechcelo, aj ked je to supa stroj. a tie fotky z analogu su jedna basen. asi si raz kupim daky filmovy fotak.
Inak toho tvojho nikona som si pozrel v obchode. nieco tak velke by sa mi tahat nechcelo, aj ked je to supa stroj. a tie fotky z analogu su jedna basen. asi si raz kupim daky filmovy fotak.
-
chlapec10
Addict
zelovoc napísal:Obedik.
Mal som vo zvyku nosit povodne fotak len v ruke, s popruhom napr omotanym okolo ruky.... chuda ruka, uz radsej nosim na pleci
Len tak pre zaujimavost...ked fotis pre nejake media....poslu ta fotit nejaku akciu, ako npariklad nejau snb sutaz ci show...a teda stale aj po uz nejakoej tej praxi sa citis vystresovany ci to neposeries? Co by sa stalo, keby fotky stali za hovno?chlapec10 napísal: lahoda? meh, skor stres, lebo ked by sa stalo ze by som nejaky zaber nechytil, alebo pokazil, tak by bol pruser.
a ano, 70 200
BTW...predstav si ake strwsy musia byt ked sa foti svadba
-
chlapec10
Addict
presne ako vravis, stres je vzdy, lebo ziadna fotka neni rovnaka ako ta predtym, a ziadne fotenie neni rovnake ako to predtym, na kazde sa treba indivudalne pripravit a podobne.Lub0$ napísal: Len tak pre zaujimavost...ked fotis pre nejake media....poslu ta fotit nejaku akciu, ako npariklad nejau snb sutaz ci show...a teda stale aj po uz nejakoej tej praxi sa citis vystresovany ci to neposeries? Co by sa stalo, keby fotky stali za hovno?
BTW...predstav si ake strwsy musia byt ked sa foti svadba
Samozrejme, ak mam fotit nejaku napr kvetinu, tak stres mam minimalny, lebo tam vela nemozes pokazit a mas casu viac menej kolko chces.
Na druhej strane, napr sport.. tak tam je to hop alebo trop, v strehu musis byt nonstop a pocas par hodin strehu to je otazka sekund, a aj tak ten vykon musi byt 100% nemoze sa stat, ze snowboardista bude mat useknutu hlavu, ze futbalista bude rozmazany
Kazdopadne ale stres+adrenalin ma zenu dopredu a v podstate ma drzia v pozore, lebo v momente ked nadobudnem sebavedomie tak sa skor si neskor stane ze nieco pokazim lebo som si bol sebou isty. Preto kazde fotenie je pre mna vyzva a treba k tomu pristupovat na 100%
No, a ked by bola fotka zla, tak je viacero moznosti... Kupia od niekoho ineho fotku(ak boli aj iny fotaci), dostanem pokutu, zrazku z honorara, ustne pokorhanie... keby boli fotky dlhodobe zle tak vypoved resp nedostanem v buducnosti fotenia
Jo, a aj pretoto nerobim ziadne svadby(vynimky pre kamaratov, kde si nepytam honorar ani nic negarantujem), na slovensku su zaplatene minimalne(ked na SK dostane fotograf za svadbu viac ako 300-400 tak to je sialena vynimka) a je tam strasne vela roboty(zhruba 1 den fotenie + niekolko dni retus a uprava), takze sa to ani moc neoplati robit
-
chlapec10
Addict
pekna cica, aj fotka neni zla, ale by som ju viac orezalredliner napísal:Tak hodím sem bratovu fotku,takú obyčajnú
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Dám moje neupravené na obyčajnom "turistickom" fotoaparáte 
-
triple
Guru wannabe
určite nie na stredredliner napísal:Tak hodím sem bratovu fotku,takú obyčajnú
Osobne sa mi to viac paci taktoredliner napísal:Tak hodím sem bratovu fotku,takú obyčajnú