Hadanka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Hadanka

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

podla mna to s tym jankom bude suvisiet s tym zapnutim a vypnutim ziarovky a s tienom...nie ze ten pohar na severe nehadze tien ale ostatne pohare ano?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Všetky poháre by mali rovnaké tiene, keďže žiarovka je v strede miestnosti. Je v tom ale určite nejaký odžub ako skoro vo všetkých takýchto hádankách :P
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

30sekund svieti ziarovka v klietke kym sa zacne tocit... takze ja by som to urobil takto:
tych 30sekund (kym sa este netocim) budem drzat tu ziarovku pri zemi co najblizsie k okraju klietky ukazujuc na sever aby teplo ohrialo priestor mimo plosiny... po 30 sekundach dam tu ziarovku do stredu klietky a pockam kym sa prestanem tocit... ked sa prestanem tocit tak mam 30sekund aby som zistil kde je to teple miesto

cize hladam miesto kde teplo zo ziarovky prekroci z klietky do miestnosti a potom naspat z miestnosti do klietky
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

No, ja by som si asi odpil z pohara, na ktory ukaze a ked vyleziem tak ho dopijem :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mna akurat napada iba to, ze by sa ziarovka v klietke dala rozhupat a zakial by sa klietka tocila, ziarovka by sa hupala stale tymi istymi dvoma smermi, podla toho, ktorym smerom ju janko zasoti (predpokladame ten sever)... cize potom, ako by z nej vysiel, by sa pravdepodobnost znizila na dve moznosti, a sice ziarovka by ukazovala na sever a juh... potom by uz stacilo len kusok stastia :D

// ale ked tak rozmyslam... podla mna by si v nutri tej krabice dokazal odsledovat, kedy sa kyvne na sever a kedy na opacnu stranu... uz by mu stacilo len opakovat si sever-juh-sever-juh... :)

kupo: LOL :D no neviem, neviem :D
kupo
Medium Professional
Medium Professional

RATZINGER666 napísal:kupo: LOL :D no neviem, neviem :D
ja viem, ja viem... ale teoreticky by to mohlo ist :oops: ... BTW ak rozhojdas tu ziarovku tak bude ukazovat sever-juh iba ked sa nebudes hybat, akonahle sa zacnes tocit tak kmitavy pohyb prejde do elipsoviteho az nakoniec kruhoveho... aby to fungovalo tak by ta snura nesmela byt pevne pripevnena ku klietke (aby sa na nu neprenasal krutiaci moment), ci?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no... mali by sme predpokladat akusi idealnu klietku aj s idealne zavesenou ziarovkou... okrem toho, pohyb by sa nemohol dostat do elipsoviteho, akurat vplyvom otacania by mohlo dosjt k otacaniu ziarovky okolo vlastnej osi, co s jej kmitavym pohybom absolutne nesuvisi...
BakyX
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BakyX »

RATZINGER666 napísal:mna akurat napada iba to, ze by sa ziarovka v klietke dala rozhupat a zakial by sa klietka tocila, ziarovka by sa hupala stale tymi istymi dvoma smermi, podla toho, ktorym smerom ju janko zasoti (predpokladame ten sever)... cize potom, ako by z nej vysiel, by sa pravdepodobnost znizila na dve moznosti, a sice ziarovka by ukazovala na sever a juh... potom by uz stacilo len kusok stastia :D

// ale ked tak rozmyslam... podla mna by si v nutri tej krabice dokazal odsledovat, kedy sa kyvne na sever a kedy na opacnu stranu... uz by mu stacilo len opakovat si sever-juh-sever-juh... :)

kupo: LOL :D no neviem, neviem :D
si velmi blizko rieseniu..existuje na zaklade tych informacii ktore su dane vymysliet trik, vdaka ktoremu to bude len sever a za 30 sekund ukaze pomerne presny smer ..prid na to a si fakt good.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a na co vymyslat trik? ved podla tohto to pojde zarucene spolahlivo... jednoducho, kazde druhe zhupnutie ukazuje na sever...

ale skusim este porozmyslat nad tou moznostou, co spominas ty...

// este ma napada... nesuvisi to s principom cinnosti gyrokompasu, alebo ako sa to vola?
BakyX
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:a na co vymyslat trik? ved podla tohto to pojde zarucene spolahlivo... jednoducho, kazde druhe zhupnutie ukazuje na sever...

ale skusim este porozmyslat nad tou moznostou, co spominas ty...

// este ma napada... nesuvisi to s principom cinnosti gyrokompasu, alebo ako sa to vola?
nesuvisi..tak je v podstate aj to riesenie ale ziarovka ma asi hrubsi kabel takze sa nestihne tocit okolo vlastnej osi ale teoreticky je to mozne..ale ten smer sa da urcit spolahlivejsie pomocou triku..ten trik suvisi s pouzitim niečoho ineho ale na ten princip s ziarovkov
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja už viem - Jano sa postaví do klietky smerom na sever a keď sa začne otáčať, tak Jano bude vyskakovať a tým pádom sa nebude otáčať s klietkou :D Am I right?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pilifo: LOL, nice :D

hmm podla mna to ma nieco spolocne s tymi rozviazanymi snurkami :D urcite to bude v tom, ze si bude musiet vyzut topanku, jej spicku nasmerovat na sever a drzat vo vzduchu :P

// btw, ta ziarovka sa nemusi tocit okolo vlastnej osi....

// este ma napada, ze sa moze postavit na hlavu a spravit zo seba gyroskop :? :D a co teda moze pouzit vo vnuti tej klietky, ked tam ma len ziarovku na kabli, seba a teoreticky tu klietku?

// este sa moze teoreticky zavesit za ten kabel do vzduchu a pri otacani bude stale nasmerovany na jednu stranu :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No myslím, že už nastal čas, aby sem BakyX hodil riešenie, lebo sa tu už vymyslelo všetko možné aj nemožné a stále sa k riešeniu asi nedospelo. Na toto som fakt zvedavý :twisted:
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

zeby boli tie pohare s janom v klietke???
BakyX
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:
hmm podla mna to ma nieco spolocne s tymi rozviazanymi snurkami :D urcite to bude v tom, ze si bude musiet vyzut topanku, jej spicku nasmerovat na sever a drzat vo vzduchu :P
To je riešenie.

Janko vojde do klietky, vyzuje si topanku a zo snurkov ju zaviaze na ziarovku a potom ju drzi v smere severa. Snurka sa bude krutit okolo ziarovky. Ked ju bude drzat cely cas v jednom smere tj. v spravnom smere a po vypnuti rotacie ju odkruti tak zisti, aky povodny smer topanka ukazovala. Obuje sa a vyjde von a potom pekne vypije pohar, ktory je na severe. (RATZINGER666 - si dobrý)
kupo
Medium Professional
Medium Professional

BakyX napísal:
To je riešenie.

Janko vojde do klietky, vyzuje si topanku a zo snurkov ju zaviaze na ziarovku a potom ju drzi v smere severa. Snurka sa bude krutit okolo ziarovky. Ked ju bude drzat cely cas v jednom smere tj. v spravnom smere a po vypnuti rotacie ju odkruti tak zisti, aky povodny smer topanka ukazovala. Obuje sa a vyjde von a potom pekne vypije pohar, ktory je na severe. (RATZINGER666 - si dobrý)
a ako ju preboha moze drzat v tom istom smere ked nevie akym smerom ani akou rychlostou sa pohybuje?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a navyše nehýbe sa s ním aj podlaha? Čiže neotáča sa aj Jano s tou topánkou?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No myslím, že pri takomto vysvetlení môže kľudne platiť aj moje riešenie s vyskakovaním v klietke, keď Jano dokáže pri točení klietky držať topánku stále v jednom smere...Ako som písal - odžub jak sviňa :)
BakyX
Light Expert
Light Expert

omg..on sa toci s klietkou aj topanka ale ta snurka zavesena na ziarovke sa namotava nanu..a jemu staci uz len to ombotat ked sa zastavi
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Re:

BakyX napísal: Keď sa otáčala plošina, tak sa otáčala aj klietka a spolu s ňou logicky aj žiarovka v klietke.
WTF... si napisal ze aj ziarovka sa otaca
Napísať odpoveď