Ak by sa vynechali cesty 1. triedy tak sa vsetka doprava prestahuje na ne, vynechat ich zo spoplatnenia je blbost, navyse prave tieto auta kazia tieto cesty. Alebo si myslis, ze tie vyjazdene kolaje spravili osobne auta? Prave preto treba nakladnym autam spoplatnit prejazdy, tieto nakladiaky nalozene nad limit najviac kazia nase cesty.Muffi napísal:No ale platiť za niečo, čo si my tunajší tak naivne dovoľujeme nazývať cestami 1. triedy, tak to je akoby v Rusku chceli vyberať poplatky za pláže a nazývali ich slnečné a piesočné
Elektronické mýto
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
suhlasim, az na poslednu vetu! kto je za to pretazenie zodpovedny? kto sa prepravcom vyhraza, ze ked neodvezies, tak na dalsi job mozes zabudnut?sundevil napísal:Ak by sa vynechali cesty 1. triedy tak sa vsetka doprava prestahuje na ne, vynechat ich zo spoplatnenia je blbost, navyse prave tieto auta kazia tieto cesty. Alebo si myslis, ze tie vyjazdene kolaje spravili osobne auta? Prave preto treba nakladnym autam spoplatnit prejazdy, tieto nakladiaky nalozene nad limit najviac kazia nase cesty.
muffi: ciastocne ti na tvoju otazku odpovedal sundevil, ale ja si to dovolim dokoncit... ciest 1. triedy je u nas pomerne vela a mnozstvo z nich prechadza cez obce alebo obytne casti miest... ak by neboli tieto useky a tieto cesty spoplatnene, doslo by k narastu prepravy na tychto usekoch, a znamenalo by to este vacsie vydavky na ich opravu... nehovoriac o tom ze takisto povedzme 9 tonovy kamion nieje ziadna 1 tonova fabia... pri prechode v blizkosti domov, popri ktorch sa tieto cesty bezprostredne nachadzaju by tym padom dochadzalo k castym otrasom a tym padom aj narusaniu statiky domu. Z toho vid.: popraskane mury.
Krija: nechcem sa hadat ale umyselne pretazovanie kamionu sa mi zda ze je aj postihnutelne... myslim priamou blokovou pokutou ak sa nemylim...
edit: dakujem za k+
Krija: nechcem sa hadat ale umyselne pretazovanie kamionu sa mi zda ze je aj postihnutelne... myslim priamou blokovou pokutou ak sa nemylim...
edit: dakujem za k+
viem co sa snezis docielit mojou odpovedou... ano mas pravdu doplati na to napokon kamionista/dopravca... problem je uz len v tom ze na seba necha vyvijat natlak... taketo vyhrazky treba vsak riesit pravnou cestou... nakolko pri takomto druhu natlaku nejde len o cesty ale i o zivot samotneho sofera a v konecnom dosledku aj ktorehokolvek ucastnika cestnej premavky...
modelova situacia:
ak je kamion nalozeny nad pripustnu hranicu... a prechadza povedzme priechod soroska... ide dole kopcom o rychlosti 40-50 km/h a cesta je mierne zladovatela... ma retaze... prejde zakrutu a nasledujuca je o 30-40 metrov... oproti vyjde osobne auto, o rychlosti povezme 60-70 km/h... kamion je od osobneho auta 30 metrov ale to (ako je zvykom u niektorych vodicov) ide z casti cez stredovu ciaru... vodic osobneho auta sa pokusi vyhnut no dostane smyk... vzdialenost kamiona a osobneho auta je v case smyku 25 metrov...
myslis ze kamion na zladovatelej vozovke povedzme nalozeny o tonu nad svoj limit dokaze zabrzdit?
skonci to potom tymi tragediami ako vidime v TV ked nam hlasia "dnes na priechode soroska doslo k vaznej dopravnej nehode kamiona s osobnym autom neprezili 2 pasazieri osobneho auta... jeden bol s tazkymi zraneniami prevezeny vrtulnikom do nemocnice... kamionistu vymrstilo po naraze na vozovku a utrpel lahke zranenia... alkohol mu v krvi nezistili"
aj takto zvacsa dopadnu pretazene kamiony...
modelova situacia:
ak je kamion nalozeny nad pripustnu hranicu... a prechadza povedzme priechod soroska... ide dole kopcom o rychlosti 40-50 km/h a cesta je mierne zladovatela... ma retaze... prejde zakrutu a nasledujuca je o 30-40 metrov... oproti vyjde osobne auto, o rychlosti povezme 60-70 km/h... kamion je od osobneho auta 30 metrov ale to (ako je zvykom u niektorych vodicov) ide z casti cez stredovu ciaru... vodic osobneho auta sa pokusi vyhnut no dostane smyk... vzdialenost kamiona a osobneho auta je v case smyku 25 metrov...
myslis ze kamion na zladovatelej vozovke povedzme nalozeny o tonu nad svoj limit dokaze zabrzdit?
skonci to potom tymi tragediami ako vidime v TV ked nam hlasia "dnes na priechode soroska doslo k vaznej dopravnej nehode kamiona s osobnym autom neprezili 2 pasazieri osobneho auta... jeden bol s tazkymi zraneniami prevezeny vrtulnikom do nemocnice... kamionistu vymrstilo po naraze na vozovku a utrpel lahke zranenia... alkohol mu v krvi nezistili"
aj takto zvacsa dopadnu pretazene kamiony...
Tatko je kamionista, nepracuje síce pre slovenskú firmu, ale na náš mýtny systém pekného slova nepovedal a to má prejdenú celú Európu, čiže skúseností s ostatnými "systémami" má dostatok a sám tvrdí, že toto je proste otras a čisté zdieranie.
Ten systém je zlý, drahý (a úroven našich ciest je úbohá), zmiatočný a nefungujúci.
Takisto neviem, prečo by nemohli kamionisti protestovať aj takým spôsobom, ako sa to deje v BA. Ako tu bolo správne poznamené, vo Francúzsku by to už vyzeralo inak, oni vedia bojovať za svoje práva. To len my, Slováci sme priposratí, čo pripisujem ešte minulému režimu a jeho následkom. Veď si pozrite aj hospodársku krízu, koľko akcií bolo po svete a čo všetko si robotníci dokázali vybojovať. A na SK ? Nič. Zvesiť hlavu a ísť domov.
Najviac sa mi ľúbi ako minister Vážny bez okoľkov vyhlasuje do televízie, že je všetko v poriadku.

Ten systém je zlý, drahý (a úroven našich ciest je úbohá), zmiatočný a nefungujúci.
Takisto neviem, prečo by nemohli kamionisti protestovať aj takým spôsobom, ako sa to deje v BA. Ako tu bolo správne poznamené, vo Francúzsku by to už vyzeralo inak, oni vedia bojovať za svoje práva. To len my, Slováci sme priposratí, čo pripisujem ešte minulému režimu a jeho následkom. Veď si pozrite aj hospodársku krízu, koľko akcií bolo po svete a čo všetko si robotníci dokázali vybojovať. A na SK ? Nič. Zvesiť hlavu a ísť domov.
Najviac sa mi ľúbi ako minister Vážny bez okoľkov vyhlasuje do televízie, že je všetko v poriadku.
co si dokazali vybojovat robotnici vo svete? ja som zaregistroval len tisice prepustenych co zvesili hlavu a isli domov...hughito napísal:Tatko je kamionista, nepracuje síce pre slovenskú firmu, ale na náš mýtny systém pekného slova nepovedal a to má prejdenú celú Európu, čiže skúseností s ostatnými "systémami" má dostatok a sám tvrdí, že toto je proste otras a čisté zdieranie.
Takisto neviem, prečo by nemohli kamionisti protestovať aj takým spôsobom, ako sa to deje v BA. Ako tu bolo správne poznamené, vo Francúzsku by to už vyzeralo inak, oni vedia bojovať za svoje práva. To len my, Slováci sme priposratí, čo pripisujem ešte minulému režimu a jeho následkom. Veď si pozrite aj hospodársku krízu, koľko akcií bolo po svete a čo všetko si robotníci dokázali vybojovať. A na SK ? Nič. Zvesiť hlavu a ísť domov.![]()
a protest v BA je pekne nazvany protest, nie je to strajk, v prvom rade, ked bola roznavska uplne neprejazdna nechcem vediet co by sa stalo keby bolo treba sa tam rychlo dostat sanitkou a za dalsie neviem preco by mali byt obyvatelia rukojemnikmi, postoj slovenskej vlady a organov statnej spravy je este velmi zhovievajuci, keby ich jednoducho odtiahli a podkurili slznym plynom keby sa branili postupovali by plne v sulade so zakonom, ktory zarucuje pravo na strajk, ale toto uz je za jeho medzami, ked v meste zle zaparkujem do pol hodiny ma odtiahnu, na roznavskej bezdovodne(z pohladu zakona) stoja uz niekolko dni a nikto tak neucinil...
Tak to si sledoval slabo. Hľadať sa mi to teraz nechce, faktom však zostáva, že zamestnanci si dokázali vybojovať určité veci.co si dokazali vybojovat robotnici vo svete? ja som zaregistroval len tisice prepustenych co zvesili hlavu a isli domov...
a protest v BA je pekne nazvany protest, nie je to strajk, v prvom rade, ked bola roznavska uplne neprejazdna nechcem vediet co by sa stalo keby bolo treba sa tam rychlo dostat sanitkou a za dalsie neviem preco by mali byt obyvatelia rukojemnikmi, postoj slovenskej vlady a organov statnej spravy je este velmi zhovievajuci, keby ich jednoducho odtiahli a podkurili slznym plynom keby sa branili postupovali by plne v sulade so zakonom, ktory zarucuje pravo na strajk, ale toto uz je za jeho medzami, ked v meste zle zaparkujem do pol hodiny ma odtiahnu, na roznavskej bezdovodne(z pohladu zakona) stoja uz niekolko dni a nikto tak neucinil...
Povedz mi, akou inou formou majú bojovať ? Dávať nejaké vyhlásenie cez médiá ? To by ich každý Ficovci nebrali do úvahy vôbec.
A teraz som pozeral, kamionisti uvolnili jeden jazdný pruh pre MHD. Takže tá sanitka bude môcť prejsť.
-
Peter_Retep
VIP
Re: Elektronické mýto
vcera som v spravach zachytil ze toto myto nici malych a strednych prepravcov....prikladom bola autobusova spolocnost. Do zavedenia myta na 1 autobus boli naklady na jazdu po dialnici 900€ teraz po zavedeni myta to cini 16000€. z toho mi jasne vyplyva ze myto je likvidacnym prostriedkom malych a strednych podnikatelov. Nic nepoviem keby sa za tie peniaze stavali a opravovali dialnice ale akonahle pojdu tieto peniaze do statneho rozpoctu tak ich mozme povazovat za rozkradnute. Nie som proti mytu ako takemu ale proti mytu na slovensky styl - drahy, nedokonaly. A strajk dopravcov beriem. Ako inak si maju vydobit nejake ustupky ked nie strajkom. Okrem toho vacsina strajkujucich VZDY uvolnila 1 jazdny pruh pre sanitky a MHD. Okrem toho som rad ze sa nieco taketo udialo...pomaly vidiet ze sucasna vladna garnitura straca podporu a ludom sa pomaly ale isto zacinaju otvarat oci.
-
krija
VIP
Re:
clovek je ako voda pripadne ako elektricky prud. vzdy ide po ceste najmensieho odporu. pravna cesta je dlha, s neistym koncom a pocas nej ta urcite nenakrmi.rozpravka napísal:viem co sa snezis docielit mojou odpovedou... ano mas pravdu doplati na to napokon kamionista/dopravca... problem je uz len v tom ze na seba necha vyvijat natlak... taketo vyhrazky treba vsak riesit pravnou cestou... nakolko pri takomto druhu natlaku nejde len o cesty ale i o zivot samotneho sofera a v konecnom dosledku aj ktorehokolvek ucastnika cestnej premavky...
k tvojej otazke: kamion, ak unesie a odvezie viac ako je dimenzovany tak neverim, ze prave brzdy by mali byt dimenzovane presne, pripadne poddimenzovane. pardon, to nie je o viere! ja viem, ze tomu tak nie je.
krija:
ok aj ked zrovna by bola pravda ze by sa nic nemuselo stat ale nestastie nechodi po horach ale po ludoch... a prave na to moze doplatit niekto kto za nic nemoze...
ano mas pravdu pravna cesta je zdlhava len je tu isty problem ze v nasom state vsetko tak funguje "sak nejak bolo nejak bude" a zo sudmi nikto nic nechce mat spolocne lebo to dlho trva... preto sa nechame vydierat... sme lahko manipulovatelny... nesudime sa koli poruseniu moratoria, kvoli nasim pravam ani kvoli korupcii... co si my vlastne chceme udrzat? ved sa bojime vsetkeho... a ideme vzdy cestou najnizsie odporu a ta takmer vzdy znamena odrieknutie si niecoho... toto je na skodu... ze mnoho ludi v nasom state vie buchnut do stola v krcme a hovorit o tom co sa bude vsetko diat... a skutocnost je v konecnom dosledku ze kazdy drzi hubu a krok...
ok aj ked zrovna by bola pravda ze by sa nic nemuselo stat ale nestastie nechodi po horach ale po ludoch... a prave na to moze doplatit niekto kto za nic nemoze...
ano mas pravdu pravna cesta je zdlhava len je tu isty problem ze v nasom state vsetko tak funguje "sak nejak bolo nejak bude" a zo sudmi nikto nic nechce mat spolocne lebo to dlho trva... preto sa nechame vydierat... sme lahko manipulovatelny... nesudime sa koli poruseniu moratoria, kvoli nasim pravam ani kvoli korupcii... co si my vlastne chceme udrzat? ved sa bojime vsetkeho... a ideme vzdy cestou najnizsie odporu a ta takmer vzdy znamena odrieknutie si niecoho... toto je na skodu... ze mnoho ludi v nasom state vie buchnut do stola v krcme a hovorit o tom co sa bude vsetko diat... a skutocnost je v konecnom dosledku ze kazdy drzi hubu a krok...
-
Stoporko
VIP
rozpravka - neber to ako rýpanie, ale: čo konkrétne si spravil pre Slovensko a aby sa v ňom lepšie žilo, ty? Čo si spravil pre to, aby si len nebúchal päsťou v krčme a nedržal hubu a krok?
Nič v zlom, ale najmä tvoj posledný príspevok mi pripadá značne farizejský. Ak ti krivdím, ospravedlňujem sa a vyveď ma prosím z omylu.
To, čo spravili kamionisti plne podporujem a dúfam, že sa ľudia chytia ich vzoru, keďže v našej krajinke iný spôsob komunikácie s hulvátmi vo vláde neexistuje.
Nič v zlom, ale najmä tvoj posledný príspevok mi pripadá značne farizejský. Ak ti krivdím, ospravedlňujem sa a vyveď ma prosím z omylu.
To, čo spravili kamionisti plne podporujem a dúfam, že sa ľudia chytia ich vzoru, keďže v našej krajinke iný spôsob komunikácie s hulvátmi vo vláde neexistuje.
Ale je to tak, my Slováci nie sme vôbec "bojovní", fakt to v drvivej väčšine zostane pri tých rečiach na pive.
Aj sa čudujem, že sa kamionisti a autodopravcovia vypäli k takémuto niečomu, ale som naozaj rád, že áno.
Aj sa čudujem, že sa kamionisti a autodopravcovia vypäli k takémuto niečomu, ale som naozaj rád, že áno.
-
krija
VIP
pamatate si strajk zelezniciarov (par rokov dozadu)? vsetko podla zakonov, oznamenie kedy zacne, kde sa bude konat...vyrok jedneho okresneho sudcu ho cely zmietol zo sveta ako tsunami domcek z bambusu...
Drahý súd, drahá polícia,krija napísal:pamatate si strajk zelezniciarov (par rokov dozadu)? vsetko podla zakonov, oznamenie kedy zacne, kde sa bude konat...vyrok jedneho okresneho sudcu ho cely zmietol zo sveta ako tsunami domcek z bambusu...
My kamionisti (všetci sme dobrí kamaráti) sme sa rozhodli, že budeme zákonne štrajkovať. Miesto konania bude "všade" a prostestná činnosť bude spočívať v masívnom blokovaní ciest našími kamiónami. Zašlite nám prosím povolenie.
Za kladné vybavenie žiadosti vopred ďakujeme.
-
krija
VIP
slay, povolenie strajkovat sa neudeluje. nastuduj si ustavu
.
krivdis mi stoporko... ja osobne niesom z ludi ktore idu ako mrtve ryby plavu dole prudom... ja som sa protestu kamionistov zucastnil... aj napriek tomu ze niesom dopravca bol som podporit kamionistov... a som mierne prekvapeny z toho ze kamionisti zareagovali na splnenie poziadaviek odchodom a uvolnenim ciest... prave kamionistami sa mohla spustit lavina vsetkeho... holt nestihlo sa... to mi je luto...Stoporko napísal:rozpravka - neber to ako rýpanie, ale: čo konkrétne si spravil pre Slovensko a aby sa v ňom lepšie žilo, ty? Čo si spravil pre to, aby si len nebúchal päsťou v krčme a nedržal hubu a krok?
-
Stoporko
VIP
rozpravka - OK, sorry, keep up the good work 
-
Peter_Retep
VIP
neverim ze by strajk kamionistov vsetko spustil...ver tomu ze by sa nic neudialo....rovnako ako pri proteste toho studenta Adama...na internete plno reci ale nikto ho nesiel podporit...takto by to bolo aj s tymi kamionistami
peter ved to je ten problem ze tu sa poviem "pochybujem ze sa nieco" ale pre to aby sme mohli vediet ci sa nieco, tak pre to musim nieco spravit... pozrime sa na francuzov... tym ked sa nieco nepaci idu protestovat, strajkovat, stavkovat, atd. hlavne CELOPLOSNE ak ma problem zdravotnictvo tak ide KOMPLETNE cele zdravotnictvo nie len ze jedna alebo dve nemocnice. Tym potom pomozu dopravcovia, polnohospodari a je z toho celostatny strajk a vysledky sa dostavia... toto je skoda ze tu chyba mozno to nazvat do istej miery spolupatricnost... resp. pocit z "pocit zodpovednosti" aj za to co sa ma uplne netyka...