WD TV HD player + aký HDD ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Teroo
Light Expert
Light Expert

WD TV HD player + aký HDD ?

Príspevok od používateľa Teroo »

Vlastnim WD TV HD prehravac a chcem sa spytat aky HDD by ste mi k nemu odporucili. Momentalne vlastnim WD my book 500gb, no kvoli HD filmom je mi nepostacujuci.

Rozmyslam nad 2 TB verziou od WD, a to model ELITE alebo STUDIO, studio z toho dovodu ze ma viac moznosti pripojenia a to by ma aj zaujimalo ci je mozne mat ten disk sucasne pripojeny k pc a zaroven k pustenemu WD prehravacu. Alebo teda Usb v prehravaci a do pc napr Firewire ? /nech nemusim stale jeden kabel raz tam/.

Na mojom My book sa mi nepaci neustale odpajanie od prehravaca /inak v kuse svieti dioda/, toto dufam EITE A STUDIO nemaju kedze je tam aj sietovy vypinac? A takisto ma zaujima ci je lepsia verzia pre WD TV HD my pasport 2,5 i ked 1 TB je max za taku istu cenu.
2,5 ma urcite vyhodu ze nemusi mat externy zdroj, no zase ako je to s prehravanim HD filmov? Zrejme v pohode ked ho odporucaju k svojim prehravacom az 1080p. A kvoli velmi malemu skoro vobec prenasaniu je lepsi 3,5 pomer cena a kapacita.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: WD TV HD player + aký HDD ?

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Pre teba najidealnejsia volba je sietovi disk teda s pripojenim LAN. Disk by si pripojildo routra a videli by hovsetky PC v sieti. Vyriesil by si tym aj hlucnost kedze by si mohol mat disk mimo izby kde prehravas filmy. Z PC by si sa na disk dostal tiez po sieti.

Z 2,5" diskou mozes prehravat filmy v 1080 bez problemov sam pouzivam WD (este starucicku 60Gb verziu) a funguje bez problemov.

Na podobny problem ako ty si chcem doma postavit nizko energeticke PC (server) na ktorom budem mat minimalne dva 1,5T disky a z nich budem zdielat video a fotky a.... Pre celu domacnost.

PS: v tvojom pripade by som uvazoval nad NAShom dajme tomu od firmy sinology.

dodo
Teroo
Light Expert
Light Expert

hm znie to fajn, , router by bol ten co je k magiu :D , ale ktory disk s lan by vyhovoval aj nato ze by bol zaroven USB 2.0 pripojeny k WD TV HD, ... tento ? http://www.alza.sk/western-digital-my-b ... 118276.htm

Lenze tam pisu ze usb sluzi na pripojenie k druhym pamatovym zariadeniam,,, :idea:
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Jaj jaaj...

Chlape mas WD player nie? Kupis hore vyssie spominany disk ktory doma pripojis do routra vo WD prehravaci sa ti zobrazi ako sietovy disk v PC tak isto proste v kazdom jednom pc alebo media prehravaci ktory je v sieti... Neviem presne specifikacie WD ale isto mam sietovu kartu to znamena ze aj ten WD prehravac musis pripojit do siete aby videl ten WD disk.... ked budes mat v sieti prehravac budes moct sreamovat filmy z kazdeho jedneho zariadenia v sieti....

U mna doma to vyzera takto:

Router Belkin: Do neho pripojeny kablom server na ktorom mi bezi smaba a cez nu zdielam filmy pre vsetky zariadenia v sieti... mam doma xtreamer nie ako ty WD Live a ten je tiez pripojeny k routru kablom to znamena ze vidi vsetky disky v sieti....
Napriklad mam polozeny na stole notebook v nom mam zdielany adresar filmov a cez WIFI sa pripajam na belkin a cez xtreamer streamujem....

Proste potrebujes doma urobit malu siet ci uz pomocou kablov alebo WIFI ake je to maozne....

Disk mozes pouzit aj ten co si uviedol hore alebo niektore z tychto zariadeni... http://www.alza.sk/synology/v1649.htm su okusok drahsie ale dokazu toho podstatne viac.

PS: ten USB port na tom WD je le na pripojenie dalsieho disku alebo USB kluca

dodo
Teroo
Light Expert
Light Expert

aha no podla mna sa nerozumieme pretoze moj wd tv hd prvej generacie nie je wd tv hd live a urcite viem ze mam na nom dve usb a nie lan .. takze ho asi nepripojim k routru ..
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

ahaaa :) tak potom nemas nad cim rozmyslat... http://www.alza.sk/western-digital-my-b ... 138311.htm

dodo
Teroo
Light Expert
Light Expert

no pockaj nie tak rychlo :D zaujal ma tvoj napad..

Dajme tomu ze WD TV HD vymenim za model LIVE a kupim disk od WD s lan, to je taka cenovo lepsia alternativa.. tak mozem to povazovat za free riesenie? Teda do pc ziadny kabel len pekne cez wifi kopirovanie? a teda cez wd tv live pekne pripojim cez router na HDD a prehravam?
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Cez WIFI mi neslo z NB prehrat video 1080 proste to nestihalo neviem ci bola chyba v NB aj ked pise ze karta je n-kova takze by to malo stihat ale nestihalo... Radsej by som siel cez kable je to 100% prehravanie bez problemov. Ja mam router rovno pri prehravaci a ta isto aj moj provizorny server takze kable ni je vobec vidno...

Rieseni je viacej...

prehravac - externy disk
prehravac - Lan sietovy disk
prehravac - NAS
prehravac - maly domaci server

ja osobne idem momentalne na prehravac - maly domaci server. Zvolil som to preto ze casom mozem pridat disky a samozrejme je vacsia rozsiritelnost HW.

Tebe odporucam NAS - doma by si len pripojil do routra NAS a prehravac ktory by si musel vymenit a frcis s tym ze subory mozu zdielat vsetci v sieti. Plus tam mas n NAS nejaky print server zdielanie tlaciarne v sieti, torrent downloader a vela dalsieho.

Volba je len na tebe.

dodo
Teroo
Light Expert
Light Expert

ok vdaka zatial..
Napísať odpoveď