Aka je podla vas naj zostava na OC?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
janciny
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aka je podla vas naj zostava na OC?

Príspevok od používateľa janciny »

Cawte!
Zaujimalo by ma, aka zostava alebo aspon ktore komponenty su podla vas najlepsie na taktovanie (napr. doska taka a taka, procak ten a ten...) ;)

Moja zostava:
MB: MSI 790FX-GD70
CPU: AMD Phenom II X4 Quad Core 955 AM3 3.2GHZ
RAM: Corsair XMS3 DIMM 4GB (2x2GB) DDR3 1333MHz CL9
GRAFIKA: ATI Radeon HD 4870
ZDROJ: CORSAIR VX550
HDD: Western Digital Caviar Black SATA II 500GB
CASE: Maxcube Amoris 6010
Povedal by som, ze na taktovanie minimalne DOBRA
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Re: Aka je podla vas naj zostava na OC?

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

pre mna osobne je taktovanie ziskanie vykonu zadarmo ked mi nepostacuje vykon o par rokov neskor alebo ze nemam peniaze na zaciatok musim kupit nieco lacne ... tuto zostavu by som ani netaktoval... zvysovanie teplot , hluku , znizovanie zivotnosti komponentov ... a bez dobreho prietoku vzduchu v skrinke by som o tom ani neuvazoval (urcite nie s box chladicom cpu) .. aspon moj nazor :)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Zostava fajn, len neviem ako si tie ramky budu "rozumiet" s procakom kedze vieme ake problemy maju IMC u Denebu...

Smiem sa spytat preco prave AMD ? AMD je sice momentalne naj co sa tyka taktovanie a trhania rekordov ale to sa tyka iba za pomoci tekuteho helia(-270 stupnov) pri pouziti bezneho chladenia bude mat navrch intel...
janciny
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Preco AMD? Ja som si vyberal komponenty do zostavy sam a povodne som chcel i7 920 a Phenom II 955 ma podobny vykon a je lacnejsi a aj MB ma vyslo lacnejsie ako na i7. Taku zostavu som chcel preto, aby som mal najblizsich par rokov (min.5) pokoj a nemusel do pc nic investovat. Taktovat som ho skusal len tak trochu (laicky), dostal som sa na necelych 3,7 Ghz. Teraz sa mi taktovat vobec neda, lebo som skusal http://www.msi.com/html/popup/MB/featur ... index.html , pc sa restartol ale uz nenabehol a musel som resetovat MB. Teraz, ked skusim zmenit nasobic (ci uz na pretaktovanie alebo aj podtaktovanie) alebo hodnoty fsb co i len o 1, robi mi to iste... Musim resetovat dosku. Btw - neviete cim to moze byt? :)
Chcel by som k zostave dokupit este nejaky ten chladic, lebo boxak pri plnej zatazi da (aj) 6700 RPM (!!!) ale bezne sa zastavi na 6667 :) Takze je tichy az az...
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Taktovať s boxovým chladičom? tak to nie... Keď už ti tak veľmi ide o pretaktovanie tak v prvom rade kúp PORIADNY chladič na CPU, Phenom II 955 má TDP ak sa nemýlim 125W, po pretaktovaní to teda vyprodukuje celkom dosť slušné množstvo tepla... Samozrejme tiež zabezpečiť dobrý prietok vzduchu v skrinke. Keď sa chceš s taktovaním dostať ešte vyššie, musíš experimentovať s dvíhaním napätia procesoru a RAM...
To Max FSB si vypol?
janciny
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

JJ Max FSB je vypnute ale ked ho zapnem, aby mi to zistilo "co to da" tak musim resetovat MB... Ja som nekupoval zostavu na taktovanie, ale skusil som si to (aby sa nepovedalo) a pokial ide o chladic tak jasne ze s tymto sa nic vyrazne neda dosiahnut :)
Napísať odpoveď