Nastavenie routra
Nastavenie routra
Mam taky problem s nastavenim routra. Mam pripojenie na internet cez pevnu linku od T-comu. Z pevnej linky mi ide kabel do adsl modemu (znacka-Microcom AD 2706). Z modemu som zapojil kabel do noveho routra (znacka-Asus RT-G32). Z routra som zapojil kabel do PC cez lan pripojku a zadanim ip adresi do prehliadaca som spustil konfiguracnu stranku routra. No a teraz neviem ze co mam na nom nastavit aby mi fungoval internet. Skusal som uz vselico ale stale na to nemozem dojst. Neviem kto pisal ten navod k routru ale neni tam nic konkretne o nastaveniach routra aby sa cez neho dalo pripojit. Je tam spomenute ze ten router je schopny sam vyhladat ip adresi takze sa tam nemusia nastavovat tak neviem co by som mal spravit. Neda sa mi cez neho pripojit na internet ani cez kabel ani cez wifi. Dokaze mi ho sice vyhladat cez wifi siet aj sa na neho da pripojit ale ten internet mi proste nechce ist uz si neviem rady volal som aj do t-comu a ty neboli moc ochotny mi pomoct tak by som bol velmi rad keby som uz konecne tento moj problem vyriesil. Dakujem.
Re: Nastavenie routra
a inštalačné CD k routru si nedostal??? ...mal by si ho nastaviť cez to CD a cez prehliadač len obsluhuješ firewall, mac filter a pod..
A modem sa pripoji sam aj bez PC? Ak ano, tak v routri nastav rovnaku IP adresu ako si predtym nastavoval na PC. Pravdepodobne 192.168.1.2 (1ku pouziva samotny modem) a ako branu 192.168.1.1 a maska snad 255.255.255.0, ale to si nie som isty 
A DNS servery nastav t-comacke: 195.146.128.60 a 195.146.132.59
A DNS servery nastav t-comacke: 195.146.128.60 a 195.146.132.59
Akú adresu má router (cez, ktorú sa pripájaš na web rozhranie)? 192.168.1.1? Ak áno tak adresu routera aj modemu máš rovnakú, takže ti internet nepôjde, až kým nezmeníš adresu routera na napr. 192.168.0.1.
Musíš sem postnúť screeny z nastavení. V prílohe je obrázok tvojho web rozhrania, postni sem screeny z vyznačených položiek.
Musíš sem postnúť screeny z nastavení. V prílohe je obrázok tvojho web rozhrania, postni sem screeny z vyznačených položiek.
Tak konecne som sa pripojil. Funguje to aj cez kabel aj cez wifi. Zmenil som tu IP adresu a pripojilo sa to. Este som sa chcel spytat ci by som mal spravit este neake nastavenia aby to bolo uplne v poriadku...co sa tyka zabezbecenia a tak. dik moc..
Vo wireless si nastav zabezpečenie wpa, wep alebo wpa2 (neviem aké tam máš), zadáš heslo pre prístup k sieti a ulož nastavenia. Potom keď sa budeš chcieť k sieti pripojiť, budeš musieť zadať to heslo (pre-sharedkey)