Neviete ako to vyriesit?
Pridanie obrazku do Sketchup
Pridanie obrazku do Sketchup
Takze vytvoril som si model v SketchUp 7. Chcel som pridat na ten model obrazok (import->use as image), vsetko vyzera byt ok, ale akonahle dam export do nejakeho renderovacieho softu tak ho tam neukaze. Jedina moznost je taka, ze pouzit obrazok ako texturu, ale ked dam obrazok napr. png s priehladnym pozadim tak mi to cele okolo obrazky spriehladni. 
Neviete ako to vyriesit?
Neviete ako to vyriesit?
Re: Pridanie obrazku do Sketchup
nemôžeš si tam ten obrázok pridať až v tom renderovacom softe (inak, aký máš?
)
použiť png bez priehľadného pozadia? to ma napadlo ako prvé. inak, hod sem ten model, pozriem sa. úplne som popis nepochopil
použiť png bez priehľadného pozadia? to ma napadlo ako prvé. inak, hod sem ten model, pozriem sa. úplne som popis nepochopil
Pouzivam HyperShot a tam ten obraok dodatocne pridat neviem.
Skratka myslim napr. nieco taketo. Mam budovu a chcel by som mat na tej budove logo napr. Microsoftu. Chapeme sa?
Na tej stene aby bolo to logo. Vsetko okolo loga by bola stena, ale bolo by tam napisane Microsoft, alebo ine logo.
Skratka myslim napr. nieco taketo. Mam budovu a chcel by som mat na tej budove logo napr. Microsoftu. Chapeme sa?
Na tej stene aby bolo to logo. Vsetko okolo loga by bola stena, ale bolo by tam napisane Microsoft, alebo ine logo.
ok, ľahká pomoc 
na miesto, kde chceš dať svoje logo si sprav další objekt (štvorec na ploche). na tú svoju plochu si aplikuj textúru a hrany okolo daj skryť
na miesto, kde chceš dať svoje logo si sprav další objekt (štvorec na ploche). na tú svoju plochu si aplikuj textúru a hrany okolo daj skryť
Nevies ako sa to skrytie hran robi? Po anglicky?
Neivem to najst.
hmm, viem. inak by som to nenavrhoval 
označ si to cez ctrl (alebo shift) a potom pravým myšítkom dáš hide. ide to aj z menu Edit
uisti sa, že nemáš v menu View zaškrtnuté Hidden Geometry. potom by sa ti skryté čiary zobrazovali, aj ked len čiarkovane
označ si to cez ctrl (alebo shift) a potom pravým myšítkom dáš hide. ide to aj z menu Edit
uisti sa, že nemáš v menu View zaškrtnuté Hidden Geometry. potom by sa ti skryté čiary zobrazovali, aj ked len čiarkovane
Nejde. 
1 obrazok je ked tam vlozim logo ako texturu
2 obrazok ked pouzijem hide
3 je render
1 obrazok je ked tam vlozim logo ako texturu
2 obrazok ked pouzijem hide
3 je render
daj to tam ako jpg s pozadím, ako má byť farba toho podkladu okolo. aby to nebolo priehľadné a splývalo to s okolím
Ale to sa neda, preto ze ta farba meni z kazdeho uhlu svoju farbu
vid 1, 2
3 je render a vobec to tam nesedi
vid 1, 2
3 je render a vobec to tam nesedi
tak to skúsime inak.
sprav si predsadenú plochu k tej stene. na ňu aplikuj to PNG. to predsadenie bude veľmi malé a bude to stačiť.
neviem, čo chceš spraviť, ale odporučil by som pokročilý modelovací software. sketchup vie naozaj len základy...
sprav si predsadenú plochu k tej stene. na ňu aplikuj to PNG. to predsadenie bude veľmi malé a bude to stačiť.
neviem, čo chceš spraviť, ale odporučil by som pokročilý modelovací software. sketchup vie naozaj len základy...
no viem, ze sketchup vie len malo, ale v nom jedinom viem robit. v inych sa mi vobec nedarilo 
To predsadenie myslis, ze to mam oddialit tu plochu napr. o 0,01mm od steny a na nu to png dat? Tak toto bude mozne len niekedy spravit.
Nevadi. vdaka..
To predsadenie myslis, ze to mam oddialit tu plochu napr. o 0,01mm od steny a na nu to png dat? Tak toto bude mozne len niekedy spravit.
Nevadi. vdaka..
nič lepšie pre teba nemám, resp. ten program toho viac nebude vedieť. možno je iný spôsob, ale o to neviem. aj ked sketchup ovládam na vyššej úrovni myslím