nastavenie wifi siete

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
marecik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

nastavenie wifi siete

Príspevok od používateľa marecik »

chcel by som sa opytat, ci by mi vedel niekto poradit,ked si pripojim notebook na net cez wifi pomocou routera D-link DI-524 UP , ktory som dostal od slovanetu, tak pripojenie mi stale vydrzi max. hodinu. V podstate pripojenie trva stale,lebo ak mam pustene radio cez net alebo som na skype tak som pripojeny stale, ale ak si dam nacitat stranku cez hociktory prehliadac tak mi to nenacita a ukaze ze problem s pripojenim, stranka sa neda zobrazit......mailoval som s technickou podporou, no problem nenasli, ze vsetko ide, vypadky nevidia, ze mozno ide o rusenie signalu inymi routrami v okoli......ale ked som mal iny net a iny router tak vsetko bezalo bez problemov
goten
VIP
VIP

Re: nastavenie wifi siete

Príspevok od používateľa goten »

Mal som obdobný problém s routerom Zcomax. Tiež som všeličo skúšal a nič nepomohlo, chyba bola totiž v routery (pokazil sa).
Keď prepojíš router s káblom tiež ťa odpája? Akú verziu firmware má tvoj router? (verziu firmware nájdeš TOOLS - Firmware)
marecik
Light Expert
Light Expert

Goten napísal:Mal som obdobný problém s routerom Zcomax. Tiež som všeličo skúšal a nič nepomohlo, chyba bola totiž v routery (pokazil sa).
Keď prepojíš router s káblom tiež ťa odpája? Akú verziu firmware má tvoj router? (verziu firmware nájdeš TOOLS - Firmware)
ano ked prepojim roter s ablom tak to ide bez problemov problem je iba cisto pri pripojnei cez wifi, na kompe ktory je napojeny na net cez kabel od routra tak tam ide vsetko ok.....router bol hned na zaciatku aj na reklamacii,lebo nechcel mi pridelit ip adresu, no vratili mi ho ze ho testovali 8 hodin a ze problemy sa ziadne neobjavili a ked mi ho technik priviezol naspat tak sme museli dlhsie pockat kym pridelilo ip adresu, no teraz prideluje hned ako sa pripojim, no max. asi na hodku...a verzia firmware je 1.06_fragment
goten
VIP
VIP

Choď do Home - DHCP a pozri sa akú hodnotu máš nastavenú v Lease Time. Ak je tam niečo iné ako 1 Week, tak ju nastav na 1 Week.
Ak to stále bude odpájať. Vypni DHCP a nastav pevnú IP adresu. Cez akú adresu sa pripájaš na web rozhranie routera?
marecik
Light Expert
Light Expert

Goten napísal:Choď do Home - DHCP a pozri sa akú hodnotu máš nastavenú v Lease Time. Ak je tam niečo iné ako 1 Week, tak ju nastav na 1 Week.
Ak to stále bude odpájať. Vypni DHCP a nastav pevnú IP adresu. Cez akú adresu sa pripájaš na web rozhranie routera?
ano je tam 1 week-no mal so nastavene aj na 1 den, aj na 1 hodina aj na 1 tyzden, no stale ta ista chyba pretrvavala......a ta adresa je 192.168.0.1
goten
VIP
VIP

Skúšal si zmeniť kanál wifi? (Home- Wireless - Channel)
Skús vypnúť DHCP a nastaviť pevnú IP.
- Home - DHCP nastav disabled reštartuj router
- teraz aby si sa mohol pripojiť na router, musíš si nastaviť sieťové pripojenie tvojho NB (wifi karty) a všetkých PC ktoré sa na router pripájajú.
- Nastavuje sa to v sieťových pripojeniach (XP), Centrum Sietí - pokročilé nastavenia (Vista,7) - pravým tlač. myši na sieťové pripojenie - vlastnosti - protokol IP v. 4 (TCP/IP). Hodnoty pre sieťové karty na tvojom NB a PC vpíšeš podľa obrázkov. Keď to nastavíš, vypneš a zapneš sieťové pripojenie a malo by to ísť.
marecik
Light Expert
Light Expert

Goten napísal:Skúšal si zmeniť kanál wifi? (Home- Wireless - Channel)
Skús vypnúť DHCP a nastaviť pevnú IP.
- Home - DHCP nastav disabled reštartuj router
- teraz aby si sa mohol pripojiť na router, musíš si nastaviť sieťové pripojenie tvojho NB (wifi karty) a všetkých PC ktoré sa na router pripájajú.
- Nastavuje sa to v sieťových pripojeniach (XP), Centrum Sietí - pokročilé nastavenia (Vista,7) - pravým tlač. myši na sieťové pripojenie - vlastnosti - protokol IP v. 4 (TCP/IP). Hodnoty pre sieťové karty na tvojom NB a PC vpíšeš podľa obrázkov. Keď to nastavíš, vypneš a zapneš sieťové pripojenie a malo by to ísť.
jj stiahol som si network stumbler aby som zistil na akych kanaloch idu okolite siete a dal som si taky kanal na ktorom nevysiela ziadna siet......mam aj nastavene filtrovanie mac adries a aj nezobrazovanie SSID a sifrovanie je WPA2-PSK.....no skusim este to dhcp a uvidim.....a podla akych obrazkoc nastavim tie hodnoty pre sietove karty??
goten
VIP
VIP

Ups, zabudol som prihodiť obrázky. :roll: Tu sú:
Prílohy
NB_IP4.png
PC_IP4.png
marecik
Light Expert
Light Expert

nastavil som ipecky podla toho, no zatial to ide, len sa mi zda ze ide net nejako pomalsie ale to asi iba zdanie alebo nieco ine..to by chyba toho nemala byt ze?
goten
VIP
VIP

To sa ti asi len zdá. Veď skúšaj a uvidíš. Prípadne si odmeraj rýchlosť pripojenia.
marecik
Light Expert
Light Expert

Goten napísal:To sa ti asi len zdá. Veď skúšaj a uvidíš. Prípadne si odmeraj rýchlosť pripojenia.
jj lenze kazda stranka mi ukaze inu rychlost pripojenia tak neviem ktora je pravdiva....skusam merat na
www.rychlost.sk
www.dsl.cz
www.speedtest.net
goten
VIP
VIP

Mne to tiež ukazuje rozdielne výsledky.
Prílohy
dsl.cz.png
dsl.cz.png (5.7 KiB) 1929 zobrazení
rychlost.sk.png
speedtest.net.png
speedtest.net.png (25.42 KiB) 1929 zobrazení
marecik
Light Expert
Light Expert

No ty mas aspon priblizne rovnake, ale sa pozri na moje vysledky a tak uvidis poriadne rozdiely :D:D:D
3.jpg
goten
VIP
VIP

Možno nejaký program na pozadí používa internet, alebo niekto z druhého PC, čo je napojený na router sťahuje.
marecik
Light Expert
Light Expert

Goten napísal:Možno nejaký program na pozadí používa internet, alebo niekto z druhého PC, čo je napojený na router sťahuje.
no neviem, lebo na PC ukazuje tiez vzdy inak a aj ked je PC vypnuty tak mne tie rychlosti ukazuje aj tak ukazuje dost rozdielne
goten
VIP
VIP

Tým, že si zadal pevnú IP adresu by sa rýchlosť nemala znížiť. Asi to tie merače majú posraté alebo má slovanet vyťaženú linku alebo je ten router fakt pošahaný. Bude to asi len tvoj subjektívny pocit. Premaž vyrovnávaciu pamäť prehliadača a cookies. Prípadne môžeš aj reštartovať NB. Skúšaj, testuj a uvidíš ako to pôjde.
marecik
Light Expert
Light Expert

uz presla hodina a stvrt od pripojenia sa na wifi pomocou novych nastaveni a zatial to funguje, co by pri povodnych nastaveniach uz neslo ...... tak dakujem za pomoc, dufam ze to vydrzi ....... a ak nie tak sa znova ozvem :lol: :D

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2010, 21:43)
Goten napísal:Tým, že si zadal pevnú IP adresu by sa rýchlosť nemala znížiť. Asi to tie merače majú posraté alebo má slovanet vyťaženú linku alebo je ten router fakt pošahaný. Bude to asi len tvoj subjektívny pocit. Premaž vyrovnávaciu pamäť prehliadača a cookies. Prípadne môžeš aj reštartovať NB. Skúšaj, testuj a uvidíš ako to pôjde.
jj to asi bolo iba zdanie, nie net ide v poho tak ako vzdy nie pomaly, no keby isiel rychlejsie tak to by som ocenil :D , no pri mojom NB to asi rychlejsie aj tak nepojde

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2010, 21:56)
noooo, asi som sa preriekol, lebo po hodke a pol sa ten vypadok objavil znova a musel som pripojenie obnovit....takze hcyba bude asi niekde inde....
goten
VIP
VIP

Tak asi je ten router pošahaný. Choď ho reklamovať prípadne si požičaj od kamoša router a vyskúšaj či výpadky budú aj na ňom.
marecik
Light Expert
Light Expert

Problem vyrieseny :D
Dal som router na reklamaciu no neuzanli to lebo u nich sa ziadne vypadky necu cez Wifi neprejavili, no problem nevyriesili ani oni, akurat ze zresetovali router a nastavili tam povodne nastavenia a to bolo vsetko.
Ked som ho doma znova zapojil, a nastavil svoje nastavenia, tak potom po case a roznych obmenach nastaveni zistil, ze preoblem bol v zabezpeceni siete.Ja som si dal WPA2, neskor aj iba WPA, ak som mal taketo zapezpecenie tak vypadky boli pravidelne, takze som si musel dat WEP :( , no dal som si aj filtrovanie MAC adries a nevysielanie signalu....Dufam ze sa mi nikto nenapoji, ked musim mat iba take zapezpecenie, lebo inak by vypadky som mal znova a to aj tak neviem preco, ale budis

Dakujem Vam aj tak za Vase rady

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2010, 18:56)
preco sa mi neda vojst do nastaveni routra?,
zadam adresu http://192.168.0.1/ ..... a len natahuje a naskoci ze stranka sa neda zobrazit,
akoze net mi ide v pohode, len neviem co sa stalo ze nemozem vojst do tych nastaveni, nevie niekto poradit?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

marecik napísal:Problem vyrieseny :D
Dal som router na reklamaciu no neuzanli to lebo u nich sa ziadne vypadky necu cez Wifi neprejavili, no problem nevyriesili ani oni, akurat ze zresetovali router a nastavili tam povodne nastavenia a to bolo vsetko.
Ked som ho doma znova zapojil, a nastavil svoje nastavenia, tak potom po case a roznych obmenach nastaveni zistil, ze preoblem bol v zabezpeceni siete.Ja som si dal WPA2, neskor aj iba WPA, ak som mal taketo zapezpecenie tak vypadky boli pravidelne, takze som si musel dat WEP :( , no dal som si aj filtrovanie MAC adries a nevysielanie signalu....Dufam ze sa mi nikto nenapoji, ked musim mat iba take zapezpecenie, lebo inak by vypadky som mal znova a to aj tak neviem preco, ale budis

Dakujem Vam aj tak za Vase rady

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2010, 18:56)
preco sa mi neda vojst do nastaveni routra?,
zadam adresu http://192.168.0.1/ ..... a len natahuje a naskoci ze stranka sa neda zobrazit,
akoze net mi ide v pohode, len neviem co sa stalo ze nemozem vojst do tych nastaveni, nevie niekto poradit?
Skus pozriet v nastavení siete od koho si dostal IP a ta brána by mala byt tvoj router a teda aj jeho IP , najdes to tam kde nastavujes tie IP ale nejdes do tej kolonky TCP ale iba pozrieš druhu kartu tuna :
Prílohy
aaaaaaaaaaaaa.JPG
Napísať odpoveď