Switch -> Wifi router pripojenie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Kesoman
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Switch -> Wifi router pripojenie

Príspevok od používateľa Kesoman »

Serus. Potreboval by som poradit ako nastavit tento routrik. Mam na itranku normal lan, a tato lan von vysutupuje za proxy.
Potreboval by som nastavit router aby dostal ip z lan a dalej ju routrouval.
Ked zastrcim kabel do WAN tak mam pri web rozhrani tieto moznosti - PPPoE/PPPoA , MPoA, Multi-PVC. Skusal som nastavovat cez MPoA - Routed IP LLC -so statickou IP aj ked neviem priblizne co to je, ale PPP je vytacave pripojenie takze logicky som to vylucil.
Potom neviem ci mam kabel z lan strcit - do WAN alebo LAN portnu, ale potom neviem ako to bude routrovat ?
Dik.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Net S Vigour2700VGST nastavenie nie DSL !

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ked das moznost Multi-PVC a v tom bridge a zapneš kanál napr 5 a nastavis ktorý fyzicky port je ten tvoj net nepôjde to ?
Kesoman
Star
Star

Jancuk napísal:Ked das moznost Multi-PVC a v tom bridge a zapneš kanál napr 5 a nastavis ktorý fyzicky port je ten tvoj net nepôjde to ?
Myslim ze neviem presne na co myslis, mam privodny kabel zasunut do lan portu ?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Eternetovy kábel čo más od poskytovateľa zasunies do toho portu co si si nastavil v tom bridge
Kesoman
Star
Star

Re: Switch -> Wifi router pripojenie

Nic je to jednoduche diky za snahu. Vyriesene.

Staci na routri vypnut na LAN DHCP server aby nedoslo ku konfliktu smerovania, potom staci nastavit wifi pripojenie,zabezpecit, strcit kabel s netom do LAN portu nie do WAN !!! a mozme surfovat :) .

POZOR: vypnutim DHCP servera, sa router neda konfigurovat cez wifi, ale len LAN- treba si nastavit pevnu ip - podla gateway routra.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

za taketo riesenie "na hulvata" by si zasluzil poza uch :)

kazdopadne tesime sa s tebou ze si to vyriesil aj ked mi nejde do hlavy ze si spokojny s hentym zapojenim ked si to povodne chcel routovat...

plus v tvojich postoch mas zopar dost chybnych informacii ktore ale riesit nebudem lebo zjavne nemas velmi predstavu ze o com pises :)
Kesoman
Star
Star

mathev napísal:za taketo riesenie "na hulvata" by si zasluzil poza uch :)

kazdopadne tesime sa s tebou ze si to vyriesil aj ked mi nejde do hlavy ze si spokojny s hentym zapojenim ked si to povodne chcel routovat...

plus v tvojich postoch mas zopar dost chybnych informacii ktore ale riesit nebudem lebo zjavne nemas velmi predstavu ze o com pises :)
Chcel som to routovat lenze na to by som potreboval mat original pristup k routru A co nemam pretoze ten ma na DHCP serveri prideluje cely range IP od 0-255 takze by mi casto vyskakoval IP conflict respektive bili by sa 2 DHCP servre. A tie nezmysli s WANOM si nevsimat :), tie pripojenia - co su pri DSL routri PPPoE/PPPoA,MPoA,Multi-PVC - maju zmysel len pri DSL pripojeni, respektive keby som mal externy modem,ktory by som chcel pouzivat.

Ale ked vies o nejakom elegantnom rieseni ktore by bolo mozne spravit bez toho aby som nieco dokupoval tak kludne mozes poradit. :wink:
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak ono od zaciatku je samozrejme nezmysel pouzit DSL router na obycajnom LAN a chcet cez neho cokolvek routovat.

takto si si v podstate z neho vytvoril obycajne AP a v tom pripade ti nic nastavovat nikde netreba a samozrejme ze dhcp server na nom vypnut musis lebo 2 DHCP servre v jednej sieti je blbost, vsetci vieme ze koli comu vsak...

tu nejde o to ze co a ako nastavit kedze s tymto DSL routrom sa nikam nepohnes ani keby si sa na usi postavil...
Kesoman
Star
Star

mathev napísal:tak ono od zaciatku je samozrejme nezmysel pouzit DSL router na obycajnom LAN a chcet cez neho cokolvek routovat.

takto si si v podstate z neho vytvoril obycajne AP a v tom pripade ti nic nastavovat nikde netreba a samozrejme ze dhcp server na nom vypnut musis lebo 2 DHCP servre v jednej sieti je blbost, vsetci vieme ze koli comu vsak...

tu nejde o to ze co a ako nastavit kedze s tymto DSL routrom sa nikam nepohnes ani keby si sa na usi postavil...
Ale co by si nedalo lenze router A by nesmel pridelovat celych 255 adries... keby tam bolo volnych 10 tak ho viem nastavit aby tych 10 routoval ... to je asi tak vsetko co by sa s tym dalo robit.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dufam ze toto si myslel ako vtip

uplne cele zle, prestuduj si co robi router, co robi swich , co je to dhcp server a co robi.
Kesoman
Star
Star

mathev napísal:dufam ze toto si myslel ako vtip

uplne cele zle, prestuduj si co robi router, co robi swich , co je to dhcp server a co robi.
http://www.togaware.com/linux/survivor/ ... outer.html
http://en.kioskea.net/forum/affich-9549 ... ys-wrt300n
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sikovny , nasiel si si navod ako zapojit 2 routre do siete tak ze jeden routuje a druhy sa sprava ako AP.... to bola odpoved pre mna ? :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Okej ... ak by som teda mal connect cez akykolvek modem a chcel dalej routovat nazvime to DSL Routerom, ako do toho?

Teda skor otazka, ide to vobec?

Akoze toto riesenie je na nic, ak zacina connect modemom a z dsl routra spravim apcko, tak mi to nic nepomoze, ak spravne premyslam, nemal by som mat ani moznost pripojit viac pocitacov, ci?
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

naco pripajat modem ked mas DSL router.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No len tak by som sa na to nepytal, nepotrebujem zas za kazdu vymyslat nezmyselne prepojenu siet.

Povedzme ze mam upc modem a chcem na to pouzit dsl router, lebo ten mi tu len tak lezi a je mi k nicomu a cloveku co ma upc by sa aj hodil.

Takze mame situaciu pure modem kde nejde onen dsl router napojit a dsl router co chcem pouzit iba ako router.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

prva vec je ujasnit si ze aky je rozdiel medzi DSL routerom a obycajnym routerom, lisia sa v tom ako do nich je privedeny internet
DSL router ma v sebe zabudovany DSL modem a tympadom je na jeho WAN stranu nutne pripojit kabel z telefonu
Obycajny router ma namiesto modemu LAN port ktory sa vola WAN a pripaja sa do neho akykolvek LAN kabel na ktorom je internet (polopate)

teraz router spravi tu vec ze sa chova ako gateway do internetu pre vsetky zariadenia ktore su za nim. (rozumej napichane do lan portov/respektive pripojene bezdratovo na wifi rozhranie)

riesenie s tym ze spravis z DSL routeru apcko je jedine mozne z toho dovodu lebo mas DSL router a nie obycajny router takze ho ako router nedokazes pouzit lebo na wan stranu nepripajas to spravne medium (rozumej pichas do zasuvky na telefonny kabel obycajny LAN kabel co je pcvn)

jo indy ale mohol by si mi radsej zavolat sak moje cislo mas nech sa tu nebavime jak idioti cez hojko a ja ti rad spravim rychlokurz kde sa ti to pokusim objasnit :) kludne aj teraz sak vis ze ja som hore donoci :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Mna ale spamovat na hojku bavi :) Icq mi nejde, skype nemas a volat sa mi nechce :D

V podstate som nad tym az teraz rozmyslal, ze vlastne z dsl routra nespravim nic viac ako AP.

Ako teoreticky by mohlo byt nastavitelne aby proste deaktivovalo modem alebo ako to nazvat a co by prichadzalo by sa hned forwardovalo dalej a mohol by z toho byt aj modem, alebo som moc optimisticky ? :D

Inac az taky pako niesom, ale dik za krasne vysvetlenie :)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ked mas raz DSL modem v tom DSL routri tak do neho mozes pichat kludne aj kuracie parky ale internet ti nepojde ani ked sa na usi postavis, proste do toho wan portu musis pichnut to co tam pichnut treba :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No a keby som si zohnal koder lan signalu na telefonny signal, ktory by som dsl routerom mohol prijmat, tak by to slo nie? :D
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

myslis DSL modem a zapojit ho opacne? :) "urcite by to slo" a bolo by to velmi jednoduche riesenie
Napísať odpoveď