Blbnutie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sp!rit
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Blbnutie PC

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Zdravím...keď je PC dlhšie zapnutý a zapnem nejakú hru, tak mi seká :(. Neviete v čom je problém? Ďakujem za rady.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Blbnutie PC

Príspevok od používateľa IceHammer »

Vysoka teplota danych komponentov v pc by som povedal ale bolo by dobre keby si napisal aj zostavu, posledne zasahy do nej a system aky tam je. Potom sa da nieco riesit. Robil si uz nejake testy na teplotu, prip. ine testy??
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Prehrieva sa Ti a tým pádom sa Ti automaticky podtaktuváva CPU. To je prvá možnosť. Druhá je že následkom prehrievania PC sa spomalí cyklus všetkých komponentov. Počnúc HDD, cez CPU až po VGA. Bolo by dobré napísať Tvoju zostavu a chladenie, aké v nej máš.
Sp!rit
Star
Star

Fičím na nej už viac ako 2 roky, a nerobilo to do teraz..v poslednom čase to začalo robiť nejak..zostava: AMD Athlon x2 4000+ 2, 1 GHz, 2,7 GB RAM, GeForce 6100, zdroj Eurocase 300 W( :roll: ) a chladenie neviem :/..mám XP SP3
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hmm v tom PC sa ani prehrievať čo nemá. Počuj, zdroj Ti nemôže odchádzať? Výkon PC sa rapídne zníži v každom ohľade, ak je poškodený zdroj. Nemáš možnosť odmerať teplotu na zdroji, poprípade ho dočasne vymeniť? A skús hodiť report z everestu, alebo speedfanu, keď Ti spomalý PC. Pri akej hre si si to všimol, že spomalil?
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

IceHammer napísal:Vysoka teplota danych komponentov v pc by som povedal ale bolo by dobre keby si napisal aj zostavu, posledne zasahy do nej a system aky tam je. Potom sa da nieco riesit. Robil si uz nejake testy na teplotu, prip. ine testy??
!!!
Nawar
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Nawar »

Ludia poradte mi ked zapnem comp tak mi za chvilku sekne com a potom prestane a tak sa mi to opakuje co mozem mat stim vopred dakujem
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nawar napísal:Ludia poradte mi ked zapnem comp tak mi za chvilku sekne com a potom prestane a tak sa mi to opakuje co mozem mat stim vopred dakujem
Znova a to iste nikto sem nepise aku ma zostavu a kedy robil posledne a ake zasahy do pc. Ako si to ma kto vycucat s prsta co mas kto s pc. Daj podrobnosti a bude sa ti vediet pomoct.
Sp!rit
Star
Star

Posledné zásahy? Menil som RAM pred asi polrokom..od vtedy nič..takže beriem to tak, že čo najskôr treba kúpiť nejaký kvalitný zdroj.. :)
Začne sekať pri každej hre...síce hrávam len dve, a to Far Cry a CS 1.6...
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

for Anndy: skúšal si aspoň raz za mesiac rozobrať bendňu aa poriadne povysávať prach čo tam je, či už na vetrákoch alebo aj v skrini, hm ?
Sp!rit
Star
Star

TeXnoFile napísal:for Anndy: skúšal si aspoň raz za mesiac rozobrať bendňu aa poriadne povysávať prach čo tam je, či už na vetrákoch alebo aj v skrini, hm ?
NIE :D Keď sa mi bude chcieť tak sa do toho pustím, niekedy cez víkend :D
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

no tak keď si nájdeš čas a poriadne tam povysávaš všetky fan-y a prach čo tam je uvidíš že ten komp pôjde plynulejšie a nebude ani tak hučať a ani tak sekať pri zaťažení :)
Napísať odpoveď