ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa COTHW »

Dekriminalizácia má dve strany mince. Na jednej stoja ľudia, ktorí samozrejme nechcú byť postihovaný za to, že si dajú marihuanu a na druhej strane ľudia, ktorí na marihuane profitujú. Čo spôsobí dekriminalizácia marihuany je nie len stav, kedy vaši známi nebudú za držbu tejto stíhaní ale aj stav, kedy uľahčíte prácu ľudom, ktorý predávajú marihuanu a to nie len dospelým ale aj ľudom, ktorý majú pod 18 rokov. Neviem ale ja sa budem cítiť asi dosť zle, keď príde moje neplnoleté decko domov zhulené na šrot, ale vy asi budete šťastím bez seba.

Dekriminalizácia a Legalizácia. Veľmi tenká čiara by som povedal a dokonca dekriminalizácia je výborná voľba pre zástancov marihuany, pretože keby chcú marihuanu legalizovať museli by určiť presné zákony ako, kde a kto ju môžem užívať. Týmto pádom všetkým, ktorý tvrdia, že dekriminalizácia nie je legalizácia hovorím: áno máte pravdu nie je, dekriminalizácia je horšia. Pri legalizácii by museli byť jasné, kto to predáva, komu to predáva, kto to odoberá, kto zodpovedá za kvalitu, merania koľko % to má, zároveň by to muselo obsahovať dáke upozornenie resp. ďalšie obmedzenia + v neposlednom rade by to bolo zdanené minimálne 19% daňou.

Tak a prichádzame k mojej obľúbenej časti a to sú kvalitné výrobky s marihuany. Sorry je to moja nevedomosť alebo vaša hlúposť? Nikdy vživote som nepočul, že by množstvo THC ovplyvňovalo kvalitu papiera alebo dákych vlákien čo sa vyrábajú z marihuany. Ďalej tu bol krémik, z marihuany ale autor si asi zabudol zistiť, že ten krém tiež žiadne THC neobsahuje.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

COTHW napísal:Tak a prichádzame k mojej obľúbenej časti a to sú kvalitné výrobky s marihuany. Sorry je to moja nevedomosť alebo vaša hlúposť? Nikdy vživote som nepočul, že by množstvo THC ovplyvňovalo kvalitu papiera alebo dákych vlákien čo sa vyrábajú z marihuany. Ďalej tu bol krémik, z marihuany ale autor si asi zabudol zistiť, že ten krém tiež žiadne THC neobsahuje.
Zrejme si nikdy nepocul o konopnej masti, ze?
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Len zdravotnictvo skleroza multiplex, sedy zakal, lieky na spanie so ziadnymi side effects oproti klasickym, zmiernenie alebo odstranenie nauzey, rozne kozne choroby ako herpes, reuma, tisenie bolesti atd. atd.
Celkovo je to velmi velmi uzitocna rastlinka :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Taktiež liek na svrbenie gulí :D
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

COTHW napísal:blablabla
naozaj brilantna ukazka toho ako si niekto dokaze mylit dojmy s pojmami. myslis si ze pri dekriminalizacia sa moze tykat len mnozstva ktore mas dovolene drzat pre vlastnu potrebu? chlapec moj aj v holandsku je vyroba a prechovavanie marihuany stale priestupok. upravene su vsak podmienky za akych okolnosti sa tresty vymahaju. takze si tu nevymyslaj, ze dekriminalizaciou sa neda upravovat sposob predaja a ostatne zalezitosti.
a myslis si ze by to ulahcilo pracu ludom co ju nelegalne predavaju? odhliadnuc od toho ze zohnat marihuanu je tu ajtak lahke, myslim si ze vacsina dealerov by ju radsej predavala legalne a odvadzala z nej dane ako sa neustale pohybovat mimo medzi zakona. a to nehovorim o inych faktoroch, napriklad keby bolo legalne pestovat co i len jednu rastlinu pre vlastnu potrebu, ako by to stlacilo ceny na ulici dole, co by de facto spravilo jej nelegalny predaj menej rentabilny.
no a keby mi moje neplnolete decko prislo domov zhulene tak by som sice neskakal od radosti, no urcite by som bol radsej ako keby bolo pod vplyvom tvrdych drog, alkoholom pocnuc...
cumel
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cumel »

a čo je podla vas vačšia zahuba????? :smt033 alebo :smt001 .
kolko rodin rozvratil :smt001 a kolko :smt033 ??????
no prohibiciu tu nikto určite nechce že :D
COTHW
Medium Star
Medium Star

Zvonenie, práve marihuana s nízkym obsahom THC a s vysokým obsahom CBD sa používa v priemysle a kozmetike atď. (tá masť je vyrobená zo semien rastliny, ale ona sa vyrába z technickej konopy moooj)

Virus zas do toho miešaš alkohol, chceš mi povedať, že si nikto nikdy z Vás všetkých, ktorý to prirovnávate k alkoholu nedal dáky ten chlast ? Čo by dekriminalizácia priniesla je otázne a nevie to nikto. To sa nedá presne povedať, navyše domáce pestovanie jednej rastlinky ? Kto by si zasadil len jednu ? A čo sa týka holandska tak ak ma moje poznatky neklamú, marihuana sa tam konzumuje v takzvaných coffee shopoch a nie dakde na ulici alebo v aute. Tam si ju kúpiš a tam si ju aj zhúliš.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:Virus zas do toho miešaš alkohol, chceš mi povedať, že si nikto nikdy z Vás všetkých, ktorý to prirovnávate k alkoholu nedal dáky ten chlast ? Čo by dekriminalizácia priniesla je otázne a nevie to nikto. To sa nedá presne povedať, navyše domáce pestovanie jednej rastlinky ? Kto by si zasadil len jednu ? A čo sa týka holandska tak ak ma moje poznatky neklamú, marihuana sa tam konzumuje v takzvaných coffee shopoch a nie dakde na ulici alebo v aute. Tam si ju kúpiš a tam si ju aj zhúliš.
mozes mi povedat ako to suvisi s podstatou mojho prispevku?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ViRuS napísal:no a keby mi moje neplnolete decko prislo domov zhulene tak by som sice neskakal od radosti, no urcite by som bol radsej ako keby bolo pod vplyvom tvrdych drog, alkoholom pocnuc...
Tak to asi este nemal poriadnu travu, pretoze z nej su horsie stavy ako z alkoholu (lahke halucinacie) a ked ti je z nej zle, tak ti nepomoze ani zvracanie ako pri alkohole. Stavy z alkoholu su 100%ne predvidatelne, u marihuany to az tak neplati. Kazdopadne nie som za uplny zakaz marihuany, len by som to dal na rovnaku uroven s alkoholom (cize od 18 rokov).
Hulici tu stale spominaju to, ze alkohol rozvratil viac rodit ako trava, ale to je podla mna teraz este slaby argument, lebo hulenie sa tu rozmohlo az v 90tych rokoch a este par rokov potrva, kym sa notoricki hulici dostanu k zalozeniu vlastnych rodin :) A uz existujuce rodiny starsich ludi to nemoze velmi rozvracat, kedze nejaky 40 rocny nestastny pan pojde radsej do krcmy ako by mal behat po sidlisku a hladat dilera.
cumel
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cumel »

[quote="COTHW"]Zvonenie, práve marihuana s nízkym obsahom THC a s vysokým obsahom CBD sa používa v priemysle a kozmetike atď. (tá masť je vyrobená zo semien rastliny, ale ona sa vyrába z technickej konopy moooj)

:smt033 zabudol si dodat že aj v zdravotnictve sa použiva.

Kód: Vybrať všetko

http://grower.cz/
:smt033

http://www.konopa.cz

www.legalizace.cz
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Tak to asi este nemal poriadnu travu, pretoze z nej su horsie stavy ako z alkoholu (lahke halucinacie) a ked ti je z nej zle, tak ti nepomoze ani zvracanie ako pri alkohole. Stavy z alkoholu su 100%ne predvidatelne, u marihuany to az tak neplati. Kazdopadne nie som za uplny zakaz marihuany, len by som to dal na rovnaku uroven s alkoholom (cize od 18 rokov).
Hulici tu stale spominaju to, ze alkohol rozvratil viac rodit ako trava, ale to je podla mna teraz este slaby argument, lebo hulenie sa tu rozmohlo az v 90tych rokoch a este par rokov potrva, kym sa notoricki hulici dostanu k zalozeniu vlastnych rodin :) A uz existujuce rodiny starsich ludi to nemoze velmi rozvracat, kedze nejaky 40 rocny nestastny pan pojde radsej do krcmy ako by mal behat po sidlisku a hladat dilera.
heh no myslim ze som mal uz take modely o ktorych tu vacsina uzivatelov ani len nepocula, videl a zazil kadejake seky peky ale nikdy to neskoncilo tak, ze by niekto neodchadzal po vlastnych alebo skoncil v nemocnici, co o alkohole povedat nemozem. a v takom stadiu ti uz ani to grcanie moc nepomoze.
a podla mna aj v zapadnej eu + usa, kde uz ma hulenie aku-taku tradiciu hra alkohol stale vacsiu rolu pri rozvodoch aj ako marihuana (sudiac aj napriklad podla poctu odkazov google na klucove slova divorce alcoholism a divorce marijuana)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:Zvonenie, práve marihuana s nízkym obsahom THC a s vysokým obsahom CBD sa používa v priemysle a kozmetike atď. (tá masť je vyrobená zo semien rastliny, ale ona sa vyrába z technickej konopy moooj).
Neviem o akej masti hovoris ty ale studuj:
Na 500 g vazelíny použijeme půl litru volně sypaných celých sušených listů (neuvádím v gramech, neboť specifická váha se může lišit podle stupně usušení), čtvrt litru sušených samičích květenství (palic - které by měly pocházet z kvalitních modelů).
Jaké má mast účinky?

• protizánětlivé a hojivé (aktivní složka konopí - THC má výrazné antibiotické účinky, což již v 60. letech dokázala dodnes mezinárodně citovaná práce československého vědeckého týmu prof. Kabelíka)
• analgetické (proti bolesti)
• uvolňující (uvolňuje svalové napětí, křeče)
• afrodisiakální (nedávno provedený vědecký výzkum dokázal zvýšení pohlavní touhy u krysích samiček, ale praxe ukázala, že takto působí i na člověka, a to u obou pohlaví)

Na co mast pomáhá?

• všechny druhy oděrek, povrchních říznutí, zanícené póry (akné), boláky vzniklé ucpáním žláz za uchem, zarostlé nehty, kuří oka, opary, některé plísně včetně nehtové
• ekzém na loktech (kůže drsná jako struhadlo – neznám přesný název, ale je to celkem běžný problém)
• lehké artritické a revmatické bolesti, torticolis (což je, když ráno vstanete a nemůžete na jednu stranu otočit hlavou)
• bolesti zad - například velmi rychle odstraní bodavou bolest a ztuhlost svalů při tzv. "myším syndromu" (což je, když hodně dlouho sedíte u počítače a klikáte myší, až vám zatuhne šíje)
• zánět žil, pohmožděniny jako natlučené koleno, výron a svalové bolesti
• menstruační bolesti (natřít a masírovat podbřišek, nejlépe osobou přitažlivého pohlaví)
• hemeroidy
• začínající bolest v krku (namasírovat krk a převázat šátkem)
• migrény, bolesti hlavy (natřít čelo a spánky)
http://grower.cz/pestovani/navody/marih ... ty/19.html
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

zvonenie33 napísal:pretoze nelegalna marihuana je vacsi problem ako legalna marihuana. Pre teba mozno nie, ale percento ludi ktori travu skusali kazdym rokom rastie. A zakon podla ktoreho by mala tretina Slovenska sediet v base je chybny,
Ked ja vidim hlavny problem prave v tom ze percento jej uzivatelov stale rastie tak je velmi otazne ci ten zakon je chybny.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Myslíš, že nejaký "lepší" zákon pomôže tomu, aby percento užívateľov sa zmenšilo? Ja myslím, že nie. Kto bude chceť húliť, tak húliť bude či to tu povolené je, alebo nie.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Ked ja vidim hlavny problem prave v tom ze percento jej uzivatelov stale rastie tak je velmi otazne ci ten zakon je chybny.
Ja v tom sice problem nevidim ale zamysli sa. Ak pocet uzivatelov pri nasom systeme rastie a pri holandskom klesa, ktory je podla teba vyhodnejsi?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

zvonenie33 napísal:Ja v tom sice problem nevidim ale zamysli sa. Ak pocet uzivatelov pri nasom systeme rastie a pri holandskom klesa, ktory je podla teba vyhodnejsi?
Uz som ziadal od t0m4s3ho aby mi uviedol zdroj alebo statistiku ktora toto tvrdenie potvrdzuje, zatial ziadna odpoved neprisla.
COTHW
Medium Star
Medium Star

ViRuS napísal:... alkoholom pocnuc...
Vychádzam z tohto.
PS: to Holandsko stále používaš ako príklad, pritom väčšina turistov, ktorí idú do Amsterdamu sa tam idú zhuliť, zhríbikovať.
zvonenie33 napísal:Neviem o akej masti hovoris ty ale studuj:
Napísal si konopná masť, žiadne špecifikácie si tam nedal, takže ja študujem ale ty vieš, čo myslíš a ostatní si to môžu vycucať z prsta. Keď dám do googla konopná masť vyhodí mi 5 hotových produktov, ktoré ponúkajú lekárne.

Najzaujímavejšie je aj to, že veľké množstvo receptov z byliniek starých mám má tiež úžasné a prospešné účinky, ktoré tu boli ešte v dobe keď o marihuane nebolo na Slovensku ani chýru ani slychu a neviem či ich užívate plnými dúškami, pokladám to preto len za za účelové tvrdenie z vašej strany.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Uz som ziadal od t0m4s3ho aby mi uviedol zdroj alebo statistiku ktora toto tvrdenie potvrdzuje, zatial ziadna odpoved neprisla.
Hladal som, nenasiel som, vsade sa na ten fakt len ludia odvolavaju. Ale na druhu stranu som nikde nevidel statistiku co by to vyvracala, a ani to nikde nikto netvrdi.Tu je sprava z '94 ktora odporuca legalizovanie vsetkych drog, nic blizsie som nenasiel. http://www.drugsbeleid.nl/nederlands/pu ... ontrol.htm
COTHW napísal: Vychádzam z tohto.
PS: to Holandsko stále používaš ako príklad, pritom väčšina turistov, ktorí idú do Amsterdamu sa tam idú zhuliť, zhríbikovať.
No a? Evidentne ludia chcu hulit, hribikovat a ty s tym nic neurobis. Ak by sme mali system ako v Holandsku vsade nemusime nikam jazdit.
COTHW napísal:Napísal si konopná masť, žiadne špecifikácie si tam nedal, takže ja študujem ale ty vieš, čo myslíš a ostatní si to môžu vycucať z prsta. Keď dám do googla konopná masť vyhodí mi 5 hotových produktov, ktoré ponúkajú lekárne.
Ved som ti to prave preto upresnil, lebo som videl ze mi nerozumies. Vo co go?
COTHW napísal:Najzaujímavejšie je aj to, že veľké množstvo receptov z byliniek starých mám má tiež úžasné a prospešné účinky, ktoré tu boli ešte v dobe keď o marihuane nebolo na Slovensku ani chýru ani slychu a neviem či ich užívate plnými dúškami, pokladám to preto len za za účelové tvrdenie z vašej strany.
Nechapem o co ti ide. Ano su v nasej prirode rastliny ktore maju liecivu silu. Ano, patri medzi ne aj konope a dokonca je jedna z najvatcsim vyuzitim, bolo tu odjakziva, vyuzivalo sa odjakziva utlm nastal az v 20. storoci kvoli drogovym zakonom, nie kvoli tomu ze by sme nasli nieco lepsie! Nie, nehulim materinu dusku ani medovku lebo nemaju take ucinky ako konope a co? To snad ked je nieco psychoaktivne nemoze to byt zaroven aj liecive?
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

hríbiky rastú aj v naších lesoch takže tažko ludom sa zakáže aby si tie hribiky išli vziat a ani prírode sa nedá rozkázať,... toulen sa používa napriklad pri malovaní a rôzny ludia to aj čmuchaju,... a inak v Holandsku marihuanu môžu pestovať len tí ktorí sa dostanú do dlhov a môžu pestovať marihuanu dovtedy dokym sa nedostanú z tých dlhov,.. tak mi o tom povedal kamarát čo tam bol
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

o tom pestovani by som rad pocul viac, nez len kamarat povedal. Pokial ja viem, tak pestovanie nieje legalne, ale nieje ani postihovane.
Napísať odpoveď