Alergia + morské prasa
Alergia + morské prasa
Takže, chcel by som sa poradiť ohľadom mojich dlhých zdravotných problémov.
Sestra možno cca pred rokom priniesla do domu Morská prasiatko, približne 2 mesiace potom sa začali moje zdravotné problémy (zakaždým som mal angínu (zapálené hrdlo)) Po vybratí antibiotík to na istý čas pomohlo no cca o týždeň opäť ten istý problém opäť som musel ísť ku lekárke a opäť antibiotiká (to sa zopakovalo 5x) Moja obvodná lekárka už nevedela čo má robiť tak ma poslala ku krčnému lekárovi. Keď ma vyšetril tak mi povedal, že mám krčné mandle v katastrofálnom, stave dosť ma to zarazilo odporučil mi aby som dal mandle vybrať. Jeho radu som poslúchol a myslel som, že sa tak moje zdravotné problémy vyriešia no opak je pravdou, už som približne mesiac po operácii (vybratí mandlí) no opäť ten istý problém zapálené hrdlo a ďalšie antibiotiká, už to sú 6antibiotiká ktoré mi predpísala lekárka a to nepočítam ktoré mi dávali v nemocnici. už som zúfalí a neviem čo mám robiť v škole som vynechal katastrofálne veľa hodín a na pol roka 3x N (neabsolvoval) Pre nedostatok známok. Zabudol som spomenúť, že som alergik na srsť no sestra prišla s tým, že srsť morského prasaťa nevyvoláva žiadne alergické reakcie a ani ťažkosti. ( Pri poslednom vyšetrení krvi som mal zvýšené leukocyty, bakteriálny infekt.
Takže môže spôsobovať moje zdravotné problémy morské prasiatko ? Ďakujem za každú radu
Sestra možno cca pred rokom priniesla do domu Morská prasiatko, približne 2 mesiace potom sa začali moje zdravotné problémy (zakaždým som mal angínu (zapálené hrdlo)) Po vybratí antibiotík to na istý čas pomohlo no cca o týždeň opäť ten istý problém opäť som musel ísť ku lekárke a opäť antibiotiká (to sa zopakovalo 5x) Moja obvodná lekárka už nevedela čo má robiť tak ma poslala ku krčnému lekárovi. Keď ma vyšetril tak mi povedal, že mám krčné mandle v katastrofálnom, stave dosť ma to zarazilo odporučil mi aby som dal mandle vybrať. Jeho radu som poslúchol a myslel som, že sa tak moje zdravotné problémy vyriešia no opak je pravdou, už som približne mesiac po operácii (vybratí mandlí) no opäť ten istý problém zapálené hrdlo a ďalšie antibiotiká, už to sú 6antibiotiká ktoré mi predpísala lekárka a to nepočítam ktoré mi dávali v nemocnici. už som zúfalí a neviem čo mám robiť v škole som vynechal katastrofálne veľa hodín a na pol roka 3x N (neabsolvoval) Pre nedostatok známok. Zabudol som spomenúť, že som alergik na srsť no sestra prišla s tým, že srsť morského prasaťa nevyvoláva žiadne alergické reakcie a ani ťažkosti. ( Pri poslednom vyšetrení krvi som mal zvýšené leukocyty, bakteriálny infekt.
Takže môže spôsobovať moje zdravotné problémy morské prasiatko ? Ďakujem za každú radu
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Alergia + morské prasa
Hmm, ak chceš, tak Ťa pošlem na "bulletproof" vyšetrenie, ale je len v Bratislave a stojí 20 evri. Tam Ti zistí lekárka na 200% či si alergický na prasiatko, alebo nie. Má na to špeciálny prístroj, stačí len trs srsti prasiatka a Tvoja prítomnosť + tá mašinka. Funguje to kvalitne, mám to overené krv vs. ten prístroj, s tým rozdielom že ten prístroj je presnejší
. Pre viac záujmu mi písni ss.
Je to zaujímavé no nereálne nakoľko som z Bardejova (Východné Slovensko) Keby to bolo niekde dostupnejšie KE,PO tak určite by som to skúsil 
-
uplink
VIP
To je škoda, lebo je to tutovka. Hmm, ak by si mal niekedy plánovanú cestu do Ba, daj mi vedieť, vybavím Ti to. Tá doktorka má plné termíny na pol roka a to robí každý deň 8-12 hodín...
Skus sestru ukecat, nech da prasa niekde k babke aspon na mesiac, poriadne povysava a vyvetra izbu a ty mozes cakat, ci sa ti stav zlepsi alebo nie. A ako tak pozeram na vysledky z google, tak alergiu na morske prasa ma dost vela ludi, cize je to dost pravdepodobne aj u teba.
Dobre, určite ak budem v BA tak ti vopred napíšem a ak budeš môcť tak to nejak vybavíš zatiaľ Dikuplink napísal:To je škoda, lebo je to tutovka. Hmm, ak by si mal niekedy plánovanú cestu do Ba, daj mi vedieť, vybavím Ti to. Tá doktorka má plné termíny na pol roka a to robí každý deň 8-12 hodín...
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2010, 11:15)
GothaR napísal:Skus sestru ukecat, nech da prasa niekde k babke aspon na mesiac, poriadne povysava a vyvetra izbu a ty mozes cakat, ci sa ti stav zlepsi alebo nie. A ako tak pozeram na vysledky z google, tak alergiu na morske prasa ma dost vela ludi, cize je to dost pravdepodobne aj u teba.
Tak to by bol tiež dobrý nápad ale pri babke by sa o to nemal kto starať, babka ma dosť svojich problémov a nezavesím na ňu ešte aj to prase, skúsim sa ísť ešte poradiť s alergologičkou.
// A pred tým ako som tu napísal taktiež som googlil a morské prasatá patria ku najagresívnejším vyvolávačom alergických reakcii takže ma sestra od*bala
-
pryja
Darca
Neviem, mne sa to zda dost nepravdepodobne. Alergia na srst zvierat sa prejavuje skor kychanim, stale sa opakujucou nadchou, suchy drazdivy kasel az astma, neajke kozne exemy, popr. opuchnute cervene oci. Ale angina je bakterialny zapal, ktory sposobuju vacsinou bakterie, napr. streptokoky. Moja sestra mala tie iste problemy, stale dokola brala atb., mavala casto zapalene hrdlo, spravili jej vytery z hrdla a rozbor krvi a zistilo sa, ze ma streptokoka vsade v celom tele a to sposobuje opakovane zapaly.
Ja sama mam alergiu na srst aj perie a ked sme mali doma vtaky alebo morca, tak som casto kychala a stale som behala s vreckovkou v ruke.
Podla mna je to s tym morcatom len nahoda. Ale uvidis, co ti povedia na alergologii.
Ja sama mam alergiu na srst aj perie a ked sme mali doma vtaky alebo morca, tak som casto kychala a stale som behala s vreckovkou v ruke.
Podla mna je to s tym morcatom len nahoda. Ale uvidis, co ti povedia na alergologii.
Tak to kýchanie, kašeľ celkov nádcha už potom viem, že tu nádchu mám s prasaťapryja napísal:Neviem, mne sa to zda dost nepravdepodobne. Alergia na srst zvierat sa prejavuje skor kychanim, stale sa opakujucou nadchou, suchy drazdivy kasel az astma, neajke kozne exemy, popr. opuchnute cervene oci. Ale angina je bakterialny zapal, ktory sposobuju vacsinou bakterie, napr. streptokoky. Moja sestra mala tie iste problemy, stale dokola brala atb., mavala casto zapalene hrdlo, spravili jej vytery z hrdla a rozbor krvi a zistilo sa, ze ma streptokoka vsade v celom tele a to sposobuje opakovane zapaly.
Tak výtery z hrdla mi robili už nespočetné množstvo krát a krv taktiež mi brali za to obdobie veľa krát aj v piatok idem opäť na odber tak sa mám spýtať sestričky na toho streptokoka alebo oni automaticky robia testy na všetko ?
-
pryja
Darca
Pola toho, ake vysetrenie ti robili. Zapal sa da zistit z obycajnej biochemie, krvneho obrazu a sedimentacie. Tam sa ukaze len to, ze je niekde zapal v tele, lebo niektore parametre ako leukocity su zvysene. Potom je specialne vysetrenie na cielenu liecbu antibiotikami, hemokultura - trva to dlhsie a tam sa zisti presne, ake bakterie sa v krvi nachadzaju a ktore antibiotika su ucinne. Moja sestra musela brat dvoje naraz a to dost dlhu dobu, kym sa toho zbavila.
Este moze byt aj, ze mas natolko slabu imunitu, ze doslova sa na teba vsetko nalepi a hned mas zapal. To sa da najlepsie zistit pri kompletnom imunologickom vysetreni krvi, ale to neviem, ci robia detski/obvodni/lekari alebo alergologicka ambulancia.
Jednoducho sa povypytuj nabuduce doktorky, ze co zistili z tych vysetreni, ktore ti dokola robia, ze preco si stale chory, ona sa vie k tomu najlepsie vyjadrit.
GL
Este moze byt aj, ze mas natolko slabu imunitu, ze doslova sa na teba vsetko nalepi a hned mas zapal. To sa da najlepsie zistit pri kompletnom imunologickom vysetreni krvi, ale to neviem, ci robia detski/obvodni/lekari alebo alergologicka ambulancia.
Jednoducho sa povypytuj nabuduce doktorky, ze co zistili z tych vysetreni, ktore ti dokola robia, ze preco si stale chory, ona sa vie k tomu najlepsie vyjadrit.
GL
Ďakujem všetkým za rady
už len aby som bol zdravý 
ja som na narodeniny dostala morske prasa a od vtedy ako ho mam tak stale kicham, smrkam, skrabe ma hrdlo...tak tiez neviem ci je to z toho..ale mam pcit ze ano...a pokial bud v byte tak alergicke reakcie nezmyznu...
Je to už dosť neaktuálne, morča už doma nieje a som zdravý ako ryba
// Ako si sa dostala k takto starej téme ?
// Ako si sa dostala k takto starej téme ?
Podla poctu prispevkov asi takto: http://www.google.com/search?hl=sk&sour ... =&gs_rfai= 
-
Andi_Cibula
Addict
Tiež ma táto téma teraz zaujala, lebo som o tom dnes vravel, že som minulý rok prekonal 5 zápalov horných dýchacích, na ORL+imuno vyšetreni sa ukazalo na nejaku dlhodobo usadenu infekciu v nose (hrdlo aj madle paradoxne čisté), tak som žral 2 tyždne 3-denne nejake ATB a potom ešte nejake imuno lieky a odvtedy som zdravý.Maro. napísal:Je to už dosť neaktuálne, morča už doma nieje a som zdravý ako ryba![]()
Takže bolo to tým morčaťom u teba ?
Takže vysvetlím podrobne, som si viac než 100% istý, že moje zdravotné problémy boli spôsobené morčaťom, keď sme ho mali doma tak neustále kýchanie, bolesť hrdla, zvýšená teplota, stále som s tým išiel k lekárovi, no antibiotika nikdy nezaberali a ak zabrali tak to bolo asi na cca 2-3 dni potom opäť to isté, takže stále do mňa len trepali antibiotiká dokým mi totálne nedodrbali žalúdok a imunitu. Keď som asi dobral 4 antibiotiká tak lekárka bola už zúfalá a nevedela čo so mnou tak ma poslala na odborné vyšetrenie krčné. Keď na krčnom videl moje krčné mandle tak ma hneď objednal na operáciu v Humennom tam mi vyberali nosné a krčné mandle. Na krčnom vravel, že boli v katastrofálnom stave, že také niečo ešte ani nevidel. Po vybratí mandlí a odstránení morčaťa z bytu som nemal už asi 5mesiace žiadne zdravotné problémy. Keď som po vybratí mandlí navštívil alergologičku, tak povedala, že morča sme mali odstrániť hneď ak sa opakovali zdravotné problémy.
// Ak máte ešte nejaké otázky tak sa pýtajte
// Ak máte ešte nejaké otázky tak sa pýtajte