Auris vs Civic

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Auris vs Civic

Príspevok od používateľa meffisto »

Caute,

Rozmyslam nad kupou auta a neviem si vybrat medzi :

Toyota Auris (Active Navi)
motor : 1,6 l Valvematic (16 ventilov DOHC, Valvematic) - benzin
vykon : 97kW
prevodovka : 6 M/T
max rychlost : 195km/h
zrychlenie z 0 na 100 km/h : 10s
spotreba : mesto - 8,4 // mimo mesta - 5,4 l/km
objem batozinoveho priestoru : 354 l
cena (vratane priplatkovej farby) : 16450 €

cennik : http://www.toyota.sk/Images/AUR%20akcio ... 913477.PDF

==============

Honda Civic (Type S)
motor : 1.8 i- VTEC - benzin
vykon : 103kW
prevodovka : 6 M/T
max rychlost : 205km/h
zrychlenie z 0 na 100 km/h : 8.9s
spotreba : mesto - 8,4 // mimo mesta - 5,5 l/km
objem batozinoveho priestoru : 415 l
cena (vratane perletovej/metalickej farby) : 18690 €

cennik : http://auto.honda.sk/modely/civic-type- ... ennik.html

==============
Viete mi nejak poradit, pre ktore sa rozhodnut a co by ste brali vy na mojom mieste?

moje + Auris : bezpecnost, full vybava, nizsia cena oproti honde
moje + Civic : design, kvalita interieru

Budem vdacny za kazdu radu.
Prílohy
Auris.JPG
Auris.JPG (16.84 KiB) 1518 zobrazení
Civic.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Auris vs Civic

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja osobne z tychto dvoch rozhodne auris, pretoze civic vyzera ako by ho designer vygrcal, nie nakreslil :-) :-) ... technika je jasponska, tudiz sa neni coho bat ... vyberaj trbars podla vybavy - tu sa mi totiz porovnavat nechce :-D

... mazda 3 nic ? ta mi pride medzi sikmomrdmi v danej triede ako snad najlepsia volba :-) ...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

este nedavno by som bez rozmyslania povedal: civic, ale uz na konci tohto roka by mala byt nova generacia, takze vlastne uz o rok to bude stare auto :-/
dizaj civicu sa ti bud paci, alebo nie, a navyse je to velmi originalne auto oproti dost fadnemu aurisu
cenu na civic imho zjednas a mohli by mat teraz nejake dobre vypredajove akcie (minuly rok ponukali 2.2 dizel za cenu tejto benzinovej 1.8 )
skus este tu mazdu 3 ale je dost draha, alebo potom nova astra
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

meffisto - nie som autoodborník, no keď sme vyberali nové autíčko, sedel som aj v civicu aj v aurise (pre ten sme sa na koniec rohodli). Na civicu mi vadilo:
- ručná brzda tesne pri sedadle šoféra, pre mňa osobne veľmi neergonomické
- príliš rozhádzané budíky, neprehľadná palubovka
- dizajn karosérie je na pikaču, vyzerá ako umelohmotný angličák :nono:

čo sa mi páčilo:
- príjemné sedačky
- ergonomická riadiaca páka + volant
- dobrý výhľad dopredu aj dozadu

nevýhody aurisu (mám na ňom nabehaných cca 1000km):
- pre niekoho nepohodlne naklonená ručná brzda (jej nulová poloha je vďaka nakloneniu stredovej konzoly cca 30° oproti podlahe)
- slabšie spojenie plata kufru s pántami = pri rýchlejšom prejazde nerovností občas trochu zahrká
- keď máš zaradenú spiatočku, cúvaš, vyradíš a stále pri tom ideš dozadu, tak keď chceš znova zaradiť spiatočku musíš úplne zastaviť vozidlo, inak si nesadnú zuby v prevodovke (netuším prečo a či to robí len na našom)
- slabší výhľad cez zadné okno, pri cúvaní je lepšie spoliehať sa na zdrkadlá

čo sa mi páči:
- s akciou od toyoty máš za relatívne málo peňazí veľa muziky (veľmi slušná výbava)
- po sadnutí do sedadla máš pocit "objatia" - veľmi dobré bočné vedenie a príjemné sedenie
- možnosť náklonu zadných sedadiel do 2 polôh
- neskutočne veľa rôznych skriniek, držiakov a podobne + pri sklopení slnečných clon sú na nich zrkadielka zakryté posuvným krytom. Keď ten odsunieš, zasvieti sa maličké svetlo nad ním, aby sa dotyčný lepšie videl
- subjektívny pocit veľkého priestoru, aj keď je to pomerne malé auto - lepšie využitý priestor ako v civicu

do motoristickej stránky sa rozumiem prd makový, náš auris je 1.33

snáď aspoň trochu pomohlo. Ja som s aurisom veľmi spokojný :smt049
meffisto
King
King

velmi pomohlo.

Mazda je velmi draha 1.6 benzin za 18690 € je dost

Asi pojdem do toho aurisu. Zda sa mi o dost praktickejsie ako Civic a momentalne sa priklanam k tomu, co spomenul Stoporko "za relatívne málo peňazí veľa muziky"
Neskor bude z toho rodinne auto a tu podla mna ma Auris pred Civicom navrch.

Peniaze co usetrim mozem vrazit do lepsej poistky.

Dik za vsetky prispevky.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

meffisto - v prvom rade sa chod na oboch previest, lebo z obrazku sa tazko nieco hodnoti. Ja som jednoznacne za Civic. Co sa tyka ceny - je drahsi, ale myslim, ze cena sa este bude dat spravit :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

toyoty patria medzi najspolahlivejsie auta na trhu, honda je daleko dolu... auris sa mi sice vobec nepaci, kdezto civic ano, ale asi by som siel do aurisu
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

adameeec poznamena asi najrozumnejsie, chod a povoz sa...

inak pomerne zhodne auta a z informacii, ktore pises, sa tiez neda vela vycitat... takze ratzi vravi auris :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Ja by som k týmto dvom (a Mazde, ktorú si už vyradil), pridal aj Kiu Cee'd. S takým 1.6 CVVT (93kW), vo výbave EX (čo je tretia výbava zo štyroch), máš za 15.500 € a je to si myslím slušná cena. Taktiež za dobrý peniaz, pomerne dosť muziky. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

podla prveho vyberu sa da uvazovat, ze chce iba japonske auto :-) ... lebo keby sme uz radili ceeda, tak nesmieme opomenut trebars fikusa :-) ... a to by zas niekto vysiel s astrou, meganom, 207mou, grande puntom, golfom atd. a dopadlo by to ako obvykle - zistili by sme ze vacsina alternativ je aj zadarmo draha a skoncili by sme pri japoncoch :-D :-D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Osobné skúsenosti s týmito modelmi nemám, ale tiež myslím, že chybu neurobíš ani jedným autom. Toyoty patria k najspoľahlivejším autám, ako tu už bolo spomínané a Hondy tiež. Ak Ti nezáleží až tak na dizajne, tak by si mal kúpiť Auris, pri ktorej ušetríš cca. 2000€. Ja na Tvojom mieste by som skôr asi kúpil Civic, lebo pre mňa je toto auto proste dizajnérsky skvost - futuristické tvary a originálne prevedenie. Žiadne podobné sériovo vyrábané auto som ešte nevidel. Proste pre mňa by bol dizajn ten rozhodujúci faktor :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Civiiiiic.. A preco? Lebo som zaujaty! :D Na mna to auto spravilo velmi dobry dojem, je uplne atypicke voci inym kuskom a palubovka + prevodovka a to vsetko okolo pedalmi pocnuc, volantom konciac ma uputalo. Plus sportovejsi charakter Civicu, co sa mne ako mlademu zasranovi "bez vidiny buducnosti" rata. Toyoty nie su zle auta, ale predsalen mi na pohlad pride podobne fadna, ako nejaky renault clio...

.. ovsem rozhodovat sa podla vzhladu je tak trosku blbost, minimalne sadnut a osahat si prvky co ta ako oslovi by si mal..
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Stoporko napísal: - keď máš zaradenú spiatočku, cúvaš, vyradíš a stále pri tom ideš dozadu, tak keď chceš znova zaradiť spiatočku musíš úplne zastaviť vozidlo, inak si nesadnú zuby v prevodovke (netuším prečo a či to robí len na našom)
Stoporko, nerobi to len na Vasom, robi to skoro na kazdom.
meffisto
King
King

Civic som asi zavrhol ... dozvedel som sa ze type-S sa uz nepredava a ze za par tyzdnov ho nahradi "GT", ktory bude este zrejme drahsi.
na type-R nemam :D
Celkovo je to trocha nad moj rozpocet a zlava sa u japonskych aut tazko zjednava.

Inak Stoporko (alebo ludia, ktori sa viezli na Aurise) - neni tam problem s odhadom vzdialenosti od ineho auta (alebo od cohokolvek pred autom) koly dlhej palubovke?

trocha off topic, ale rad by som vedel nazor na Chevrolet Cruze, ktory sa momentalne da zohnat 1,8 16V 104 kW/141 k vo full vybave za 16250 eur.
cennik : http://www.chevroletsk.com/images/pdf/cruze/cruze.pdf

Auris je istota a ak sa mi podari zjednat slusnu zlavu idem urcite do toho.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

problem s odhadom vzdialeností - vzadu vďaka cúvacím senzorom sa dá zastaviť tak 10cm od prekážky.
Vpredu naprosto v pohode, nevidím rozdiel od napr. nissan primera.
zpočiatku som si dával na predok práve kvôli podvedomému strachu väčšiu rezervu, no fakt sa nie je čoho báť :)

zľava z ceny - my sme auris objednávali tak v polovici novembra 2009 s výbavou 009 - zadné senzory v cene (bežne stoja riadnu pálku).
Dali nám k tomu alarm zdarma. V honde sa s nami o nejakej zľave ani nechceli baviť - dáme vám 5rokov servis zdarma a "páľte do <i>" :smt006
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

meffisto - pokial viem, tak Cruze nie je ani pozinkovany. Treba si uvedomit, ze na tom aute setrili, kde sa dalo...

stoporko - tak 5 rocny servis zadarmo dokaze dost usetrit peniaze. Ale ja si tiez myslim, ze v tejto triede v pomere cena/kvalita je Auris asi najlepsia volba :wink:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

z tychto dvoch som tiez za auris

momentalne nemam nastudovane cenniky, ale som si takmer isty, ze za temer 19t eur sa da kupit aj stredna trieda (nie zrovna cruze, i ked vo vyssich vybavach ho co do vzhladu aj celkom mozem)
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

tiez si myslim ze Auris ale ak si slobodny chalan tak Civic by som bral. Sportovo vyzerajuce auto. :)
Napísať odpoveď