brigada na leto 2010
brigada na leto 2010
Ahojte o mesiac budem mat 15 a urcite budem zhanat nejaku brigadu na dalsie prazdniny. Je to asi priliz skoro ale zase pocul som ze nieje dobre ked sa to nechava na poslednu chvilu... Viem ze teraz este nic nezozeniem ale chcem sa aspon popytat co a kedy mam spravit, ci poznate nejake seriozne agentury a ci mam vobec sancu ked budem mat iba 15 rokov? Dik za kazdu normalnu odpoved...
No v agentúrach je myslím min. veková hranica 15 rokov, takže s registrovaním by problém nemal byť. Napíš však aj odkiaľ si, aby sme Ti mohli poradiť agentúru, ktorá sídli v tom ktorom meste.
Samozrejme ale musíš čakať, že pokiaľ pôjdeš cez agentúru, tak tá Ti bude strhávať pekne z platu, ale pokiaľ nemáš kontakty, tak je to asi jediná reálna cesta dostať sa k brigáde. Teraz by som si s tým ale ešte hlavu nelámal, podľa mňa by stačilo skočiť do agentúry niekedy v marci - apríli a popýtať sa na brigádu cez leto a prípadne si ju rezervovať. Ak by si však chcel ísť do zahraničia, tak je už načase skúsiť pohľadať a zajednať si brigádu v lete (v Tvojom prípade to ale nepredpokladám).
Samozrejme ale musíš čakať, že pokiaľ pôjdeš cez agentúru, tak tá Ti bude strhávať pekne z platu, ale pokiaľ nemáš kontakty, tak je to asi jediná reálna cesta dostať sa k brigáde. Teraz by som si s tým ale ešte hlavu nelámal, podľa mňa by stačilo skočiť do agentúry niekedy v marci - apríli a popýtať sa na brigádu cez leto a prípadne si ju rezervovať. Ak by si však chcel ísť do zahraničia, tak je už načase skúsiť pohľadať a zajednať si brigádu v lete (v Tvojom prípade to ale nepredpokladám).
No tak som z Tvrdosina. Plat staci nieco okolo 2 eur samozrejme ze cim vyssi tym lepsi:D A ci chcem brigadu na slovensku alebo mimo? To neviem predsalen budem mat len tych patnast a ist niekde do zahranicia pracovat s firmou no neviem ale ak budem presvedceny ze ide o serioznu firmu mozno by som bral aj to zahranicie... A este sa chcem opytat ze aka praca pre brigadnika je podla vas najlepsia v pomere narocnost a zarobok?
Tak ja Ti poviem takto. Pokiaľ si chceš viac zarobiť, budeš musieť viac makať - tzn. napr. stavba. Pokiaľ Ti stačí aj menej a nechceš sa narobiť, tak je ideálna nejaká brigáda v call centre a pod.
Ja som toto leto ako každé chodil do firmy, čo mám 300m od domu. Skladajú sa tam jednoduché malé diely a plat som tam mal 2€/hod v čistom (cez agentúru). Fyzicky náročná robota to nebola, skôr psychicky, keďže tam musíš robiť v kuse 7 a pol hodiny (30 minút prestávka), ale dá sa to vydržať. Robil som tam skoro 3 mesiace, takže som si zarobil dosť slušne - cez 900€, za čo som si kúpil notebook a ešte mi aj niečo zostalo. Toto bola pre mňa ideálna brigáda...
Takže sa musíš rozhodnúť, čo vyhovuje Tebe
Ja som toto leto ako každé chodil do firmy, čo mám 300m od domu. Skladajú sa tam jednoduché malé diely a plat som tam mal 2€/hod v čistom (cez agentúru). Fyzicky náročná robota to nebola, skôr psychicky, keďže tam musíš robiť v kuse 7 a pol hodiny (30 minút prestávka), ale dá sa to vydržať. Robil som tam skoro 3 mesiace, takže som si zarobil dosť slušne - cez 900€, za čo som si kúpil notebook a ešte mi aj niečo zostalo. Toto bola pre mňa ideálna brigáda...
Takže sa musíš rozhodnúť, čo vyhovuje Tebe
No ja som aj rozmyslal nad nejakou fyzickou pracou pretoze v tom mam istu zrucnost. Byvam v dome a stale je nejaka robota tieto prazdniny sme malovali cely dom robili chodniky nanovo a dost som rodicom pomahal takze si myslim ze by som v pohode zvalodol aj nejaku pracu na stavbe samozrejme nie murovat ale ako nejaky poskok... Tak vedeli by ste o niekom kto by my v tejto oblasti vedel pomoct?
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
pokial chces robit pomocnika na stavbe musis mat vazne dobru fyzicku to neni len tak ze raz dvakrat si pomahal ale chodit kazdy den a vlacit tazke veci, robil som tak cele prazdniny viem co to je a inac je to dobra robota lepsie ako niekde za pasom, taketo brigady sa hladaju po znamosti, resp. chod na nejaku zacinajucu stavbu a pytaj sa, lebo cez agentury som takuto pracu este nevidel, a toto leto som pracoval v stavebninach tiez ako pomocnik a to uz bolo normalne ze praca na zmluvu tam je podmienka min. 16 rokov, aspon v mojom pripade to tak bolo a plat slusny, robota leharo, takze najlepsie je ist sa pytat a zhanat si kedze cez agenturu ti nieco strhavaju a roboty vela neni
ak vies robit viem ti vybavit stavbu za 2.6€ na hod..budes robit len v ramci oravy a prace typu miesat kleber,cistit kyble,zametat,penetrovat,malovat..nic narocne len pomocne..ak chces tak sa potom ozvibrano3761 napísal:No tak som z Tvrdosina. Plat staci nieco okolo 2 eur samozrejme ze cim vyssi tym lepsi:D A ci chcem brigadu na slovensku alebo mimo? To neviem predsalen budem mat len tych patnast a ist niekde do zahranicia pracovat s firmou no neviem ale ak budem presvedceny ze ide o serioznu firmu mozno by som bral aj to zahranicie... A este sa chcem opytat ze aka praca pre brigadnika je podla vas najlepsia v pomere narocnost a zarobok?
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: brigada na leto 2010
tak, a je tu ten čas, ktoreho som sa nikdy nechcel dočkat... maturujem... a kedže šk.rok končí pre mna cca koncom maja potreboval by som nejaku brigadu, najlepšie v zahraniči, uvažoval som o nejakom zbere jahod niekde v škotsku ale v inej časti UK, ale nemam s tym žiadne skusenosi... keby mal niekto stym nejake skusenosti rád by som prijal, aj nazvy serioznych agentur... za pomoc vopred dakujem...
na jahodach v UK som bol ale nikdy viac, konkretne v borough green.byvali sme v takych velkych karavanoch ale zariadene boli dobre.co sa tyka prace tak horror.si cely den zohnuty chrbat si ani necitis a nas po zbere vyhanali na pole robit crawling ci ako to nazyvali.si pretrhaval burinu, strihal konare..ti co mali stastie vychytali robotu v packhause tam sa len balili jahody.velakrat sa stalo aj to ze ked si nazbieral do tej plastovej misky jahody a mal si tam co len 2 obite tak ti ten co to kontroluje cele vysypal.urcite by som druhykrat nesiel do toho a teraz myslim ze uz ani nezarobis tolko ako minule roky.byt tebou idem na stavbu, ta je menej narocna ako jahody 
Čaute, tak aj ja zháňam niečo na leto mam 16 cez letné prázdniny budem mať 17, dávam prednosť skôr nejakej stavbe nakoľko s tým už mám akú takú prax minulé prázdniny som taktiež bol na stavbe a dalo sa to vydržať no drina riadna.
Tak ak niekto o niečom vie alebo sam dotyčný robí nejakú prestavbu tak nech sa ozve pracovať môžem cele 2mesiace vkuse 12 hodinovky niesu problém
Tak ak niekto o niečom vie alebo sam dotyčný robí nejakú prestavbu tak nech sa ozve pracovať môžem cele 2mesiace vkuse 12 hodinovky niesu problém
čaute tiež sa chcem popýtať na agentúru nejakú slušnejsiu ktora mi zabezpečí brigádu a ubytovanie v zahraničí vopred ďakujem 
Taktiež hľadám brigádu na leto. V máji budem mať 18. Fyzická námaha nie je problém.
Ak viete o niečom/niekom kto hľadá brigádnikov v TT a blízkom okolí, píšte.
Ak viete o niečom/niekom kto hľadá brigádnikov v TT a blízkom okolí, píšte.