prehrievanie notebooku???

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
solitary1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

prehrievanie notebooku???

Príspevok od používateľa solitary1 »

Zdravicko. Kupoval som si novy notebook Toshiba http://www.lepsiepc.sk/?akcia=showkategoria&vyber=16430 ale kupoval som ho na Alze. Tam ho uz teraz nemaju tak som dal odkaz na inu stranku. Mam ho uz 3 mesiace a znepokojuje ma ze je strasne horuci. Ventilator fuka horuci vzduch a aj klavesnica je dost tepla. Myslim ze to nie je normalne, no zas na druhej strane je to AMD a ATI, ktore maju vyssiu teplotu ako Intel a GeForce. Myslite ze je to vpohode ked je taky horuci alebo ho mam dat reklamovat? Diki
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: prehrievanie notebooku???

Príspevok od používateľa IceHammer »

U bookov je zname ze nemaju az take dobre chladenie ako stolove pc co sa odvíja od ich velkosti. Ak to nema vplyv na chod pc tak by som to riesil dokupenim nejakej chladiacej podlozky. Ak to zacina byt neunosne tym ze sa to prehrieva az system pada moze byt poskodeny chladic na cpu takze reklamcia. Book sa ti prehrieva len pri beznej praci s nim alebo po nacrocnesich aplikaciach ako su hry a pod.??
solitary1
Medium Expert
Medium Expert

IceHammer napísal:U bookov je zname ze nemaju az take dobre chladenie ako stolove pc co sa odvíja od ich velkosti. Ak to nema vplyv na chod pc tak by som to riesil dokupenim nejakej chladiacej podlozky. Ak to zacina byt neunosne tym ze sa to prehrieva az system pada moze byt poskodeny chladic na cpu takze reklamcia. Book sa ti prehrieva len pri beznej praci s nim alebo po nacrocnesich aplikaciach ako su hry a pod.??
Nepada mi, este sa ani raz nevypol preto ze by bol prehriaty. A teply je stale aj ked nie su spustene ziadne narocne aplikacie.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ako hovoris tak az taky extrem to nebude takze book urcite vydrzi na co bol zostaveny ak sa ti to nepaci tak ta chladiaca podlozka pomoze nestoji vela takze financne je to zvladnutelne.
http://www.alza.sk/chladenie/pre-notebooky/18848622.htm
pripadne iny e-shop
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Chlope, viem o com hovoris :) Mam tiez Toshibu..cca rok stary model a robi to iste..Myslim, ze to robia vsetky toshiby..Nikdy sa mi vsak nevypol ani nic zle s nim nestalo..V pohodicke fici, ale fakt huci sem tam, ked sa chladi...Asi s tym nespravis nic popravde..
Jedine co sa zacne diat s nim je, ze nalepky nanom, na strane ventilatora sa po case prehreju a poodliepaju :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

tiež mám toshibu, má rok a pol a nejako sa neprehrieva. Ati a AMD síce tiež robia svoje. mmntálne mám 58°C, nič nerobím. občas to treba prečistiť alebo aspoň podložiť zadnú časť notebooka, aby sa lepšie chladil.
u seba som si vytiahol na 95°C pri bioshocku :D potom sa vypol. ale to len preto, že som mal plný chladič prachu. skúsil by som to povysávať, prípadne kúpiť chladiacu podložku :)
solitary1
Medium Expert
Medium Expert

diki asi to predsa len tak ma byt. skusim poriesit tu podlozku a este by som sa vas chcel spytat kedze mate toshiby kolko vam na nich vydrzia baterky? mne len 1 hodinu na minimalnom vykone, zase to je asi tym ze amd viac zerie vsak? Dokonca som cital ze pri novych notebookoch muzu byt stare baterie ktore su nove ale kapacita sa uz stratila. len ked som pozeral ine toshiby tak tam vydrzi baterka tak 3 hodiny. tak neviem ci ta moja nie je uz stara.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To vsetko zavisi od toho ako dlho ho mas, ako casto ho nabijas a aj tym ze tie baterie su Li Ion takze vydrz baterii rychlo klesa keby tam boli Li Pol tak by to vyzeralo inak
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

a záleží aj od hw konfigurácie. mne drží 1:40, ked pozerám film. ale mám 17" wide... je to máličko
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked podlozku tak Enermax. je sice relativne draha, ale uz rok som s nou nedmiermu spokojny. Moj Dell s AMD tie strajkoval kym som ju nemal, ale teraz je to ok
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ja som mal tiez taky problem... Podlozka nepomohla nic, notas mal pri zatazi 100 stupnov... Vies co mi pomohlo..?? Kompresor.. Vyfukal som si prach z notasu, fakt, po troch mesiacoch ho tam bolo aspon kilo, nechcel som verit.. A, ver ci nie, znizila sa mi teplota o 30 stupnov.. Cize, cas od casu vyfukat prach, a nebude sa prehrievat..:)
Jimmy189
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy189 »

cinges napísal:Ja som mal tiez taky problem... Podlozka nepomohla nic, notas mal pri zatazi 100 stupnov... Vies co mi pomohlo..?? Kompresor.. Vyfukal som si prach z notasu, fakt, po troch mesiacoch ho tam bolo aspon kilo, nechcel som verit.. A, ver ci nie, znizila sa mi teplota o 30 stupnov.. Cize, cas od casu vyfukat prach, a nebude sa prehrievat..:)
Práve som to skúsil :) nechcel som tomu uveriť, mám notebook od augusta a teraz sa mi začal prehrievať. Takže buď bezprašné okolie alebo kompresor v mojom prípade vysávač :)
Napísať odpoveď