BMW E39
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: BMW E39
fuu, tajne som dufal v staru S4 kvatro
no skoda
ale pre zaujimavost hod aj roky, kilometre a vygoogli nejaku tu cenu 
-
Clean_Up
Professional
Hej vidíš, ešte som zabudol na Quattro.
R.v. je to tuším 99 (nemám pri sebe techničák), km niečo medzi 160-170tis., cena sa mi nejako nedarí vygúgliť. Nenašiel som žial ani jediný taký kus. (Audi A6, S-Line, 2.7 Bi-Turbo, Quattro, 99). Ono je to v podstate Allroad, len bez podvozku. Ak by si náhodou hladal, tak potom sen hoď link, keď také nájdeš. V priebehu týždňa ho poriadne nafotím a hodím sem aj fotky. 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
k tej olympiade - s line ti nikto nezaplati, pretoze pokial viem tak tento pack nepridaval vybavu, iba nahradzoval niektore elementy .. a to je povedzme si narovinu pre kazdeho docela nepodstatne ... quattro ma tiez uz pomaly kazda druha audina, tak to tiez vyrazne cenu nenavysuje ... ide teda o motor, km, roky, karoseriu a vybavu ... ale 2,7 T vefšehrabu idu na mobile.de od 5000 - 6000 EUR v priblizne podobnych kilometrovych a vekovych relaciach
...
-
Clean_Up
Professional
nordkapp_pb > V podstate s Tebou súhlasím, akurát som aj ja pozeral na mobile.de a je to tak, ako píšeš. Akurát sa mi zdá, že to S-Line predsa len niečo pridávalo k výbave, ale nie som si úplne istý. 
Ja to auto tu nechcem silou mocou predať, len tak, pre zaujímavosť som sem napísal čo je to za voz a ešte sem hodím foto, toť vsjo.
Ja to auto tu nechcem silou mocou predať, len tak, pre zaujímavosť som sem napísal čo je to za voz a ešte sem hodím foto, toť vsjo.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
myslim ze okrem ozdobnych list a podobnych serepeticiek tam max. mohol byt nizsi podvozok, ale to by som asi nechal az na S6, nie na A6 S-line ... ja ti na to negativne predsa nereagujem, ze to chces predat
ja ti v dobrom pisem, ako to vidim ja ... to je iba reakcia na tvoj dotaz na cenu
...
-
Clean_Up
Professional
V pohode.
Osobne si myslím, že nebude lahké predať to auto. Jednak tá spotreba a jedno s druhým, no neviem.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to je pravda, dnes sa take auta nepredavaju - ludia sa toho boja ... to jedine nadsencovi, alebo za lakavu cenu 
nechcem to vobec na ziadne zavodenie ani nic take....rozpocet okolo 4000eur a motor 523i alebo 528i ked uz ta spotreba je zanedbatelna...chcem komfort a bezpecnost...takze rozmyslal som aj nad tym ze je to limo a zadnokolka ale ked budem opatrny a nebudem tomu davat na frak tak myslim ze je to ok...
-
RATZINGER666
Darca
nadsencovi jedine sedan, avant bude problem... ivan teraz zhana kombik, tak mu poviem...nordkapp_pb napísal:to je pravda, dnes sa take auta nepredavaju - ludia sa toho boja ... to jedine nadsencovi, alebo za lakavu cenu
nino: fuu, za 4000 sa nahladas... ale inak schvalujem, vyborna volba
// no tak za 4 tam nie je nic, akurat akesi celkom pekne zvonku ale stocene tak z 350 000 na 180
nino poobzeraj sa po bmwklube tak urcite najdes viac odpovedi ale s tym rozpoctom to je bieda na take auto, dufam ze to nieje cely tvoj rozpocet lebo ak hej tak na to zabudni, nize by som ta odradzal ale to auto si bude pytat svoje a za 4000€ bohvie ake auto v tip top stave nenajdes, iba maximalne "tip top" stave do ktoreho aspon polovicu ceny auta nalozis a + nechat nieco aj na servis priamo po kupe, ked uz nic ine tak aspon olej a filtre (teda ak to nebudes mat cierne na bielom ze to bolo nedavno menene) a manual alebo automat?
rozpocet vobec nie je uleteny. 4000€ je dostatok na vyber peknej e39 v zachovalom stave. chce to len hladat, skusat, skumat, prehodnocovat ceny zahranicnych aut a tak dalej. netvrdil by som, ze bude zlozite najst nejaky taky voz. ak by to malo byt narychlo, tak samozrejme to moze byt problem, ale je casovy horizont na vyber auta dlhsi, tak nie je problem. napriklad som nasiel toto http://bmw-rada-5.autobazar.eu/523i-id1356192.html a pripada mi celkom v pohode. skoda, ze nie je vyfoteny interier, ale predpokladam, ze zly nebude ked je tam vybava taka, aka tam je. celkom slusne nalozene vyzera byt: liníkové disky, Hmlovky, Imobilizér, Palubný počítač, Parkovací asistent, Strešné okno, Tempomat, Kožený interiér, Tónované sklá, Vyhrievané sed., Vyhrievané zrkadlá, Fólie, Dažďový senzor, Svetelný senzor, Xenónové reflektory, Sezónne prezutie
kozene, vyhrievane sedadla asi budu znacit, ze majitel chce mat interier na urovni
btw takto si predstavujem ideal toho, co budem niekedy na jesen/zimu (ak mi nic nahle nezmeni plany) kupovat: kubatura dobra, cierna farba, vybava ako sa patri, proste perfekt vozitko (teda ak to nie je automat. to by ma asi odradilo hned
)
offtopic: co tak kupit e39 540i + doplnit o plynovy pohon? spotreba v meste na plyn bezproblemova + poriadny vykon na benzinovom pohone
kozene, vyhrievane sedadla asi budu znacit, ze majitel chce mat interier na urovni
btw takto si predstavujem ideal toho, co budem niekedy na jesen/zimu (ak mi nic nahle nezmeni plany) kupovat: kubatura dobra, cierna farba, vybava ako sa patri, proste perfekt vozitko (teda ak to nie je automat. to by ma asi odradilo hned
offtopic: co tak kupit e39 540i + doplnit o plynovy pohon? spotreba v meste na plyn bezproblemova + poriadny vykon na benzinovom pohone
-
Clean_Up
Professional
turtlak69 > Zabudol si uviesť dosť podstatnú vec a to, že tá 5-ka má nagúlané 235000 km.
K tomu LPG, jazdíš v podstate zadarmo oproti benzalu, ale pri LPG ide aj výkon dole, videl som krivky z diagnostiky u oboch PHM, ale to už také podstatné nieje. Hlavné je, že jadzíš za pár šupov.
K tomu LPG, jazdíš v podstate zadarmo oproti benzalu, ale pri LPG ide aj výkon dole, videl som krivky z diagnostiky u oboch PHM, ale to už také podstatné nieje. Hlavné je, že jadzíš za pár šupov.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
za 4000 EUR dobra E39 nebude ... neverim tomu
a ked, tak bude mat cez pol mega alebo social vybavu
(( ta zverejnena musela pol roka stat s poruchou, sak ma kotuce hrdzave ako liska pi*u
)) ... 540i je super vozba, ale znova za take peniaze snivaj do rana, plus sekvencne LPG 1500 ojrokorun navrch
...
k LPG -> clean ... neviem ake krivky si videl na diagnostike, ale jedina relevantna krivka na porovnanie je z brzdy
... LPG znizi nepatrne vykon, ale prevadzkove naklady su s nim krasne ... namatkovo stary LPG znizi vykon o max. 10% ( co ti je u 286 k 540i asi uplne jedno ) ... nove sekvencne tak o 3% - to uz nespoznas ani v slabom aute
...
k LPG -> clean ... neviem ake krivky si videl na diagnostike, ale jedina relevantna krivka na porovnanie je z brzdy
-
Clean_Up
Professional
nordkapp > Známi dával teraz montovať LPG do Bawora (asi pred mesiacom LPG) 4.4i V8. Montáž stála sa mi zdá, že presne 1500€, ale on ešte menil aj vstreky a nové sviečky, takže sa to ešte vyšplhalo ešte vyššie. Ako ja nevravím, že (mu to vezme 100 kobýl z výkonu, ale nejaký pokles tam určite je) LGP je na h*vno, krásne sa s ním dá vyblázniť aj na velkých výkonných motoroch, za dobrý peniaz.
Teraz k tej spomínanej krivke. Krivka bola z porovnania vstrekovania benzínu a LGP. Kým u benzínu bola frekvencia vyššia a hustejšie pri sebe, u LPG bola frekvencia nižšia s väčšími rozostupmi. Nevravím, že auto je na LPG nejaké mlandravé, ale nieje také ostré ako na benzíne, to som postrehol hneď.
Len tak som to primitívne nakreslil, ako som myslel tú krivku.
Teraz k tej spomínanej krivke. Krivka bola z porovnania vstrekovania benzínu a LGP. Kým u benzínu bola frekvencia vyššia a hustejšie pri sebe, u LPG bola frekvencia nižšia s väčšími rozostupmi. Nevravím, že auto je na LPG nejaké mlandravé, ale nieje také ostré ako na benzíne, to som postrehol hneď.
Len tak som to primitívne nakreslil, ako som myslel tú krivku.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
bolo by vhodne zistit co presne za krivku to je ... pretoze vstrekovanie moze mat X kriviek ... nejakym grafom ti vyjadrim aj to aku som mal rano stolicu
... o frekvenciu vstrekovania nepojde, lebo ta musi byt pri urcitych porovnavacich otackach rovnaka pri benzine aj pri plyne -> jedine ze by plyn vstrekovalo trebars iba pri kazdom tretom spalovacom cykle
(coz asi neni mozne, lebo by motor nemal vobec ziadny vykon
) ... moze to trebars znazornovat to ze plynovy vstrek musi byt dlhsie otvoreny, lebo plynu treba z tituli vacsieho stechiometrickeho pomeru viac ako benzinu, resp. preto ze ma inu viskozitu, tak sa cez vstrek dostava inak ako benzin ... to je potom ovsem velice bezpredmetny graf, ktory vytvorili niekde v PR oddeleni
... dlzka vstreku nic nenapovie o vykone, dokonalosti spalovania, dokonalosti pripravy zmesi ... proste o nicom ... pojedna iba o dlzke otvorenia trysky ... a sme na zaciatku -> relevantny graficky udaj pre porovnanie je IBA z brzdy ! 
-
Clean_Up
Professional
Dotyčný tú krivku nazval: "dívajte sa sem, toto je krivka vstrekovania benzínu a toto krivka vstrekovania LPG. Ako môžete vidieť, tak benzín je vstrekovaný vo väčších množstvách aj intervaloch ako LPG, preto je aj spotreba na benzíne vyššia" Nakolko som sa tými LPG systémami hlbšie nezapodieval (zatial nemáme doma žiadne auto na LGP, zatial ani neuvažujeme), takže nemám v tom nejaký super prehlad. Bol som v tom, že keď vstrekovanie LGP nieje až také brutálne, ako benzínu, ešte je aj v menšej frekvencii, tak to bude príčina, že auto nieje také ostré ako na benzíne, ale to som si len myslel, že je to tak. 
precital som si to dvakrat a tie kilometre sa mi nezdaju byt nejaky velky problem. je to jedno ci niekto kupi e39, co ma na budikoch 180 000 stocenych alebo 235k nestocenych. momentalne mam na starej e34 na budikoch 270k a motor ma krasny zvuk aj chod. zalezi len od starostlivosti od predoslych majitelov.Clean_Up napísal:turtlak69 > Zabudol si uviesť dosť podstatnú vec a to, že tá 5-ka má nagúlané 235000 km.![]()
co sa tyka LPG, vobec by som neriesil pokles vykonu. vykon v meste (miesto, kde auto zozerie najviac) az tak netreba. ked treba vykon, staci stlacit cudlik a prepnut na benzin a zrazu bum, na okreskach sa stane predbiehanie lahodkou a hlavne bezpecnou a kratkou.
nordkapp_pb: ked niekto kupuje vysoky objem a chce prerabku na plyn, tak tych 1500-1800 (v madarsku za 1000) eur riesit nebude, lebo navratnost je tam celkom rychla
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
navratnost je podla toho kolko najazdis ... ak najazdis 15tkm rocne tak plyn riesist nemusis, lebo sa ti bude vracat 5 rokov
- jedine ze by si uz kupil auto aj s nim ... vobec kupit auto uz aj s LPG je vyhodnejsie, pretoze investovat tretinu az polovicu hodnoty "starej plecky" do plynu nieje zrovna ekonomicky vyhodne
...
... len taka poznamka - ja proti LPG niesom, prave naopak
... len taka poznamka - ja proti LPG niesom, prave naopak
-
Clean_Up
Professional
Ak by som mal kúpiť auto už s namontovaným LPG, tak jedine od výrobcov, ako Lovato a pod. Žiadnu garážovú montáž by som tam nechcel mať.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak garazovu montaz ti nezapisu do TP
a LPG ktore neni v TP nemoze potrebovat nikto kto chce s tym autom normalne jazdit aj trebars mimo svojej rodnej dediny
...