Blikať, či neblikať?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Ako ste na tom vy?

Budem blikať aj naďalej
73
88%
Prestanem s blikaním
1
1%
Neblikal som, ani nebudem
9
11%

Celkom hlasov: 83

Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Blikať, či neblikať?

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Určite ste postrehli, že v posledných dňoch sa otvorila téma o blikaní vodičov dialkovými svetlami, za čo hrozí vysoká pokuta. :? Ak ste to prepočuli, tak si to môžete pripomenúť tu, reportáž: #21 Čo si o tom myslíte? Ako ste na tom s blikaním? Ja osobne blikám, napr: na tých čo si zabudnú zapnúť svetlá, alebo keď púšťam chodcov, ale aj na šoférov z Dakaru, pre ktorých neexistujú obmedzenia, značky, prednosti, nič a v neposlednom rade aj na kamarátov, známych. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Blikať, či neblikať?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Blikať, ale nie na policajne obľúbených úsekoch.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

blikal som, blikam a budem blikat ... inakm na svetla, alebo nejaku poruchu, na dialkarov a hmlovkarov, upozornujem na policajne hliadky a radary, na znamych, na ayrtonov, ktori myslickuju a podobne :-) :-) :-) ... keby cosi tak mi sklzla ruka z volantu ... za to ma predsa pokutovat nemozu :-D :-D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

PZSR si už vymyslí hocičo, len aby mohli z vodičov vytrieskať nejaké €. Ak by niekto blikal, nonstop celú cesto, ako blázon, tak to by som chápal tú pokutu, ale ak si sem tam bliknem (samozrejme, nie bezdôvodne), ako to môže normálnemu človeku vadiť? :?

Skĺzla ruka, dobrý nápad. :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Minule som omylom zablikal aj policajtom a v pohode :D
Akurat dnes som sa o tom bavil so spolubyvajucim a hned reagoval tym, ze aj keby ho mali natoceneho ako blika dialkovymi, tak by im proste povedal, ze ten co isiel oproti mal zapnute dialkove svetla a blikal mu, aby ich vypol :)
V tomto clanku je citovany aj zakon a tam sa jasne pise, ze na upozornenie pred nebezpecenstvom mozes pouzit blikanie svetlami. A policajti ti samozrejme nijako nedokazu, ze ten protiiduci nemal zapnute dialkove. Samozrejme to neplati iba v noci, lebo kvalitne svetla dokazu oslepovat aj cez den - mam uz viac skusenosti :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ide proste iba o dalsie utiahnutie pomyselneho srobu zo strany zakonodarcov :-) ... myslim si ze na tomto vyberu iba u ludi co sa nechcu , alebo nevedia s nimi hadat ... navyse ta musia mat zaznamenaneho ... odfotit to neodfotia a kameru maju tu co aj s radarom, takze ju budu mat niekde na trojnozke, takze ju uvidis a navyse nebudes blikat, ked pojdes okolo benga kcháru :-) :-) ...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

GothaR napísal:Akurat dnes som sa o tom bavil so spolubyvajucim a hned reagoval tym, ze aj keby ho mali natoceneho ako blika dialkovymi, tak by im proste povedal, ze ten co isiel oproti mal zapnute dialkove svetla a blikal mu, aby ich vypol :)
Alebo som išiel predbiehať, a auto pred sebou na to môžem upozorniť týmto spôsobom... LEGÁLNE... :smt033 Určite by som nič neplatil.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale ja nechápem, čo je to za rozum, čo niečo také vymyslel, pokutovať za bliknutie :aasmile10:
Za chvílu budú pokuty aj za to, že si zapnem v interiéry auta svetlo. :? Budem nosiť pri sebe baterku a budem blikať ňou. :lol:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Clean_Up napísal:za to, že si zapnem v interiéry auta svetlo
Síce budem teraz off topic, ale nemôžem si pomôcť. Minule som v TT videl experta na Peugeot 206, v totálnej noci - mal zrejme nejakú poruchu alebo čo (typujem to na pokazenú tú lavú multi-páčku ktorou sa to zapína) tak išiel absolútne bez svetiel, a len s rozsvieteným vnútorným, tak mu bolo vidieť akurát do debilného xichtu (lebo zdravý clovek by s tým na cestu nevyšiel) na ustrašený výraz, ale pre vodičov bol stále prakticky neviditeľný...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Možno to bol Clark Kent :new05: alebo ty si si blbo všimol a nebola to 206-ka, ale KITT :smt036

Ja už fakt nenachádzam slov, čo niektorých napadne, zapnúť si vnútorné svetlo. :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mozno sa po ceste nudil a chcel si precitat noviny....

k teme: myslim ze nordkapp a clean_up to vystihli, blikat pri kazdej vhodnej prilezitosti urcite nie je na skodu, hlavne za predpokladu, ze to tomu druhemu nejakym sposobom pomoze... blikat budem urcite aj nadalej...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...keď môžem blikať aby som upozornil iného vodiča na nebezpečenstvo tak prečo nie? Veď policajti sú svojim spôsobom nebezpečenstvo samé o sebe, je jedno či ide o psovoda s výbušninou alebo dopraváka s pokutovými bločkami...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Bezne blikam na nerozsvietene svetla; ked na obojsmerke v mieste kde neprejdu 2 auta vedla seba, davam prednost druhemu vodicovi; ked chodec vaha ci ma ist, alebo nema ist; ked pustam niekoho v kolone aut na hlavnej z vedlajsej; ked niekto "zabudne" vypnut dialkove svetla... Blikat budem aj nadalej. Ten polsekundovy blik neoslepi nikoho a ma v sebe slusnu informacnu hodnotu - teda je viac na osoh, nez na skodu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podobne ako KoCi, robim to a aj to robit budem. A keby bolo uz zle, tak sa budem vyhovarat, ze som neblikal a to auto nadskocilo na nerovnosti a tak sa mohlo zdat, ze som blikol, vsetko popriem a budem sa hadat a zapierat.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

-Zatloukej, zatloukej, zatloukej.. neptej se je co vi, nebo nevi, zatloukej..
-Ale co kdyz..
-ZATLOUKEJ :D

MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

a o co ide? vo vyhlaske zakazali pouzivat blikanie ked niekoho pustam a pod.?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale veď aj policajná kontrola/radar je hroziace nebezpečenstvo, takže prečo neblikať? ;)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Mateq napísal: Síce budem teraz off topic, ale nemôžem si pomôcť. Minule som v TT videl experta na Peugeot 206, v totálnej noci - mal zrejme nejakú poruchu alebo čo (typujem to na pokazenú tú lavú multi-páčku ktorou sa to zapína) tak išiel absolútne bez svetiel, a len s rozsvieteným vnútorným, tak mu bolo vidieť akurát do debilného xichtu (lebo zdravý clovek by s tým na cestu nevyšiel) na ustrašený výraz, ale pre vodičov bol stále prakticky neviditeľný...
Dôvodov môže byť viacero, také menej pravdepodobné napr. relátko alebo mu rupli obidve žiarovky naraz. Síce je to málo pravdepodobné, ale mne sa to už raz stalo.

Ja som za blikanie. Podľa potreby som blikal doteraz, a odteraz keď nebudem vidieť pomáhačov tiež budem blikať. Logicky, čo je zlé a ohrozujúce na tom, keď napr. bliknem na chodcov na prechode ako na znamenie že ich púšťam, alebo vôbec na takú "komunikáciu" medzi vodičmi??
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Práve že nieje na tom nič zlé, ale prišli na to, že aj za blikanie sa dá pokutovať, tak hor sa, ideme pokutovať blikačov. :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

m4jor napísal:Logicky, čo je zlé a ohrozujúce na tom, keď napr. bliknem na chodcov na prechode ako na znamenie že ich púšťam, alebo vôbec na takú "komunikáciu" medzi vodičmi??
nic.. cista buzeracia, tak ako aj to s tym zornym polom, starymi dialnicnymi atd.
Napísať odpoveď