Icq klient
Icq klient
Cawte. V icq klientoch sa velmi nevyznam, vzdy som pouzival len oficialny. Chcem sa spytat ci nejaky klient obsahuje tieto tri funkcie :
1. Aby som videl IP adresu osoby s ktorou si pisem
2. Tiez by potesila funkcia zobrazenia kontaktov v mojom kontakt liste ktore su neviditelne
3. Vraj existuje nejaka funkcia alebo plugin do nejakeho icq klienta ktora ma upozorni uz ked mi niekto pise, aj ked sprava este nieje odoslana, cize mne este nedosla, ale uz ked mi odosielatel zacina pisat ma to upozorni. Dfam ze som to napisal zrozumitelne.
Pocul som dobre ohlasy na qip... dokaze tieto veci?
1. Aby som videl IP adresu osoby s ktorou si pisem
2. Tiez by potesila funkcia zobrazenia kontaktov v mojom kontakt liste ktore su neviditelne
3. Vraj existuje nejaka funkcia alebo plugin do nejakeho icq klienta ktora ma upozorni uz ked mi niekto pise, aj ked sprava este nieje odoslana, cize mne este nedosla, ale uz ked mi odosielatel zacina pisat ma to upozorni. Dfam ze som to napisal zrozumitelne.
Pocul som dobre ohlasy na qip... dokaze tieto veci?
Re: Icq klient
O zviditelneni IP adresy som nepocul a pochybujem, ze nejaky ICQ klient takuto moznost ma (Mozno sa mylim...)
O zviditelneni neviditelnych sa tu uz niekde pisalo, skus pohladat.
To tretie ma QIP. Pouzivam a som spokojny
O zviditelneni neviditelnych sa tu uz niekde pisalo, skus pohladat.
To tretie ma QIP. Pouzivam a som spokojny
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
1. Zalezi aj od nastavenia druhej strany, ci pouziva p2p prenos (moznost ma v nastaveni Miranda), firewall, proxy a hlavne ICQ klient. Takze skus QIP, Mirandu alebo Trillian, maju to tusim vsetky tri.
2. Opat zalezi od klienta, pretoze sa to zistuje cez status, ze posle poziadavku a ak odpoveda, tak je invisible. Ale napriklad taky QIP ci v niektorych pripadoch podla nastavenia Mirandy odpoved nepride, takze ti invisible nemusi zobrazit. Neviem ako je to riesenie na ICQ 6.5, kedze od 6-tky sa nepouziva X-Status, ale mood, takze tam to mozno uz nebude fungovat.
3. QIP to ma standardne, Miranda cez plugin Typing notify, Trillian ma vari tiez nieco take.
PS: QIP je jednoduchsi a dobry, Miranda je dost zlozita co sa tyka pluginov, ale o to je skalovatelnejsia. Ak chces nieco kompaktne, bezproblemove a postacujuce, tak chod do QIP. Ak mas hodiny casu na travenie s nastavenim, vyladovanim, tak potom zvol Mirandu.
2. Opat zalezi od klienta, pretoze sa to zistuje cez status, ze posle poziadavku a ak odpoveda, tak je invisible. Ale napriklad taky QIP ci v niektorych pripadoch podla nastavenia Mirandy odpoved nepride, takze ti invisible nemusi zobrazit. Neviem ako je to riesenie na ICQ 6.5, kedze od 6-tky sa nepouziva X-Status, ale mood, takze tam to mozno uz nebude fungovat.
3. QIP to ma standardne, Miranda cez plugin Typing notify, Trillian ma vari tiez nieco take.
PS: QIP je jednoduchsi a dobry, Miranda je dost zlozita co sa tyka pluginov, ale o to je skalovatelnejsia. Ak chces nieco kompaktne, bezproblemove a postacujuce, tak chod do QIP. Ak mas hodiny casu na travenie s nastavenim, vyladovanim, tak potom zvol Mirandu.
QIP by som neodporucal. neprenasa kvalitne diakritiku (przni text). mozno sa casom nieco zmenilo ale o tom neviem
Aj ked to nie je priamo odpoved na tvoju otazku, ale ja pouzivam toto a som max spokojny. Mozes skusit (ma to vsetko, co by si mohol potrebovat) http://www.digsby.com
-
Grim
Darca
...QIP diakritiku plne podporuje, možno si stiahol nejakú hovadskú verziu. Ja ho používam už roky a ešte som sa s takou verziou nestretol...
digsby je sice +/- fajn, ale od nikoho sa mi nepodarilo prijat subor. Takze ho mam len na facebook chat (aj ked, citam ze uz aj do QIP sa da narvat FB, tak coskoro pojde do prec).
Co sa moznosti pre pouzivatela QIPu tyka, tak okrem vizualu, su nastavenia ovela chudobnejsie. Skoda. Kvitujem jedine moznos odpovede v popup okne, co mnohokrat urychli komunikaciu. Bod 2 a 3 mam pocit ze nepodporuje.
Co sa moznosti pre pouzivatela QIPu tyka, tak okrem vizualu, su nastavenia ovela chudobnejsie. Skoda. Kvitujem jedine moznos odpovede v popup okne, co mnohokrat urychli komunikaciu. Bod 2 a 3 mam pocit ze nepodporuje.
-
Grim
Darca
QIP nezobrazuje IP (zobrazí ju iba pri posielaní súborov), ale zobrazuje ak niekto píše správu. To či zobrazuje aj invisible užívateľov ti povedať neviem, lebo mne Invisible nezobrazuje, ale kamošovi áno...on má verziu 2005, ja mám Infium...
qip uz ma konecne podporu unicode ? lebo sediet ked mi pride nieco od niekoho kto ma qip (o ktorom bezpecne viem ze ho pouziva) tak je to o hubu.qip som nikdy nepouzival. na win to bola miradna. ale niekedy sa dohovorit na qip bol sakra problem. som rad ze to uz konecne vyriesili asi maju znamy starsie verzieGrim-Reaperka napísal:...QIP diakritiku plne podporuje, možno si stiahol nejakú hovadskú verziu. Ja ho používam už roky a ešte som sa s takou verziou nestretol...
no a aby som netaral do vetra, ze tento problem neexistoval vid diskusia na qip.cz http://qipim.cz/viewtopic.php?t=2185
Asi sa rozhodnem pre ten qip, dufam ze tieto tri veci tam nejak spojazdnim. Este sa chcem spytat, aky je rozdiel medzi verziou 2005 a infium ?
-
hojko
Site Admin
Theos: Tazko povedat, je to nieco podobne, avsak Infium je viac vycackany a mozno ma aj nieco naviac, treba skusit a uvidis. Ale na internete najdes urcite aj porovnanie tychto dvoch verzii.
-
uplink
VIP
Mne sa osobne páči Trillian Astra. Je síce kapánek náročný na resources, ale je veľmo pekný a má tonu featur v pro verzii.
-
Grim
Darca
qip 2005 je taký jednoduchší, ale v podstate sa líšia iba v maličkostiach. Do oboch sa dá stiahnúť čeština (a možno aj slovenčina).
odporucam QIP Infium PafoPack - oslobodi od qip.ru