nordkapp_pb napísal:tak garazovu montaz ti nezapisu do TPa LPG ktore neni v TP nemoze potrebovat nikto kto chce s tym autom normalne jazdit aj trebars mimo svojej rodnej dediny
...
BMW E39
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: BMW E39
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
v mensej frekvencii ako benzin to vstrekovat nemoze pretoze vstrek paliva je riadeny otackami motora a ako vieme tak pred kazdou druhou hornou uvratou sa vstrekuje palivo, inak by motor zastalClean_Up napísal:Dotyčný tú krivku nazval: "dívajte sa sem, toto je krivka vstrekovania benzínu a toto krivka vstrekovania LPG. Ako môžete vidieť, tak benzín je vstrekovaný vo väčších množstvách aj intervaloch ako LPG, preto je aj spotreba na benzíne vyššia" Nakolko som sa tými LPG systémami hlbšie nezapodieval (zatial nemáme doma žiadne auto na LGP, zatial ani neuvažujeme), takže nemám v tom nejaký super prehlad. Bol som v tom, že keď vstrekovanie LGP nieje až také brutálne, ako benzínu, ešte je aj v menšej frekvencii, tak to bude príčina, že auto nieje také ostré ako na benzíne, ale to som si len myslel, že je to tak.
-
RATZINGER666
Darca
turtlak: este raz opakujem, e39 za 4000 je hlupost a nepotrebujes ani nejako "hladat, skusat, skumat", pretoze je to bezpredmetne... a k tomu, co si nasiel ty: "skoda, ze nie je vyfoteny interier" ?? bez poriadnych fotiek interieru sa ani neobtazujem studovat exterier... dalej: "predpokladam, ze zly nebude" - a to kvoli comu? len kvoli tomu, ze ma vyssiu vybavu? a to co pises, ze podla vybavy znaci, ze majitel chcel mat interier na urovni - to je sice pekne, ale to chcel prvy majitel a nie nejaky curak, ktore pekne auto doje*** hentakymi svetlami a najhnusnejsimi kolesami na slovenskom trhu...
k tomu offtopicu: moznost pripustna, akurat by som to nemontoval dodatocne, snazil by som sa najst model, ktory to ma uz namontovane.. tych malo nebude...
clean_up: keby mala ta 5er tie kilometre nestocene, tak ju beriem vsetkymi desiatimi... 235kkm je vyborna hodnota
k tomu offtopicu: moznost pripustna, akurat by som to nemontoval dodatocne, snazil by som sa najst model, ktory to ma uz namontovane.. tych malo nebude...
clean_up: keby mala ta 5er tie kilometre nestocene, tak ju beriem vsetkymi desiatimi... 235kkm je vyborna hodnota
RATZINGER666 absolutna pravda, tie svetla a kolesa su hnus na takom aute a vobec ze je dobra vybava tak neznamena ze o to auto bolo starane, bol tam pravidelny servis atd a co sa tyka kilometrov tak kludne aj cez 300 000, pokial sa o to auto bolo starane tak ako sa malo tak nieje problem, ten motor by bol ako novy
ako som pisal take auto za 4000€ najdes ale necakaj ze to bude v dobrom stave, pocitaj ze ta este par natlacis par sto €
aj ked nie som velky odbornik na auta ale za tu cenu bohvie co nekupis
a este co viem tak s LPG klesne o par % vykon a stupne spotreba, no ale za tu cenu.... a + pri LPG treba castejsie menit olej v motore a sviecky ako pri benzine kedze ten plyn ma ine vlastnosti ako benzin (ale tymi svieckami nie som si 100% isty)
ako som pisal take auto za 4000€ najdes ale necakaj ze to bude v dobrom stave, pocitaj ze ta este par natlacis par sto €
aj ked nie som velky odbornik na auta ale za tu cenu bohvie co nekupis
a este co viem tak s LPG klesne o par % vykon a stupne spotreba, no ale za tu cenu.... a + pri LPG treba castejsie menit olej v motore a sviecky ako pri benzine kedze ten plyn ma ine vlastnosti ako benzin (ale tymi svieckami nie som si 100% isty)
-
Clean_Up
Professional
nordkapp > Už tomu celému LPG systému začínam lepšie chápať.
Ešte dám reč s tým chlapíkom čo to montoval známemu, že ako to presne myslel s tou krivkou. Dik za odbornú prednášku.
RAZTI > Keby malo 235 tis. km, tak jo, ale tá 5-ka nemá 235 tis. ani keby som sa, ehm...
už na prvý pohlad to auto vyzerá hrozne, na kotúčoch si pochutila hrdza, tie angel eyes či čo to tam má, totálny humus a ešte nesedí spolu lavý blatník s kapotou.
ONdr3j > Benzín sa zapaluje približne pri 100°C, LPG až pri 450°C. Pri spaľovaní LPG vzniká vyššia teplota a sviečky sú viac namáhané, ako pri benzíne, preto sa odporúča ich vymeniť skôr (približne o 5000 km) oproti intervalu, ktorý odporúča výrobca sviečok.
RAZTI > Keby malo 235 tis. km, tak jo, ale tá 5-ka nemá 235 tis. ani keby som sa, ehm...
ONdr3j > Benzín sa zapaluje približne pri 100°C, LPG až pri 450°C. Pri spaľovaní LPG vzniká vyššia teplota a sviečky sú viac namáhané, ako pri benzíne, preto sa odporúča ich vymeniť skôr (približne o 5000 km) oproti intervalu, ktorý odporúča výrobca sviečok.
-
RATZINGER666
Darca
no mne je to jasne, tak nejak som tie kilometre zhrnul aj v prispevku predtym
okrem toho, tie svetla su neskutocne otrasne a horsie disky som na 5er este nevidel...
RATZINGER666: neviem preco hned do mna skaces, ale budis... poukazoval som na to, ze pomer cena/vybava je velmi dobry. nevravim o konkretnom kuse. bol to len priklad. popravde zatial som nevidel auto vo velmi dobrej vybave so zlikvidovanym interierom. ked si uz niekto kupi e39 alebo hocake ine auto s vybavou, tak nie na to, aby v tom nosil krumple. a tie kolesa su absolutny odpad to hej...
-
RATZINGER666
Darca
h? kde do teba skacem? iba hovorim, ze v podstate vo vsetkom, co pises, sa urcitym konkretnym sposobom mylis...
okrem toho, opat, rozmyslat pri takejto kupe o vybavach apod. je trochu zcestne... auta mali od najnizsej vybavy vsetko co mat mali plus nieco naviac... ako naznacujem v prvom prispevku, pri e39 za 4000 bude skor preverit technicky stav, ako hladat modely s vyhrievanymi spatakmi... este raz opakujem, to auto moze mat 4. majitela, co znamena, ze traja to auto na tie krumple kupili a bolo im jedno, resp. ani nevedeli, ze existuje nieco take ako dazdovy senzor...
okrem toho, opat, rozmyslat pri takejto kupe o vybavach apod. je trochu zcestne... auta mali od najnizsej vybavy vsetko co mat mali plus nieco naviac... ako naznacujem v prvom prispevku, pri e39 za 4000 bude skor preverit technicky stav, ako hladat modely s vyhrievanymi spatakmi... este raz opakujem, to auto moze mat 4. majitela, co znamena, ze traja to auto na tie krumple kupili a bolo im jedno, resp. ani nevedeli, ze existuje nieco take ako dazdovy senzor...
-
Clean_Up
Professional
RATZI má pravdu.
S takýmto rozpočtom ísť do takého to auta a pozerať akú výbavu má, či má dažďák a pod., nieje zrovna najlepšia cesta. Čo s toho, že budeš mať super výbavu, ale nápravy budú v čudu (zadná pochopitelne viac, od tých vriec krumplov v kufri
), motor detto, ktorý bol jazdený Šumim
hneď po naštartovaní mu fajne nakladal (hlavne v zime, "aby sa skôr zohrial"
) a tak... 
tak veru, tiez si myslim, ze uz zakladna vybava bohate staci 90% ludi. auto by malo imho mat klimu, radio, okna v elektrike, servo, airbag. viac netreba. ano je pravda, ze motoricka cast sa neda preverit len tak pozretim. ide o to, ci chce niekto kupovat auto v stave "lestenka" alebo si je vedomy toho, ze do auta bude treba vrazit aj nejake tie peniaze (moj uhol pohladu v tejto diskusii). moj nazor je stale taky, ze e39 sa za 4000€ zohnat da. vela zufalcov, co potrebuju peniaze rychlo predava pod cenu. tiez by som sa radsej poobzeral po niecom co ma servisnu historiu, hoci nema kadejake srandicky vo vybave.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
v tom pripade sa mozeme bavit v takej rovine, ze je kludne mozne zohnat E39 aj za 1500 EUR ... ALE sme si vedomi toho, ze bude potrebovat URCITE investicie

-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
inak najlepsie bude ked sa zaregistrujes na http://www.bmwklub.sk tam mozes ziskat tiez plnohodnotne rady a myslim ze na zaciatok by ti stacilo toto http://bmw-rada-3-coupe.autobazar.eu/32 ... 34582.html ...ja osobne mam 316i compacta a myslim ze na zaciatok ti staci bud 320i benzin alebo diesel 325td aby si si zvykol 
-
Mateq
Medium Professional
Maroš: dúfam, že ten konkrétny kus z autobazar.eu bol len pre ilustráciu
Odhliadnuc od toho, že auto má na prvej a poslednej fotke iné blinkre, majiteľ je určite idiot a od takého auto nebrať.
Hej, starý nemecký dedo a narve tam tuningové svetlá a hentaké kolesá...auto je po jedinom majitelovi v nemecku a to bol stary dedo,
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
ja som to dal len ako ilustracny priklad lebo farebne sa mi tam zapacilo 
-
Mrk
Professional
predava to clovek z BMW klubu, pokial viem tak to auto doviezol pre seba, preto tie smerovky, ale nakoniec sa ho rozhodol predat, lebo sa mu naskytla kupa ineho, auto neni stale prihlasene, lebo neplanoval s nim jazdit v zime + pise, ze sa da dokladmi niako dokazat, ze je po dedovi...si myslim, ze aspon za obhliadku by to staloMateq napísal:Maroš: dúfam, že ten konkrétny kus z autobazar.eu bol len pre ilustráciu
Hej, starý nemecký dedo a narve tam tuningové svetlá a hentaké kolesáOdhliadnuc od toho, že auto má na prvej a poslednej fotke iné blinkre, majiteľ je určite idiot a od takého auto nebrať.
tie hrozne repliky by som vyhodil hned. Nechapem ako to moze niekto dat na take pekne auto, akym je E39 
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2010, 16:00)
vcera a dnes som sa skoro cely den vyvazal na faceliftovom BMW E39 530d. To auto mi strasne ucarovalo. Aj ked ja skor preferujem atmosfericky benzin pred turbo dieslom, tak musim povedat, ze v tomto aute mi vobec diesel neprekazal. Auto bolo vynikajuco odhlucnene. Vo vybave bola navigacia, TV, telefon, el. sedacky, dvojzonova klima, vyhrievane sedacky, xenon, koza, atd...Teraz som tak zbezne pozeral na nete nejake inzeraty na podobne auta a za 8,000 tam uz boli schopne kusy. Nedokazem pochopit cloveka, ktory si za ten peniaz kupi napr. taku Fabiu. Aj ked je to auto stare konstrukcne aspon 15 rokov, aj v dnesnej dobe je kopec novych aut, ktore sa na E39 ani zdaleka nechytaju. BMW skutocne vedia robit auta. Su to vynimocne auta!
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2010, 16:00)
vcera a dnes som sa skoro cely den vyvazal na faceliftovom BMW E39 530d. To auto mi strasne ucarovalo. Aj ked ja skor preferujem atmosfericky benzin pred turbo dieslom, tak musim povedat, ze v tomto aute mi vobec diesel neprekazal. Auto bolo vynikajuco odhlucnene. Vo vybave bola navigacia, TV, telefon, el. sedacky, dvojzonova klima, vyhrievane sedacky, xenon, koza, atd...Teraz som tak zbezne pozeral na nete nejake inzeraty na podobne auta a za 8,000 tam uz boli schopne kusy. Nedokazem pochopit cloveka, ktory si za ten peniaz kupi napr. taku Fabiu. Aj ked je to auto stare konstrukcne aspon 15 rokov, aj v dnesnej dobe je kopec novych aut, ktore sa na E39 ani zdaleka nechytaju. BMW skutocne vedia robit auta. Su to vynimocne auta!
-
RATZINGER666
Darca
ono to cloveku casom dojde, ze vlastne ani ta ropa nie je az taka na zahodenie 
jo, tak lepsie ako nic. Ten zadny nahon je silno navykovy 
-
hakker
Darca
pripajam sa k debate ja som si pred nedavnom kupil e39 rv 2000 7 mesiac takze tesne pred FL ale v pohode je to 3 liter diesel a som max spokojny ci so spotrebou alebo jazdnymi vlastnostami...neskustocne som si za tych par mesiacov na to auto zvykol...nemozem na to povedat ani slovka... ako mensie opravy sa najdu ako na kazdom aute... s tym treba pocitat
niekto mi raz povedal ze ked raz skusim BMW ine auto nebudem chciet a ako tak s ustupom casu premyslam je to celkom pravda.... apropo mal som pred tym daewoo espero 2.0 a tiez som bol spokojny...
male auta mi nejako nesedia neveim preco
niekto mi raz povedal ze ked raz skusim BMW ine auto nebudem chciet a ako tak s ustupom casu premyslam je to celkom pravda.... apropo mal som pred tym daewoo espero 2.0 a tiez som bol spokojny...
male auta mi nejako nesedia neveim preco
-
hojko
Site Admin
hakker: Myslim, ze je trochu rozdiel porovnavat BMW a Daewoo, nemyslis???