NAT PORT PRE TORRENT
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
To ci je adresa staticka alebo dynamicka je uplne jedno. Aku IP ma pocitac pripojeny za routrom? Je to ta 192.168.0.1 ktoru mas nastavenu v portforwardingu? Nie je to adresa toho routra nahodou? Podla toho co som nasiel na googli tak ano, tzn. to je ta chyba. Ty tam potrebujes nastavit IP adresu pocitaca, na ktorom budes cez utorrent stahovat. Na tomto pocitaci potrebujes bud staticku IP - nastavit rucne napr. 192.168.0.2, alebo nastavit (ak to router podporuje) aby tvojmu pocitacu prideloval stale tu istu adresu z DHCP poolu (podla MAC adresy, alebo ak je na sieti sam, tak mu prideli vzdy prvu z nastaveneho rozsahu)
IPConfig
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.198
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Zmenil som IP v rootri na 192.168.0.198,
vysledok (test NAT z uTorrentu) je rovnaky:
Checking port 6112 on 92.52.16.211...
Error! Port 6112 does not appear to be open.
pod touto IP (92.52.16.211) sa objavujem na webe.
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.198
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Zmenil som IP v rootri na 192.168.0.198,
vysledok (test NAT z uTorrentu) je rovnaky:
Checking port 6112 on 92.52.16.211...
Error! Port 6112 does not appear to be open.
pod touto IP (92.52.16.211) sa objavujem na webe.
-
Mek
Addict
uz som to tu niekde pisal, ale znova:
ta ikona je zelena len vtedy, ak existuje spojenie zacate zvonka (tj. si active). Ak taketo spojenie zrovna v tom case nie je, alebo bolo ukoncene, tak bude ikona zlta. Ak nie su ziadne spojenia (ani odchadzajuce), tak je cervena.
Ak si uz niekedy videl zelenu, tak mozes byt v klude, mas to dobre nastavene. To, ze ti ukazuje vacsinu casu zltu, je sposobene tym, ze sa na teba nikto nepripaja, skor sa pripajas ty na nich
ta ikona je zelena len vtedy, ak existuje spojenie zacate zvonka (tj. si active). Ak taketo spojenie zrovna v tom case nie je, alebo bolo ukoncene, tak bude ikona zlta. Ak nie su ziadne spojenia (ani odchadzajuce), tak je cervena.
Ak si uz niekedy videl zelenu, tak mozes byt v klude, mas to dobre nastavene. To, ze ti ukazuje vacsinu casu zltu, je sposobene tym, ze sa na teba nikto nepripaja, skor sa pripajas ty na nich
vdaka,
ale mal som pocit, ze na obrazku som zachytil stav, ze niekolki ludia odomna stahuju a pritom je zlty
ale v pohode.
Test NAT napriek tomu hlasi chybu.
Uz sa neda spolahnut ani na zabudovane funkcie programu.
Ale kedze, obcas mi to aj stahuje aj odosiela, tak je to dobre.
Este raz vdaka za radu.
ale mal som pocit, ze na obrazku som zachytil stav, ze niekolki ludia odomna stahuju a pritom je zlty
ale v pohode.
Test NAT napriek tomu hlasi chybu.
Uz sa neda spolahnut ani na zabudovane funkcie programu.
Ale kedze, obcas mi to aj stahuje aj odosiela, tak je to dobre.
Este raz vdaka za radu.
-
marchelino
Novice
Edimax ADSL2+ Router
Zdravim chalani, mam podobny problem ako sa uz tuto rozoberal az na to, ze nemam modem a potom wifinu, ale iba wifirouter a nejde mi stahovat z uTorrentu..neviete mi niekto poradit ako to mam ponastavovat?
Glitel GT 318 RI
Cawte, mam problem s mojim Glitelom Gt- 318RI, neviem ako mam nastavit na strong dc internet aby som bol aktivny a nie pasivny uzivatel, kedysi som mal stary modem microcom a tam stacilo len zadat adresy DNS servera a fachcilo to...poradite??
-
t0m4s3
Admin
http://portforward.com/ - najdi si tvoj router, alebo podobny typ od rovnakeho vyrobcu a najdi si navod pre utorrent - napr. http://portforward.com/english/routers/ ... orrent.htm
Re: NAT PORT PRE TORRENT
a co ak sa moj modem na tom zozname nenachadza? 
Tak najdi polozku NAT alebo Virtual Server v nastaveniach a nastav to.
Skus napriklad od tej istej znacky najst model co ma ciselne blizko k tvojmu, pozri ako vyzera ten a to by ti mohlo pomoct ho nastavit.
Kroky su v podstate rovnake a gui byva velmi podobne.
Skus napriklad od tej istej znacky najst model co ma ciselne blizko k tvojmu, pozri ako vyzera ten a to by ti mohlo pomoct ho nastavit.
Kroky su v podstate rovnake a gui byva velmi podobne.
nj.. v uTorrente nastavis jeden port (hlavne daj pozor, nech nemas nastavenu zmenu portu po kazdom starte).. V nastaveni routera, si potom vyhladaj polozku NAT (este spominaju aj virtual server chalani, tak nwm ale asi aj). Tam uz nastavujes IBA IP tvojho PC v ramci lokalnej siete a zvoleny port (ak pouzivas DHCP, je dobre si zarezervovat jednu IP pre tvoju MAC adresu, nech nemas po kazdom starte PC inu |ak je to mozne ovsem|). Niektore routre maju jednoduchy mod a expertny mod (moj pripad), tak toto nastavenie najdes pod expertnym/pokrocilym nastavenim. Ak s tym mas problem, hod link na manual k tvojemu routeru (to snad vyhladat na stranke vyrobcu tvojho modelu zvladnes) a povieme ti presnejsie.