Tvorba Domacej siete Pomoc
Tvorba Domacej siete Pomoc
Mam doma AP DWL 2100 nastavený v klient móde pripojený na siet rozsah IP tej siete je 192.168.1.xx
Ďalej mam Wifi Router Lynksis WRT54GC tieto dva prístroje sú prepojene sietovym káblom a chcem aby mi tento wifi router vysielal signal ďalej po dome lenže na AP DWL 2100 som nastavil adresu v takom istom rozhraní ako ma siet
po prepojení AP a PC internet fiči na WRT54GC je tiež IP v rozhraní siete po prepojení tychto dvoch zariadení
sa pripojení pc na moju domácu siet ktorú vysiela WRT54GC internet nejde . Neviem si stým poradiť čo tam mam ešte nastaviť ???
Ďakujem za rady
Ďalej mam Wifi Router Lynksis WRT54GC tieto dva prístroje sú prepojene sietovym káblom a chcem aby mi tento wifi router vysielal signal ďalej po dome lenže na AP DWL 2100 som nastavil adresu v takom istom rozhraní ako ma siet
po prepojení AP a PC internet fiči na WRT54GC je tiež IP v rozhraní siete po prepojení tychto dvoch zariadení
sa pripojení pc na moju domácu siet ktorú vysiela WRT54GC internet nejde . Neviem si stým poradiť čo tam mam ešte nastaviť ???
Ďakujem za rady
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tvorba Domacej siete Pomoc
Skus vypnut DHCP na AP a nechaj spustení DHCP iba na linksys - e
-
mathev
Star
routovat z 192,168.1.X do 192.168.1.X je blbost
kazdopadne tvoj vyklad je pre mna nie celkom presne zrozumitelny.... spominas router ale nikde nevidim zmienku o tom ze by si nieco routoval takze ako to vlastne je
pouzivas router ako router alebo iba ako AP ?
odporucam nakreslit obrazok v malovani a poradime ti
kazdopadne tvoj vyklad je pre mna nie celkom presne zrozumitelny.... spominas router ale nikde nevidim zmienku o tom ze by si nieco routoval takze ako to vlastne je
mathev napísal:routovat z 192,168.1.X do 192.168.1.X je blbost
nech sa paci
-
mathev
Star
takze tu sa naskytuje jednoduche riesenie a to take ze router wrt54GC pouzijeme ako AP
a DHCP server sa bude pouzivat ten ktory je na DSL-2641R routri
takze tympadom vsetky zariadenia ktore mas doma musia mat povypinane DHCP servery a vsetky kable v WRT54GC pozapajaj do portov oznacenych ako LAN
takto sice nebudes routovat ale v routovani nevidim vyznam
takze tympadom vsetky zariadenia ktore mas doma musia mat povypinane DHCP servery a vsetky kable v WRT54GC pozapajaj do portov oznacenych ako LAN
mathev napísal:takze tu sa naskytuje jednoduche riesenie a to take ze router wrt54GC pouzijeme ako AP
DHCP som vsade vypol kabel s AP DWL 2100 som zapojil do lan portu na WRT54GC ale internet mi ajtak nejde netreba este nieco nastavit v WRT54GC ???
-
mathev
Star
pokial mas vypnuty DHCP server na vsetkom okrem DSL-2641R routri a vsetko ostatne za nim iba bridguje tak nevidim dovod preco by ti to nemalo ist. takisto nevidim dovod nieco dalsie nastavovat...
skus si na pocitaci nastavit IP adresu rucne a ci si vies opingovat DSL-2641R router
skus si na pocitaci nastavit IP adresu rucne a ci si vies opingovat DSL-2641R router
skusil som ja nedokazem pingnut ani DWL 2100 takze asi to nebridguje a v tom bude cela chybamathev napísal:pokial mas vypnuty DHCP server na vsetkom okrem DSL-2641R routri a vsetko ostatne za nim iba bridguje tak nevidim dovod preco by ti to nemalo ist. takisto nevidim dovod nieco dalsie nastavovat...
-
mathev
Star
to je jaksi dost nepravdepodobne... akonahle pichnes vsetko do lan portov musi to ist pingnut pokial nemas niekde nejake nespravne ip adresy
no DWL 2100 ma len jeden port a WRTG54 som zapojil do lan ,,,tak mi napis ake IP by si nastavil a na ktore zariadenie
-
mathev
Star
takze ked nasa gateway do internetu (DSL 2641R) ma IP 192.168.1.1
TAk ostatne zariadenia v sieti budu povedzme
IP 192.168.1.2 az 192.168.1.255
MASKA 255.255.255.0
BRANA 192.168.1.1
DNS dajmetumu 8.8.8.8 (googlacke)
ak toto nastavis na vsetkych zariadeniach v sieti musi to fungovat
TAk ostatne zariadenia v sieti budu povedzme
IP 192.168.1.2 az 192.168.1.255
MASKA 255.255.255.0
BRANA 192.168.1.1
DNS dajmetumu 8.8.8.8 (googlacke)
ak toto nastavis na vsetkych zariadeniach v sieti musi to fungovat
-
hrban
Addict
a čo takto
DWL nechaj tak ako je nastavený kábel pichni DWL do LAN <------->WAN WRT v nastaveniach nastav WAN na dynamic IP (tým pádom si sám vezme IP z toho DSL routra) , LAN nastavenie daj 192.168.2.1 a zapneme routovanie zapni DHCP ale daj nech routuje do 192.168.2.100-192.168.2.200 a na PC nastav prideliť IP automaticky (ti dá IP niečo ako 192.168.2.X DNS a GW bude 192.168.2.1) a vybavené
btw nemusí to tak fungovať mathev bo niektoré routre ak nenastaviš ako bridge tak nebudú bridge-ovať
//EDIT podľa toho obrázku jasne vidíš že ten router sa nespráva ako bridge keďže PC sa pridelila brána a DNS IP toho WRT
DWL nechaj tak ako je nastavený kábel pichni DWL do LAN <------->WAN WRT v nastaveniach nastav WAN na dynamic IP (tým pádom si sám vezme IP z toho DSL routra) , LAN nastavenie daj 192.168.2.1 a zapneme routovanie zapni DHCP ale daj nech routuje do 192.168.2.100-192.168.2.200 a na PC nastav prideliť IP automaticky (ti dá IP niečo ako 192.168.2.X DNS a GW bude 192.168.2.1) a vybavené
btw nemusí to tak fungovať mathev bo niektoré routre ak nenastaviš ako bridge tak nebudú bridge-ovať
//EDIT podľa toho obrázku jasne vidíš že ten router sa nespráva ako bridge keďže PC sa pridelila brána a DNS IP toho WRT
no je to tak nastavene a nejde to neda sa pingnut proste tie 2 pristroje spolu nefunguju
-
mathev
Star
pokial vypnes DHCP server na routri nema sa ti preco pridelovat nejaka brana alebo DNS z toho routru, este som sa nestretol s routrom ktoreho lan + wlan strana by sa nechovala ako bridge, (okrem mikrotikovych routerboardov).... kazdopadne som chcel cely proces co najviac zjednodusit lebo routovat v tomto pripade nebolo treba a popravde zbytocne sa tym oddeli siet za routrom od tej prvej siete....
ked sa to podari zakladatelovi temy rozbehat tymto sposobom ze sa nastavi routovanie tak mne to je jedno ... kazdopadne obidve metody musia fungovat o tom som presvedceny
no a pokial ti to nejde tak radim pozri si tu uz X tem kde sa preberalo nastavenie routru a trosku si to dostuduj a mozno zistis sam kde mas chybu
ked sa to podari zakladatelovi temy rozbehat tymto sposobom ze sa nastavi routovanie tak mne to je jedno ... kazdopadne obidve metody musia fungovat o tom som presvedceny
no a pokial ti to nejde tak radim pozri si tu uz X tem kde sa preberalo nastavenie routru a trosku si to dostuduj a mozno zistis sam kde mas chybu
no skusil som to tak nastavit IP aj Branu mi pridelilo taku aku si napisal ale net nejde ani pingnut sa nic nedahrban napísal:a čo takto
-
Don_Pipino
Darca
A nepingnes ani branu?? ake mas pridelene DNS??
nie ani branu ,,DNS je take iste ako brana
-
Don_Pipino
Darca
A potrebujes sa dostat do routra DSL-2641R??, lebo ako nie, mozes nastavit wrt54GC ako router a vytvorit si novu siet s rozsahom napr. 192.168.2.X... , ale musis pozcitat s tym, ze tvoja lokalna siet bude konmcit pri routri wrt54GC, dalej nie.
Tak som to uz skusal nefungovalo to ,,pridelilo mi IP adresu ale internet nesiel proste ten AP a wifi router ako keby prepojene neboliDon_Pipino napísal:A potrebujes sa dostat do routra DSL-2641R??, lebo ako nie, mozes nastavit wrt54GC ako router a vytvorit si novu siet s rozsahom napr. 192.168.2.X... , ale musis pozcitat s tym, ze tvoja lokalna siet bude konmcit pri routri wrt54GC, dalej nie.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Ahojte,
potreboval by som poradiť pri tvorbe siete. Máme dva rodinné domy vedľa seba. Do jedného z nich sa bude v blízkej dome zavádzať internet.
Internet by sme chceli mať v oboch domoch. Káblom to ťahať nechceme a v každom z domov chceme mať WiFi prístup na internet.
Akým spôsobom zrealizovať tento prechod bezdrôtovo? Jedná sa o vzdialenosť cca 30 - 40 metrov.
Čo všetko budem k tvorbe siete s takýmito požiadavkami potrebovať aby to fungovalo stabilne?
Provider mi môže nejako ombedziť takéto ďalšie šírenie? Je to technicky možné z jeho strany?
Ďakujem
potreboval by som poradiť pri tvorbe siete. Máme dva rodinné domy vedľa seba. Do jedného z nich sa bude v blízkej dome zavádzať internet.
Internet by sme chceli mať v oboch domoch. Káblom to ťahať nechceme a v každom z domov chceme mať WiFi prístup na internet.
Akým spôsobom zrealizovať tento prechod bezdrôtovo? Jedná sa o vzdialenosť cca 30 - 40 metrov.
Čo všetko budem k tvorbe siete s takýmito požiadavkami potrebovať aby to fungovalo stabilne?
Provider mi môže nejako ombedziť takéto ďalšie šírenie? Je to technicky možné z jeho strany?
Ďakujem