Planovana vymena sys. hdd
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Planovana vymena sys. hdd
Zdar !
mam taky problem. Odchadza mi systemovy HDD na servery potreboval by som ho vymenit za novy. Da sa daakym sposobom preklopit cely system na druhy hdd tak aby sa mi vsetko zachovalo?
Nestacilo by len vsetko skopcit na druhy? alebo treba na to pouzit daaky grif?
(Jedna sa o debian)
vdaka za rady
mam taky problem. Odchadza mi systemovy HDD na servery potreboval by som ho vymenit za novy. Da sa daakym sposobom preklopit cely system na druhy hdd tak aby sa mi vsetko zachovalo?
Nestacilo by len vsetko skopcit na druhy? alebo treba na to pouzit daaky grif?
(Jedna sa o debian)
vdaka za rady
Re: Planovana vymena sys. hdd
klon disku by nestacil ?
popripade precitaj toto. pre debian to bude rovnake. odporucam zalohovat data.
http://bit.ly/7SyiDF (je to odkaz na navod na stranke ubuntu.cz. pre debian to je rovnake. celu neskratenu adresu mi nechelo vziat)
popripade precitaj toto. pre debian to bude rovnake. odporucam zalohovat data.
http://bit.ly/7SyiDF (je to odkaz na navod na stranke ubuntu.cz. pre debian to je rovnake. celu neskratenu adresu mi nechelo vziat)
Jednoducho pripoj novy disk a spusti system. Nasledne spusti konzolu a zadaju pod rootom:
Malo by to byt ok a ak aj nie, stale stary disk ide a nic sa nezmenilo. Len treba davat pozor pri vybere zariadenia v /dev/ , aby sa to nespustilo naopak, to by nemuselo dobre dopadnut. Bude ale mozno treba upravit /etc/fstab a taktiez konfiguracny subor pre grub , pre spravne zavedenie systemu.
Kód: Vybrať všetko
dd if=/dev/stary_disk of=/dev/novy_disk bs=512-
Weblink
Light Star
Bude mi toto fungovat, aj keh HD niesu rovnake? Stary HDD=500GB - novy=150GBpato83 napísal:Jednoducho pripoj novy disk a spusti system. Nasledne spusti konzolu a zadaju pod rootom:Malo by to byt ok a ak aj nie, stale stary disk ide a nic sa nezmenilo. Len treba davat pozor pri vybere zariadenia v /dev/ , aby sa to nespustilo naopak, to by nemuselo dobre dopadnut. Bude ale mozno treba upravit /etc/fstab a taktiez konfiguracny subor pre grub , pre spravne zavedenie systemu.Kód: Vybrať všetko
dd if=/dev/stary_disk of=/dev/novy_disk bs=512
pokial viem tak nie. ale na mensi disk som to nikdy neskusal. pockaj radsej na vyjadrenie niekoho kto hej.
-
uplink
VIP
Acronis True Image. Pokiaľ sú dáta na starom disku menšie ako 150 GB tak to nebude najmenší problém. Dá sa to spraviť realtime v pre-boot móde a funguje to bezchybne.
nieco podobne sa da robit cez nastroj gparted(len je to pracnejsie). je to zadarmo a navod je vyssie
-
Weblink
Light Star
Dik vsetkym za rady ale hdd odisiel uplne nedalo sa z neho citat ostava mi len reinstall co uz
ja blbec ze som nerozchodil raid1
no nic clovek sa najlepsie uci na vlastnych chybach
ja blbec ze som nerozchodil raid1
drzim ti palce weblink 
//takze si zvladol
gratulujem
//takze si zvladol