NHL (aktualne)
-
mirak2
Hardcore addict
Re: NHL (aktualne)
nie je to brane tak prisne ako na florbale kde musis v kazdom okamihu viest loptu k branke (v hokejovych pravidlach je povedane viest puk smerom k brankovej ciare a pokusit sa dosiahnut gol), ale ja vychadzam z toho ze na hokejovych ms proti nam grabovskij ci kto dal taky gol a ho neuznali, podla slov komentatora (dobre no, to nie su odbornici) kvoli tomu ze siel korculami od branky
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
No, zaujimave, ked sa pozriem na pravidla SZLH, ktore su platne podla nariadeni IIHF pre sezonu 2006-2010, tak k trestnemu strielaniu v pravidle cislo 508 je jedine napisane toto, co sa priklana k nasej debate: f) Hráč na základe inštrukcie hlavného rozhodcu musí hrať s pukom smerom k súperovej bránkovej čiare a má sa pokúsiť dosiahnuť gól.
To je vsetko, ak neratam dristy o hlaseni, o dosiahnuti golu atd... Cize vyklad pravidiel v tomto pripade je dost nejednoznacny, pretoze sa da argumentovat tym, ze hrac isiel pocas najazdu smerom k brankovej ciare, avsak pouzil fintu pre dosiahnutie golu. Neviem, je to dlha debata, treba si pockat vecer na magazin na Galaxie Sport, ide to v klasickom case o 20:00.
To je vsetko, ak neratam dristy o hlaseni, o dosiahnuti golu atd... Cize vyklad pravidiel v tomto pripade je dost nejednoznacny, pretoze sa da argumentovat tym, ze hrac isiel pocas najazdu smerom k brankovej ciare, avsak pouzil fintu pre dosiahnutie golu. Neviem, je to dlha debata, treba si pockat vecer na magazin na Galaxie Sport, ide to v klasickom case o 20:00.
-
mirak2
Hardcore addict
a to co je na szlh je len prelozene z pravidiel na iihf.com...
-
t0m4s3
Admin
Hrac sa moze aj postavit na usi, ak pritom pojde puk smerom k branke. Neviem odkial mas ten drist mirak, ze musi ist aj hrac smerom k branke. Asi si uz cely dopleteny z florbalu.
-
mirak2
Hardcore addict
tuna taky kusok neuznali a ako hovori cesky odbornik, je to rozdielom medzi eu a us pravidlami. a hore pisem ze to povedal svk komentator (nemusi byt velmi spolahlivy zdroj informacii, viem o tom!) ze musi ist k branke hrac, len reprodukujem co som pocul
a dopleteny nie som, na florbale aj ked pri miesani posuniem loptu od branky, koncia najazd, na hokeji nie, hoci je to tiez v pravidlach, chapem ten rozdiel tak nerob zo mna debila, ja som si to nevymyslel...
-
t0m4s3
Admin
Bavime sa uz len o pohybe hraca smerom k branke, nie o pohybe puku/lopty. Na hokeji moze robit co chces, na florbale sa ani nesmies otocit chrbtom k brankarovi
mirak: asi tusim co ti robi problem pochopit dve rozdielne situacie. Pri hokeji ma hrac ovela vyssiu rychlost ako pri florbale a preto aj ked relativne k hracovi sa puk hybe smerom dozadu, relativne k hracej ploche sa stale pohybuje smerom dopredu, avsak v urcitych okamihoch s nizsou a v urcitych vyssou rychlostou. Florbalove najazdy (vacsinou) prebiehaju pomalsie a preto pohyb dozadu vzhladom k hracovi v 99% znamena aj pohyb dozadu vhladom k hracej ploche.
mirak: asi tusim co ti robi problem pochopit dve rozdielne situacie. Pri hokeji ma hrac ovela vyssiu rychlost ako pri florbale a preto aj ked relativne k hracovi sa puk hybe smerom dozadu, relativne k hracej ploche sa stale pohybuje smerom dopredu, avsak v urcitych okamihoch s nizsou a v urcitych vyssou rychlostou. Florbalove najazdy (vacsinou) prebiehaju pomalsie a preto pohyb dozadu vzhladom k hracovi v 99% znamena aj pohyb dozadu vhladom k hracej ploche.
Tak a čo mi poviete na toto???
Linus Omark spravil ten pekný lob minule a teraz to napodobnil aj Dacjuk...
To čo spravil teraz síce nespravil 1x, ale ako prvý si to dovolil v súťažnom zápase. Stamkos aj Kane to urobili len na skills súťažiach na rôznych All-star games.
Linus Omark spravil ten pekný lob minule a teraz to napodobnil aj Dacjuk...
To čo spravil teraz síce nespravil 1x, ale ako prvý si to dovolil v súťažnom zápase. Stamkos aj Kane to urobili len na skills súťažiach na rôznych All-star games.
-
Fortune
Light Professional
zaujimave prevedenie najazdu, urcite velmi netradicne, akurat by ma zaujimalo ci by gol (ak by ho dal) platil? moze si prihrat rukou ?
Hráč si môže zraziť puk. Rukou prihrávať nemôže ani puk zovrieť.
Myslím, že by platil.
Myslím, že by platil.
Ved tam si jasne prihral puk, len mu to nevyslo dat do brany
To nie je prihrávka, to by si musel ako prihrávku klasifikovať aj blafák, keď si prehadzuje puk z jednej strany na druhú.
Prikryl puk a pohybom ruky presunul na druhu stranu ku hokejke. To nie je prihravka?
A komu prihral? Sebe? Môžeš sám sebe prihrať? Môžeš dostať asistenciu pri góle, ktorý sám strelíš? 
-
hojko
Site Admin
Neviem ako v hokeji, ale zazil som na hokejbale situaciu, ked bol odpiskany 2min trest za presunutie lopticky. Bolo to tusim za brankou, lopticka bola vo vzduchu a hrac ju posunul rukou z jednej strany na druhu, pritom neslo o zovretie ani prihravku rukou, bolo pisknute presunutie lopticky. Dost sa tam vtedy nadavalo, ale nikto nevysvetlil, ci je to v pravidlach alebo nie, lebo sa to nikomu studovat nechcelo. Piskol to vsak rozhodca s licenciou, ale to ma dnes uz asi aj ten posledny dedincan na lazoch.
Nepozeral niekto ten NHL magazin na Nova Sporte??? Inak Gaborik dostal v noci pekne na frak
Nepozeral niekto ten NHL magazin na Nova Sporte??? Inak Gaborik dostal v noci pekne na frak
-
mirak2
Hardcore addict
pozeral som a riesili sa rozhodcovia v nhl ze v poslednej dobe piskaju goly co by nemali platit a naopak a riesili este cesku obranu vo vancouveri..ale to co riesime my tuna ich nezajimalo
Takto ano, ale aj pri Hossovom gole / vysoky puk, chytil, golfovym uderom strelil gol/ niektori pisali, ze nemal platit pre prihravku rukou (zovrel v ruke).begbeee napísal:A komu prihral? Sebe? Môžeš sám sebe prihrať? Môžeš dostať asistenciu pri góle, ktorý sám strelíš?
Ale to len tak by the way.
To co hovoris ma logiku a nenapadlo ma to, ze to bolo myslene doslova prihravkou ako asistenciuo, ale ako iba hadzanim puku.
-
t0m4s3
Admin
Kto si dovoli takuto penaltu tak to je teprv (aky je slovensky ekvivalent tohto slova?) frajer 
http://www.youtube.com/watch?v=b3ROj9CK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=b3ROj9CK ... re=related
http://oilers.nhl.tv/team/console.jsp?catid=4&id=58225 Takze Comrie skusil Omarka a vyslo 
ten Comrie ma teda poriadnu guráž!!Edo Shinoda napísal:http://oilers.nhl.tv/team/console.jsp?catid=4&id=58225 Takze Comrie skusil Omarka a vyslo