Kupa Skoda Felicie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
medo8
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kupa Skoda Felicie

Príspevok od používateľa medo8 »

Cawte rozmyslam o kupe felicie o rocniku 2000 alebo 2001....chcem vediet ze co sa viac oplati diesel 1.9 alebo benzin 1.3+ plyn???
Aj chcem este vediet ze ci nahodou tieto posledne 2 rocniky nemali uz pozinkovane plechy...dakujem za odpovede
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: Kupa Skoda Felicie

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Čo ja viem, tak posledné kúsky mali pozinkované plechy. Ak sa mýlim, tak ma opravte.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak si dobre pamatam, tak mali iba jednostranne pozinkovanie, ale neviem z ktorej strany :) Skontroluj hlavne hrany blatnikov a ohyb plechu nad zadnou SPZkou, tam feldy hrdzaveju najviac.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Kolko penazi chces za nu dat ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ak chces uz dat prachy za feliciu, tak rozhodne benzinovu ... na dieslovej nic neusetris ... ide uplne rovnako ako benzinova, akurat musis investovat este kopu prachov do vykonnej muziky, aby si nezomrel a ta kultivovanost motoru tiez nic moc :-D ... navyse 1,3 je v podstate bezudrzbovy motor - ma retaz a ine sa tam nema co opoterbovat, kedze tam nic neni :-D ... navyse ked sa neico posere, tak si to mozes lahko spravit sam s dielmi za par korun, plochym a krizovym srobovakom a asi 4 velkostami klucov (a obcas velkym alebo este vacsim kladivom) ...

... od myslim 99 boli feldy zinkovane, ale az tak im to nepomohlo - je parvda ze trebars kufor (klasicke miesto ktore spominal G) kamaratovi na 00 nehrdzavie, ale blatniky sa chytaju uz aj jemu :-) ... hrdza proste k felde patri, bez nej to neni ono ... to by bolo jak keby si chcel mat starsieho opla bez hrdze :-D ... odporucam pri vybere zvysenu opatrnost na celu prednu napravu, pocuvat loziska, pozret misky tlmicov a tlmice samotne, dat pozor na vôle - nie ze by oprava bola nejaka nakladna, ale je s tym strasna je**cka (a ked si to nespravis sam, tak to v servise moze byt aj drahe :-D) ... inak vsetko podla zverejnenych navodou tu na fore

// dobre si obzeraj uchytenie plynovej nadrze -> hrdzavie od toho podlaha a zvykne to tam docela rapidne postupovat (tenky plech, vlhkost od nadrze, teplo od vyfuku ...) ...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

prečo práve felda? a aka je cena tej feldy?
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

mal som aj dieslovu aj benzinovu feldu (tu mam aj teraz). Pri diesli je vdaka vecsej hmotnosti motora namahana viac predna naprava, co sa prejvi nie len na jej opotrebovani, ale niekedy aj pri prejazde nerovnostami.
Co sa tyka motora.....heh, zvuk ako traktor, to sa musi nechat (ked som chodil ku kamosovi, tak uz ulicu dopredu vedel, ze sa blizim ((-: ), okrem toho som mal v zime niekedy problemy so startovanim, kedze vecsi motor potrebuje vecsi starter a silnejsiu baterku, ktorej sila s klesajucou teplotou tiez klesa navyse zhavenie, ju tiez dost zatazi... Na druhej strane, spotrebu som mal mimo mesta bezne 4,8 l, v meste pod 6l a kdeze to je hladky diesel, dost toho vydrzi(ziadne turbo co by sa kazilo a pod) Ale uz by som ten diesel nechcel...pocuvat v nom radio-nemyslitelne, niektore zeru dost oleja a dymi to jak stara vetrieska äaspon ten moj dymil...
Teraz mam klasicku benzinovu 1.3-ku, zerie sice viac a treba to dat do otacok, ak chce clovek nejaky zaber, ale so startovanim problem nebol, pri jazde aj pocujem trochu radio, olej nezerie vôbec...som spokojnejsi.

Na zaver musim povedat, ze moja dieslova felicia bola celkovo v horsom stave ako benzinova. Vseobecne, velmi zalezi od konkretneho kusu, treba mat stastnu ruku pri vybere. BTW- pri feliciach pozor na stacanie kilometrov, velmi vela feliciii nema poctive kilometre, treba sa skôr riadit tym ako auto vyzera ako tym, co je na kilometrovniku. Prajem stastnu ruku pri vybere (-:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ak by som bol v tvojej situacii a chcel by som si kupit auto tak tiez idem jednoznacne do Feldy. Aj ked ti tu vela ludi bude radit aby si kupil nieco ine zvol si to co uznas za vhodne a co sa ti paci. Aj ked su ceny za tie auta este stale troska vysoke, vybava taka aka je a ine neduhy s tymto modelom do smrti spojene...nemozem na ten model povedat krive slovo. Mam na Felde odjazdene tisice kilometrov vo vsetkych karosarskych prevedeniach (okrem cabria :)) a s roznymi motormi. Ako uz bolo spomenute mavaju tieto auticka svoje chyby ktore sa zvyknu prejavovat v podstate na vsetkych kuskoch, ale jednym dychom potvrdzujem ze oprava nie je moc nakladna. Co sa tyka hrdze tak ako bolo popisane, u starsich rocnikov kufor, prahy, lemy blatnikov a snad aj zakrivenie plechu okolo prednych svetiel. Na hrdzu su nachylnejsie najma domceky tlmicov ale suverenne vedie vyfukove potrubie. Spominam si ze kazdy polrok sa s nejakou Feldou slo k mechanikovi lebo to stale niekde fucalo :) Drobne dierky sa poplatat daju ale neskor uz musis kupit cely diel. A este si spominam na caste kazenie alternatorov, presnejsie cca 4 alternatory na 3 autach za rok :).Svagor pred dvoma mesiacmi predal svoju Feldu r.v. 2000, kufor mala absolutne bez naznaku hrdze, jedine stopy po nej sa objavili od kamienkov na dverach take klasicke fliaciky hrzde do velkosti 1€ centu ktore parazituju na zivom plechu po poriadnej supe kamena a este na zadnom leme blatniku aj to preto lebo mu farbu niekto cuvanim strhol a kym sa to dalo opravit bolo uz neskoro. Motoristicky to bolo auto v 100% stave jazdene denne praca-domov, cez vikendy dlhsie trasy novy majitel bol s autom na skuske tlmicov, brzd auto bolo na stolici. Okrem prednych tlmicov technik na aute nevytkol nic. Auto malo cca 80tisic km na chrbte s menenim len prevadzkovych kvapalin. Motory, to je kapitola sama o sebe. Ak budes vyberat medzi 1,3 tak chod urcite do 50kW. 40kW su strasne lenive, treba to vytacat vysoko, na obiehanie sa to nie a nie rozhybat a ked tomu nalozis tak ti budu na celo ukazovat vsetci co ta predbehnu :), 50kW motor je o nieco zivsi a z mojho pohladu sa s nim aj kultivovanejsie jazdi. S dieslovym motorom som siel len raz a kedze s tym nemam velke skusenosti tak ti ani nebudem hovorit ake tie motory su, ale ako spominal nordkapp hlucne su zato dost. Motor 1,6 jazdi vyborne, len mam pocit ze pri nom budes musiet z vacku na benzin troska viac pustit. Najbohatsie skusenosti mam s agregatom 1,3 50kW s upravou na LPG. Ten plyn dava autu diametralne iny rozmer, odpich, to ma dovolim si tvrdit lepsi ako 1,6 ani si uz nepamatam kolko aut som na semaforoch s tymto dal. Ak ti ide o usetrenie financii tak tuto kombinaciu by som si zvolil na tvojom mieste. A uz ked sme pri tych agregatoch a suciastkach tak v nasich koncinach sa agregat z anglickej Felicie pohybuje v cenovej kategorii 150€ a jeho vymena 50€ + flasa palenky.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Juicy napísal:Najbohatsie skusenosti mam s agregatom 1,3 50kW s upravou na LPG. Ten plyn dava autu diametralne iny rozmer, odpich, to ma dovolim si tvrdit lepsi ako 1,6 ani si uz nepamatam kolko aut som na semaforoch s tymto dal.
Jasne a cierna nalepka NO FEAR na zadnom okne ti este zlepsila pritlak v zakrutach ze. LPG ti vykon nezvysi, pri starsich systemoch vykon dokonca klesol. A to, ze na krizovatke predbehnes Octaviu 1.9TDI znamena iba to, ze ten druhy ani nevie, ze s nim superis.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

šag mooore, ale co ty vies jaky plyn ? tam mal toooo nytro pi*o ! woe :-D :-D :-D ...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

GothaR napísal:Jasne a cierna nalepka NO FEAR na zadnom okne ti este zlepsila pritlak v zakrutach ze. LPG ti vykon nezvysi, pri starsich systemoch vykon dokonca klesol. A to, ze na krizovatke predbehnes Octaviu 1.9TDI znamena iba to, ze ten druhy ani nevie, ze s nim superis.
Nalepku no FEAR som nemal kde nalepit lebo som nemal zadne sklo ;) GothaR nepochopil si co som tym chcel povedat. Tvrdim ze motor vo Felde na LPG ide lepsie, potvrdia ti to aj ludia co LPG montuju. Poznam chlapika co ma dielnu a montuju aj LPG, keby ten vykon tak klesal nenamontoval by to na vsetky svoje auta, celej rodine a sam vravi ze Feldy a Fava su najlepsie motory prave s LPG. Isiel som v tom istom aute na benzin a na LPG a ver ci never rozdiel bol znacny...chcel by som vediet ake skusenosti mas s LPG a tym motorom ty ze si dovolis tvrdit ze vykon klesa. Vykon klesa ak sa o agregat nestaras, lebo ako kazdy vie tak LPG ten motor postupne zanesie cely. A netvrdil som ani to ze som dal TDI octu ale asi clovek pochopi ked vedla neho teepek s hudbou na bomby vyturuje svoje auto a ukaze na semafor ze asi nechce s tebou ist skakat gumu za panelak. Nordkapp auto islo na bezny Eco+ plyn zo Slovnaftu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja som povedal, ze starsie systemy vykon znizia a teda pri novsich ostane prinajlepsom rovnaky. To mam potvrdene od 2ch ludi a zo zdrojov na internete. A uprimne ma to, ze ty tu tvrdis, ze ti to vykon zvysilo, ani nezaujima, lebo to moze byt placebo kvoli tomu, kolko penazi si do toho vrazil. LPG sa instaluje kvoli nizsej cene paliva a nie kvoli zvysovaniu vykonu. Tiez neviem kolko takych teepkov si stretol na krizovatkach, ale superenie na krizovatke tiez neberiem ako relevantne, lebo tam vacsinou ide iba o to, kto je vacsi magor a viac prekroci povolenu rychlost. Ale o tomto tato tema nie je, ked k tomu este nieco mas, tak mi napis SS a vyjasnime si to :)
//tak sme sa slusne dohodli :)
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Neviem neviem ci si budem musiet siahnut viac do vacku pri felicii 1.6, praveze naopak ja ju mam a spotreba ked vies a nemusis ju len dusit tak v pohode 6.5l a je to celkom skvele vozenie oproti flicke 1.3 to ako keby si isiel na bicykly a na motorke:D Tak po prve viac kW, vyssi krutiaci moment takze jedna radost ked ides niekde do kopca alebo do zatacky nemas problem s podradzovanim ako u 1.3, mas tam uz aj take nejake predpotopne ale hlavne ze servo:D Takze tocenie s tym je oproti 1.3 jedna radost, radsej tocit koleso bicykla ako cely bicykel:D Proste keby som uz kupoval feliciu tak jedine 1.6MPi a ked nie ju tak radsej by som feliciu ani nebral. Celkom cloveka vie nasrr...t to hrdzavenie felicii ale ked sa o nu budes starat tak s tym nebudes mat problem ovsem ked uz nekupis nejakeho zhniteho vraka:D 1.3 je v celku jednoduchsia (lenze ked je uz retaz roztahana tak to chsti ako diesel, tam nerozoznas ci je to benzin) ako 1.6 ale zase ten agregat prezije celu karoseriu:D Ked pomenis zakladne veci ako filtre, olej, prip. rozvody u 1.6, mozno brzdy podla toho kolko bude mat nabehane tak by si s nou nemal mat problem. Takze podla mna jednoznacna volba 1.6MPi aj ked si este trocha drzia svoje ceny
Gothar
Moderátor
Moderátor

To mas pravdu, pri benzinoch su male objemy na nic, pretoze vo vacsine pripado zeru rovnako ako vacsie motory ale na rozdiel od nich netahaju a obcas ten vykon chyba. Podla mna je 1.6ka benzin do Felicie idealny motor s ktorym sa nebudes musiet bat predbiehat a zaroven nebude spotreba omnoho vyssia oproti 1.3ke.
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa medo8 »

no chlapci tak viete ja chcem auto aby malo co najmensiu spotrebu pretoze som student a peniaze mam iba z brigad...a mne by 1.3 aj vyhovovalo to sme niekedy aj mali ale neviem ako sa na tom jazdilo lebo som este vodicak nemal a teraz mame fabiu 1.2 a tato kubatura mi uplne staci nechcem jazdit nejak extremne mne ho treba po meste za frajerkou a do skoly .... rozmyslal som este aj o citroen saxo 1.5 kamos to ma a ze pekna spotreba len to ze toto auticko je trosku mensie ako felda
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

saxo ze je mensie ako felda? to by som nepovedal... som vlastnikom 3 dveroveho saxo 1.1i a nezda sa mi zeby v nom bolo malo miesta (vpredu). btw. preco chces iba dizlove saxo? inak moja spotreba na saxe je - leto okolo 6l, ak sa posnazim tak 5l kombinovana, v zime do nieco okolo 6,5 az do 7,5l v meste... (inak rozdiely v spotrebe mam teraz dost vysoke - ine pneumatiky,zima...)
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

do feldy 1.6 by som nesiel, rozdelovac.....z praveku....zobrali stare prebytocne motory vv a supli na to 4 vstreky skrtiacu a je motor....rozvodovy remen....uz som videl preskoceny na sierre...krasa ked piesty narazia do ventilova co sa tyka serva...staci sem tam premazat hreben a ide to krasne....urcite 1.3 mpi, aj ja som vlastnikom 1.3 a som max spokojny, vykon postacujuci, servo nepotrebujem, rozvoova retaz mi nikdy nepreskoci, ziadny blby rozdelovac s vôlami......vykon je sice pekna vec....ale treba k nemu aj bezpecne auto

20.6.2012Ktory idiot udeluje karmu za 2,5 roka stary prispevok?
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Tak argumentovat tym ze to ma rozdelovac atd., a ze to ma rozvodovy remen a kvoli tomu ho nebrat tak to je dost biedny argument. Po prve ked nejazdis ako debil na starom rozvodovom remeni ktory ma najazdenych nejakych 180 000km ale tolko kolko ma mat nejakych 60 000km (ja som nevedel kolko ma moj najazdeny a tak som ho menil ked som ho kupil pri 105 000km a bolo uz aj na case), tak sa ti nemoze stat aby ti preskocil aj ked sanca tu malicka je ale to mas aj pri retazovom rozvode a napisat ze ti nikdy nepreskoci tak to ako keby si napisal ze ti nikdy ta tvoja flicka nechyti koroziu:D Neviem zase co sa ti nepaci na tom ze to ma rozdelovac aspon nejaky pokrok, a za ten cas co mam to auto tak musim poklopkat ziaden problem s rozdelovacom, jasne nejake chyby ma 1.6 ale tie ma aj 1.3. U 1.6 je mozno problematicka skrtiaca klapka ktora moze narobit problemy ale to moze aj hociktora suciastka v cistonovom aute, takze zase takto by som to neargumenotaval potom by sme este do dnes chodili na karburatorovych autach:D A zase napisat nieco take ako ze vola v rozdelovaci neviem ako si to myslel teraz s tou volou a ze ako sa ta vola ma prejavit pri chode motora skus rozpisat a potom mozno aj ja rozpisem ze to nemusi byt tak, poretoze 1.6 si nastavuje predstih nielen podla rozdelovaca ale aj riadiaca jednotka si dokaze upravit ten predstih z cidiel klepania, takze zase ta vola v rozdelovaci nemusi mat ziaden vplyv na chod motora. A radsej si priplatit par tisic a mat vykonovo silnejsie auto ako ho trapit stale a vytacat aby som napr. niekoho bezpecne obehol alebo vysiel na kopec. Ved aj klimatizacie u 1.3 su velmi zriedkave pretoze velmi sapri nich zvysoval volnobeh otacok:D
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Bracho mal 1,6 r.v. 98 a bol s nou velmi spokojny ako som jazdil na nej aj ja tak som bol tiez. Zive auto taktiez na pomery vela nezralo do 7litrov sa zmestilo len vybava bez. a ziadna pozinkovana kasna to boli chyby krasy. Bratranec mal 1,3 ´´full vybava´´ teda klima, posilovac atd. a to uz bolo super auticko ale ako bolo spomenute tak pri klime trocha viac papala. :oops:
Napísať odpoveď