Zubný strojček

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mar10
Amateur
Amateur

Zubný strojček

Príspevok od používateľa mar10 »

Ahojte . Ľudia riešim strašnú dilemu . Mám krivé zuby , jeden dokonca vyrastený z vrchu ďasna . Viem že to nevyzerá dobre , a niekedy sa bojím v škole poriadne zasmiať . Zubárka mi chce dať strojček , jeden zub vytrhnúť a tak ... Lenže ja mám z nej hrozný strach . Mne robí strašný odpor keď mi pchá prsty do úst , a strká tam všelijaké tie blbosti . Minule dokonca vyhlásila , že mám pred vyťahovaním toho zuba zjesť diazepan , vraj aby som sa nehádzala :D . A to akože keď ho zjem tak budem ako nafetovaná , či čo ? :D:D Prosím ak viete , poraďte ako by ste sa rozhodli vy , či áno strojček , alebo nie . Na jednej strane počúvam od ľudí ako im to pomohlo , a na druhej ako to bolelo .
Ak to sem nepatrí , prepáčte , veľmi sa tu nevyznám .
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubný strojček

Príspevok od používateľa yazoo »

Je to vec zvyku a takisto aj tvoja osobna vec. Ak ho chces tak si ho das, ak nie tak nedas. Zubar resp. stomatolog ti to moze len odporucit, ale rozhodnut sa musis sama.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Strojcek urcite ano, v buducnosti budes mat pokoj :) Diazepam je proti bolesti, nic extra od toho necakaj :)
PS: budes lepsie posobit so strojcekom ako s krivymi zubami ;)
//aha fakt, ospravedlnujem sa :) http://www.edusan.sk/dom_lek/lieky_zobr.php?id=156
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

skôr by som povedal, že diazepam je proti strachu alebo akemukolvek pocitu uzkosti, od bolesti sa u zubarky dava injekcia :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ten diazepam na ukľudnenie. Ja by som do toho šla. Stojí to veľa času, ale výsledok sa oplatí. Raz budeš rada, že si do toho išla, aj keď teraz je ti to nepríjemné a bolí to. To je normálne. :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

mne ked chcela dat strojcek tak mi chcela vytrhnut 2 zuby ... som si pomyslel ci je normalna a povedal som ze nie !!
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Tiež mám krivé zuby - očné zuby mimo oblúk. Stálo ma to 2 zuby, konkrétne 5. Nesťažujem sa, zo začiatku je to nezvyk. Stále som jazykom sondoval neznáme útvary na hornej čeľusti. Tiež to nie je bezbolestné, ale každý má prah bolesti niekde inde. Boli aj dni, keď som bez Ibalginu nedokázal ani jogurt zjesť. Teraz ho mám 7. mesiac a výsledky sú viditeľné. Takže určite odporúčam tento beh na dlhé trate.

Samozrejme niečo to aj stojí. Nie je to lacná záležitosť, ale počítaj s čiastkou okolo 500EUR za jeden oblúk (v tom sú aj kontroly). Treba dbať na presné termíny kontrol u stomatológa - odborníka, zvýšenú starostlivosť o chrup - ideálne po každom jedle umyť zuby alebo vypláchnuť ústnou vodou, keď nie je po ruke, dobre poslúži aj čistá voda.

Toľko z mojej skúsenosti :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nevrátia sa potom zuby do pôvodného stavu ? :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Potom sa nosi este strojcek nocny... Aby sa nevratili...
Tiez som mal strojcek a pomohlo
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

fixny som si prezil v 18tich rokoch, pocas matury a prvaku na vyske (hroza!) no ak mas okolo 15 nerozmyslaj ani chvilu, takmer idealny vek a neskor tomu budes len dakovat (pocas casu ked to budes mat budes musiet pretrpiet bolest, hlavne paru dni po kontrolach a co je hlavne tak nekomfort, ale ver mi ten pocit ked to daju dole to je ako vykupenie)
ja nemam po liecbe snimatelny strojcek ale essix, podoba sa to na chranic na zuby, ono je to take priesvitne a pevne, zo zaciatku to treba nosit nonstop(okrem jedenia) a potom staci v noci, da sa s tym prezit, nie je to vidno jediny detail je ze je to drahe jak svina
celkovo myslim ze lepsie sa nejake 2 roky je*at so strojcekom ako mat cely zivot komplexy z kriveho usmevu (samotne zavadzanie a lepenia strojceka nie je bolestive, toho by som sa nebal)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

mam strojcek na hornych zuboch boli to vzdy tak den po tom ako ti ho utahuju tj tak raz za 4 mesiace, potom pohodicka. Niako ma to neobmedzuje a na to aby som si zuby umyval po kazdom jedle teda nemam nervy. Co tam ostane ide von sparatkom alebo zuvackou. Hlavne sa s tym nesrat :D
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

kedze som si nedal vytiahnut 2 zuby tak sa mi to vratilo do povodneho stavu
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

booože ako som ja neznášal ten strojček. Vkuse sa mi dostali nejaké zvyšky jeda medzi dráty, mal som z toho dorezaný jazyk a keď som ziedol niečo tvrdé, tak sa mi to občas odlepilo zo zuba a potom bež za zubárkou, nech to zalepí s5. Ale po čase som si na to zvykol (nič iné mi nezostávalo). Teraz som rád, že som ho nosil a nemám úsmev ako kôň :D.

Ja by som ti to odporučil. Nemáš sa čoho báť. Jediná bolesť je, keď ho máš prvý týždeň. Bolia ťa všetky zuby, ješ len jogurty a pod. Ale potom je to v poho, zvykneš si na to a ani nebudeš vedieť, že ho máš.

http://www.hojko.com/post546732.html?hi ... ek#p546732
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

zvonenie33 napísal:mam strojcek na hornych zuboch boli to vzdy tak den po tom ako ti ho utahuju tj tak raz za 4 mesiace, potom pohodicka. Niako ma to neobmedzuje a na to aby som si zuby umyval po kazdom jedle teda nemam nervy. Co tam ostane ide von sparatkom alebo zuvackou. Hlavne sa s tym nesrat :D
nejak malo casto ne? ja som chodil na kontroly kazdy mesiac a na vacsine mi to utahovala viac a viac
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

kazdý mesiac? ja som chodil tak ako zvonenie33... každé 4 mesiace cca
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

moja mama zubny technik hovori ze slaba doktorka ked takto nastavuje kontroly :D takto si to mal nastavene ze naraz velky tlak, co byva skor na skodu
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja zuby nemám rovné a nahováralo ma na to pár zubárov, ale ja to absolútne neriešim, mne to vôbec nevadí.
Radšej budem prirodzene škaredý :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja som na to priťahovanie chodila tiež cca raz za mesiac a pár dní potom ma tak strašne boleli zuby- žiadne hryzenie jabĺčok, to bolo vlastne obmedzené aj keď nebolelo. A inak tiež šli von dva zuby a po tom permanentnom som musela nosiť cca pol roka nočný, ale pomohlo to. Aj keď čiastočne sa mi vykrivila trochu jednotka, ale to mojou vinnou, lebo si v kuse obhrýzam nechty. :(
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

co takto nocny strojcek ???
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

bolek napísal:Ja som na to priťahovanie chodila tiež cca raz za mesiac a pár dní potom ma tak strašne boleli zuby- žiadne hryzenie jabĺčok, to bolo vlastne obmedzené aj keď nebolelo. A inak tiež šli von dva zuby a po tom permanentnom som musela nosiť cca pol roka nočný, ale pomohlo to. Aj keď čiastočne sa mi vykrivila trochu jednotka, ale to mojou vinnou, lebo si v kuse obhrýzam nechty. :(
Nechcem robiť OT, ale toto je úplne presne môj prípad. :)

A čo sa týka strojčeka, ja som s ním nemal nikdy žiadny problém... Síce išli von 2 očné zuby, ale to sa dalo prežiť. Aplikácia strojčeka - toho sa strašne bojí 95% tých, ktorí majú mať strojček. A pri tom to nič nie je. Žiadna bolesť ani nič nepríjemné. Keď máž strojček, tak ale musíš obmedziť konzumáciu tvrdých potravín a jabĺk a pod... Ja osobne po 1,5 ročnom nosení strojčeka som dostal nočný "strojček. Je to ako tá ochrana zubov u hokejistov. Na noc si to nahodím na zuby, ráno dám dole a všetko je ok.

Pokiaľ mám porovnať (ne)krivosť svojich zubov predtým a potom... nie, to sa nedá porovnávať. :P
Napísať odpoveď