znížený takt CPU po jeho výmene
znížený takt CPU po jeho výmene
čaute tak mám na Vás jednu otázku...priateľke som do jej domáceho PC menil procesor...predtým mala AMD Duron 700MHz s jadrom Thunderbird...základná doska je MSI 745 Ultra (6165)...terajší CPU je zrejme AMD Duron 1600 s jadrom Applebred...podľa výrobcu daná doska tento CPU nepodporuje...lenže ten CPU ide, ale na takte 1050MHz (10,5x100)...pozeral som sa aj do BIOSU a násobič je nastavený na hodnotu H/W čo zrejme znamená, že násobič procesora bude nastavený asi v závislosti na všetkých komponentoch...ja by som sa Vás chcel opýtať, či môžem násobič nastaviť na tých 15,5x...použíté RAM sú 1x128MB a 1x256MB...jedná sa o asi 5 ročný PC...ak by som mal istotu tak ten násobič zdvihnem na tých 15,5x ale nemám ju...ak môžte, tak mi prosím poraďte...ďakujem...
Re: znížený takt CPU po jeho výmene
Pokial to doska umožní tak by s ato dalo ale nikto ti nezaručí že to bude fungovať stabilne už len z toho dôvodu že už teraz ako sám píšeš by to nemalo chodiť..procesor sa podla všetkého nastavil na maximálne možné hodnoty čo zvláda doska čiže beží na maximálnej možnej zbernici aku doska má,pamäte tak isto bežia na maximalnej možnej frekvencii,pokial su synchronne tak bežia na takom istom takte ako je fSb zbernica ak su asynchronne tak bežia na rozdielnych frekvenciach..takze vlastne ako píšeš..ja by som to na tvojom mieste už nehal radšej tak a nenastavoval nič viac..lebo to by uz bolo niečo ako overclocking pre tu dosku aj ked rpocesor by bezal na frekvencii ktoru ma zadanu od vyroby doska by to uz nemusela uniesť tažke radšej to nehaj tak..alebo potom zohnať pre ten rpocesor dosku za par šupiek..ešte taka možnosčť by tu bola:)
Doska podporuje 200/266MHz FSB. Ak spominany procesor doska nepodporuje ani aktualizaciou biosu, tak je potrebne nastavenia CPU spravit manualne.
Multiplier: 12x
FSB: 133MHz nominalna (tj DDR = 266MHz)
Voltage: 1.5V
(zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AM ... processors)
Na 15.5x to najskor nedostanes, kedze tieto CPU nemali odomknutu hornu hranicu nasobica. Ak to nastavis takto, MALO BY to bezat. Kedze je to uz velmi davno, co som mal durona K7, tak si za svet nespomeniem, ake tam bolo prepojenie s pamatami - ci bola nejaka delicka pamati, alebo hodnota FSB bola vzdy rovnaka s nastavenim frekvencie pamati. Akonahle tvoje pamate DDR podporuju 266Mhz (tj PC2100 a vyssie), tak asi ani nemas co pokazit.
Multiplier: 12x
FSB: 133MHz nominalna (tj DDR = 266MHz)
Voltage: 1.5V
(zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AM ... processors)
Na 15.5x to najskor nedostanes, kedze tieto CPU nemali odomknutu hornu hranicu nasobica. Ak to nastavis takto, MALO BY to bezat. Kedze je to uz velmi davno, co som mal durona K7, tak si za svet nespomeniem, ake tam bolo prepojenie s pamatami - ci bola nejaka delicka pamati, alebo hodnota FSB bola vzdy rovnaka s nastavenim frekvencie pamati. Akonahle tvoje pamate DDR podporuju 266Mhz (tj PC2100 a vyssie), tak asi ani nemas co pokazit.
ďakujem za rady. ale asi to už nechám tak. aj tak to nie je môj PC a nebudem sa už do ničoho hrabať. premýšľam nad kúpou nejakého notebooku pre moju priateľku. na tom spomínanom PC nech sa hraje jej brat. keby som chcel z toho PC spraviť niečo slušné, tak by som dal viac peňazí, ako keby som kúpil notebook.