Zosilňovačk k TESLA ARS 9204

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Zosilňovačk k TESLA ARS 9204

Príspevok od používateľa Mythos »

Caffko. Potreboval by som poradiť ohľadne zosilňovača. Mám doma repráky TESLA ARS 9204 a potreboval by som k nim zosilk. Riešim to už x rokov a bol by som rád keby sa mi to podarilo tento rok konečne spojazdniť. :? Písal som aj na iné fóra ale tak mi hádzali ceny za zosilk. okolo 100 € čo je myslím dosť !!! :? :? :? ... Ak mi viete poradiť - píšte sem !!! Budem rád !!! ... Vopred Vám Ďakujem !!!

:)
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Zosilňovačk k TESLA ARS 9204

Príspevok od používateľa tom4s7 »

Na audiowebe ti radili dobre :)
Ale inak myslím, že tebe by v pohode stačilo aj obyčajné netunené AZS-ko (222,223). Je pravda že na audiowebe majú vyššie nároky a často krát nezohľadňujú to, že niekto nemá hifi ako hlavný koníček a nechce do toho vrážať všetky svoje úspory.

Najlepšie sa popozerať po nejakom staršom kúsku, napr. tá 222 - kúpiš určite do 50€. Potom nakúpiť za zvyšných 20€ nové kondenzátory príp. potenciometre, izostaty a vymeniť tie staré...ešte si ušetril pár € (do spomínaných 100€) a nejaké Genihnusy sa na to nebudú chytať :wink: .
Alebo sa popozeraj po TW 40 - tiež pekný zvuk. Ďalej napríklad Music 30 Stereo - počul som síce len jeden kus ale hral tiež pekne, takmer žiaden šum (ale to akurát ten jeden kus mohol byť v takom dobrom stave :) ).

Lepšie ako kupovať nejakú stavebnicu (zo sos.sk a pod.) bude kúpiť starší stroj - bude ťa to stáť cca rovnako (asi aj menej) a nemáš problémy so stavbou a tak.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tom4s7 napísal:Na audiowebe ti radili dobre :)
Mno hej ale AZS-ko som aj pozeral ale je ich ťažké vôbec zohnať !!! ... A tie TESLA MUSIC boli robené pre muzikantov ale tak hlavne že to hrá :D ... a to s tou stavebnicou ... poskladať by sa to aj dalo ale výsledný efekt by bol asi slabší ako nejaká TESLA !!! :P
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Music 30 Stereo nie je zosík pre muzikantov - ten býval aj v zostave spolu s tunerom 3601A. Kľudne ho ber ak bude za dobrú cenu. Tie AZS-ká sa nezháňajú zase tak ťažko ako hovoríš. cca 2-3 mesiace dozadu bola 222-ka na bazoši za dobrú cenu, ale tá je už predaná. Treba každý deň sledovať bazoš a určite sa tam niečo objaví. Naše aukro stojí za prd, české je v tomto omnoho lepšie, ale to by si musel mať niekoho v ČR aby ti to kúpil - väčšinou predajcovia neposielajú do zahraničia a ak hej, tak pošta je veľmi drahá.

Potom je ešte možnosť kúpiť nejaký starší receiver - 813A, 820A, Sólo 638, alebo starší Soprán 635A - mal by si aj rádio a mohol si k tomu pripojiť ešte pc alebo iný zdroj signálu.

Len sa neunáhli a nekupuj radšej nejaký poskladaný zos s TDA-čkom, čo sa zvyknú objavovať tiež na bazoši alebo hyperinzercií.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tom4s7 napísal:"Music 30 Stereo nie je zosík pre muzikantov.Tie AZS-ká sa nezháňajú zase tak ťažko ako hovoríš. Len sa neunáhli a nekupuj radšej nejaký poskladaný zos s TDA-čkom, čo sa zvyknú objavovať tiež na bazoši alebo hyperinzercií."
Ahá mno o tých Music to som len tak počul !!! ... AZS 222 je vraj ťažko zohnať mi tvrdil jeden týpek čo sa tomuto venuje tak som dal na jeho slová. Unáhliť nie to isto nie ... však koniec koncov riešim to hádam už aj druhý rok a furt nič !!! :P

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2010, 13:34)
tom4s7 napísal:
Rozmýšľam že vezmem 2xLM3886 a plošák pocínovaný hrubšou meďou víde ma to do 17 € + traffo cca. 500 Sk ... A malo by to hrať !!! Len si tou kvalitou nie som taký istý !!! :| :? :? :?
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

LM3886 je dobrá voľa, asi najlepšia z IO. Pokiaľ je to dobre prevedené, tak to kľudne zober - budeš mať aj slušnú výkonovú rezervu.

A daj si pozor - ty k nemu chceš pripájať 4ohmové bedne. Takže lm-ko budeš musieť napájať nižším napätím (cca 2x23V). Takže trafo dimenzovať podľa toho (sekundár cca 2x16V, ale myslím, že by to znieslo aj toroid 2x18V).

Ale ak to ideš brať od človeka, čo vymyslel toto slovné spojenie
plošák pocínovaný hrubšou meďou
tak to si viem asi predstaviť ako to bude vyzerať. Je to už zostavený modul alebo len DPS+LM3886? Lebo ak druhá možnosť, tak potom treba ešte rátať do sumy nejaké filtračné kondenzátory do zdroja, krabicu, konektory príp. nejaké ďalšie súčiastky.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tom4s7 napísal:LM3886 je dobrá voľa, asi najlepšia z IO. Pokiaľ je to dobre prevedené, tak to kľudne zober - budeš mať aj slušnú výkonovú rezervu.

Ale ak to ideš brať od človeka, čo vymyslel toto slovné spojenie
Mno je to zrovna tá druhá voľba čo budem potrebovať dokúpiť nejaké veci k tomu !!! ... A nie nie doslovné slovné spojenie bolo " pocínovaný nahrubo meďou " !!! :D ... toto bola taká skrátená skomolenina !!! :D
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Tak potom pozor aby ťa to vo výsledku nevyšlo ešte drahšie ako starší overený stroj a nemal s tým nejaké záhadné problémy (ako to občas býva :D ).
btw: netreba odpovedať citovaním, potom je to zbytočne neprehľadné, normálne len klikni na Obrázok

btw: ako môže byť pocínovaný meďou? to je ako posolený cukrom :)
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Však toho sa obávam !!! :P ... aby ma to nevyšlo viacej ... Ale kamoš sa pohol čo mi to začal riešiť ale on to riešil skrze NE 019 - čo je koncový zosilk. a vraj už má doma aj predzosilňovač ... ale tým výsledkom z takejto kombinácie si nie som istý !!! :P ... hrať by to malo ale že ako ... to asi len čas ukáže !!! :) ... Mno tak mi to ten týpek napísal :D ... správnejší výraz by mal byť zrejme pokovovaný nie ??? ... ale tak to je snáď jedno !!! ... Hlavne že každý vie o čo sa jedná !!! :)
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

K tomu NE019 - to je predpokladám tá známa stavebnica s TDA2030...to radšej nebrať. Keď už TDA, tak aspoň 2050.
imho: tda-čko nebrať radšej žiadne - za tie peniaze, čo to stojí máš nejaký bazárový tranzistorový zosík, ktorý keď trochu potuníš prehrá veľa zapojení s tda;

A nepíš už modrou, ale normálne ako človek...načo to zvýrazňovať? Však ja vidím dobre, slepý nie som a ostatní myslím, že problém tiež nebudú mať.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

JJ je veru tomu tak ... je to TDA 2030 !!! :P ... za takých 15 € nvm či kúpim niečo iné !!! :P ... Ale tak radšej si čosi priložím aby to bolo lepšie ako TDA-čko to hej ... Sorrka za tú farbu !!! :P 8)
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Tak poviem ti k tomu toľko: TDA 2030 som počul nie raz, mám ho aj doma v receiveri Tesla Sólo 638 A (síce tam je ešte tá staršia verzia A2030) a ono to nejako hrá a vôbec nemôžem povedať, že zle. Nebyť tých šumiacich korekcií tak by som povedal, že to hrá vynikajúco...

Takže dá sa aj to TDA, ale na druhej strane ja som názoru, že keď už niečo idem robiť, tak si trochu priplatím za kvalitu, pretože roboty je na tom cca rovnako ako keby že robím len nejaký jednoduchý zosilňovač.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ahá tak ... hmmm mno tak nvm ako sa s tým pohnem teda !!! :P ... Našiel som jeden zosilk TESLA Music 15 za 60 € ale sa mi to zdá dosť vysoká cena !!! :P ... a vôbec nemám predstavu ako by to mohlo hrať !!! :?
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Ten z bazoša? Ten zos nemá cenu tých 60€, za to už môžeš mať podstatne lepšiu 223-ku.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Však toto že ani mne sa vôbec nevidela tá cena !!! ... Mno tak ale po dlhšom bádaní som narazil na zopár kúskov ... akými sú: AZS 222 alebo 223, transiwatt TW40 a z hifi kusov este magnetofóny SM261 a tuner 813A ... ale najkôr tak AZS-ká že ??? ... ale ktoré z nich ??? ... 222 či 223 ??? ... či ??? ... :? :? :?
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

223=222...len ten 223 má ukazovateľ úrovne signálu (na výstupe).
Ten Transiwatt 40 je tiež dobrý stroj - ja na ňom doma momentálne počúvam a som spokojný. Rozhodni sa podľa ceny - väčšinou ten TW ide kus lacnejšie ako AZS-ká.
Ak majú tie AZS-ká rovnakú cenu, tak zober tú 223-ku.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Mno to viem že je to "skoro" to isté !!! :) ... Mno podľa ceny fakt ... a vieš mi napísať približný rozsah cien medzi nimi ??? ... K tým AZS-kám si nieje istý týpek ktorý z nich má či 222 alebo 223 !!! ... ale pokiaľ bude malý rozdiel medzi AZS-kom a Transiwatt-om tak asi AZS že ... bo to je aj taký zberateľský kúsok ... a výkonovo asi tiež lepší kus v porovnaní s TW ... či ??? ... :)
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Ceny sú v širokom rozsahu - AZS222/223 podľa stavu aj od 700 do 1500Sk
TW 40 ide väčšinou do 1000, tiež podľa stavu...ak by bol aj v 100%, tak viac ako 1000 by som zaň nedal.

Myslím, že pre tie AZS-ká je cena 1200Sk/40€ v pohode a mohol by byť spokojný aj on aj ty.
Mythos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Práve pozerám na mail a ani jedno z tých AZS-iek to nieje !!! :P ... Je to ale AZS 220 !!! ... a vraj za 50 € !!! ... tak teraz fakt nvm !!! :P
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Ale hej, AZS 220 je v pohode, len tá cena. Skús s ním zjednať tú cenu aspoň na nejakých 30€ aj s poštou...
btw: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=842546590
Takže je to na tebe.
Napísať odpoveď