Ave spolubojovnici!
Mam ako bezny uzivatel moznost prispiet financnou ciastkou na beh fora? Je tu niekde tema? prehliadol som? hladal som zle?
Dakujem za odpovede
http://sms-platby.eu/index.asp?action=prices ?
To je trosku zdieracstvo uzivatelov, ked pri poslani smsky za 1.5eur dostane hojko 0.5 eura..
Radsej cislo uctu, ako taketo koniny, kde je to cisty zisk pre inych ludi
Ak hojko dovolí túto zbierku, tak to 100% pôjde cez špeciálny účet v banke. Hojko.com fórum nie je aktívne zárobkovo činné fórum, ani nesprostredkuváva aktívne zárobky druhým ľuďom, čiže nebudeme podporovať tretie strany aby sa nabalili pri upgrade hardwaru, na ktorom fórum beží. Akákoľvek zbierka bude robená len za účelom zabezpečenia lepšej stability, rýchlosti a dostupnosti fóra.
Zda sa, ze sa bude musiet pristupit ku kroku, ktoremu som sa chcel vyhnut. Kedze server je potrebny a rozpocet sa pri vykonnom pc pohybuje na urovni cez tisic eur, nie je v nasich silach z zdrojoch to zaplatit, preto asi pristupime ku zbierke. Cez SMS vsak urcite nie, pretoze neviem o ziadne sluzbe, ktoru by som nemohol oznacit ako zdieranie. Cize klasika bankovy prevod, mozno pripadne aj PayPal.
Filipito: Dobru, vykonnu, taka, ktora by dalsie tri roky mohla posluzit, tak ako terajsi server. Vsetko vsak zalezi od financii, pretoze to nie je lacna investicia a je viacej moznych variant.
Prva moznost je zvolit skladacku, postavit si nieco vlastne. Standardna doska, k tomu vykonny procesor AMD Phenom X4 965 Black Edition (vykonnejsi ako niektore Xeony v cene 250 eur), 8GB RAM, Corsair zdroj, nejake tie chladice pre disky, ved napokon server je aj tak v klimatizovanej miestnosti. Otazne su disky, kedze teraz bezime na 2x WD Raptor 10 000K RPM, ci ostat pri tom, ale ist do niecoho este lepsieho. Zistoval som informacie o 15-tisic otackovych SAS diskoch a radicoch, no tam je problem s poporou pri Unixe a aj Linuxe, navyse su drahe cene. Len lepsi a potrebny radic by vysiel 300-400 eur, k tomu dva disky do raidu po 200 eur za kus. Asi by sa teda skor islo do vacsi Velociraptorov, ktory by nahradili terajsie 36GB verzie, ktore su tam. Daju sa dat do pola a vyuzivat softwarovy raid dosky, ale je to raid len na baze sw a nie je to ono. Poriadna karta pre SATA raid stoji okolo 100 eur, ale aj tu su problemy s drivermi, nakolko Adaptec smeruje ku krachu, o inych znackach toho moc popisane na internte nie je, musim sa este poriadne na to popozerat.
Druha moznost je ist do znackoveho servera, celkom dobre vyzera jeden server od HP, konkretne ide o model ProLiant ML150G6, ostatne znacky IBM, Siemens alebo DELL som nepozeral. Avsak tu cena zacina na nejakych 950 eur, k tomu treba prikupit este 6GB pamate, aby to malo pozadovanych 8GB... Dodavany je vsak len s jednym SAS diskom, takze by trebalo dalsi disk do raidu dokupit. Co sa mi paci, ze je to znackova masina, byva tam lepsie rieseny servis, zarucena kompatilibita, moznost osadit 2 procesory Xeon (dodava sa len s jednym procesorom)... Nevyhodou je ale cena, ktora je uz na zaciatku dost vysoka a dat dokopy taku sumu, tak to asi nepojde.
suhlasim. Ako uz neries to ze je zbierka na server. Nic sa kvoli tomu nejak blbo. Proste ludia maju moznost prispiert, ale nikoho nenutite, nebudete to nikomu vycitat. Vsetci si mozu precitat aka je situacia, kolko do toho potrebujete vrazit. Takze je fakt na kazdom z nas...
mi-chau napísal:Cislo uctu by si mohol niekde vyvesit, nie len na poziadanie.
Moc kecas. Ak mas zaujem prispiet, tak si 30 sekund na napisanie tej sukromnej spravy najdes. Ak si uz prispel, tak tento prispevok povazuj za bezpredmetny.
Mozno by bolo dobre poskytnut uzivatelom ktory prispeju nad 50eur napr rank Darca, alebo pri inej sume..Nech maju este vacsiu motivaciu, ale to len tak ma napadlo