Bezpečnosť PC a a na internete

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bezpečnosť PC a a na internete

Príspevok od používateľa dekarbon »

cawte..mám an vás otázku..ale najlepšie by bolo keby mi odpovedal niekto kto sa naozaj vyzná do bezbečnosti pc na internete..ide totiž o to že tápam v problematike ktoré komplexné zabezpečenie je najlepšie..Pozeral som testy ale je jasné že nemôžem veriť všetkemu čo sa napíše na internete..ten test vyhral comodo Internet security..konkretnejsie je to tu:

http://www.matousec.com/projects/proact ... esults.php

doteraz som používal Eset smart security a zdá sa mi to ako totálny paradox že firma ktporá ponúka svoje bezpečnostné riešenei ako free by mala lepší softvér a podľa testov najlepšie dokonca 100%tne excelentné zabezpečenie pre užívateľa len tak proste ZADARMO kdežto firma ESET existuje od roku 1992 získala mnoho ocenení za svoje produkty si nehá dobre zaplatiť a navyše pôsobí po celom svete..kdežto comodo si myslím nieje až tak rozšírený..preto mám pochybnosti o tomto teste žeby firma eset získala iba 4% to je blbosť na kvadrát podla mńa..ja naozaj neviem mám v tomto už totálny chaos..človek sa snaží sa na internete chrániť ako sa najlepšie dá a pritom nevie čo si má vybrať lebo má pochybnosti a nevie podla čoho sa má už riadiť...V comode mi chýba zasa to čo má eset ten sysinspector,potom webova ochrana..ja neviem..naozaj už skuste mi nejako poradiť pls :( som bezradn

a ešte prikladám toto:
http://www.zive.cz/bleskovky/test-firew ... fault.aspx
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Bezpečnosť PC a a na internete

Príspevok od používateľa Indigo »

Skus si najst testy od ineho cloveka imho. Dva clanky zakladajuce sa na hodnoteni jednej osoby niesu moc smerodatne.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Daj si Linux :).

alebo kukni toto
http://www.hardwar.sk/sekcie/it/512-test-av-2009
Flexor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Flexor »

Suhlasim s johnym linux je good riesenie. A budes mat aj dobry OS okrem bezpecnosti.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

lenže vieš ja linux mox nechcem používať viacej mi je sympatický win aj ked viem ako je na tom linux s bezpečnosťou ale aj tak ja radšej ostavam pri wine ale asi to bude také že nedá sa nikdy povedať že tento softvér bude naj proste stále lebo šak vývoj ide dopredu nie?
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no ved, ale vsetko ide dopredu :D, uz len ten perpetrum chyba :), ale uz ani od toho nie je daleko :D.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

tvoj chybny predpoklad je ten, ze si myslis, ze ked je nieco zadarmo tak to musi byt horsie ako nieco platene. to uz davno neplati napriklad open source projekty. ak trvas na win tak comodo je dobra volba. nic nou nepokazis. este jedna vynikajuca vec , o ktorej sa malo hovori, je pre windows takzvany sandbox. v nom spustat prehliadac by mal byt zaklad. no a samozrejme rozum neklikat na kazdu volovinu, aktualizovat, neznamu postu bez milosti mazat atd...
Flexor
Light Expert
Light Expert

Presne vsetko ide do predu a myslim si ze linux je o krok pred windowsom az na drivery.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to bola minulost, uz su aj pre linux dobre drivery pre vsetko, ktore sa dobre instluju, lebo dew. spolocnosti tlacia na vyrobcov. Inak pre USB3 vznikol prvy ovladac prave pre linux, ktory spravila jedna defka v inteli, aj preto boli rozpory mrkwosoft vs. intel :).
Flexor
Light Expert
Light Expert

Ano uz ich je sice dost vela ale aj tak som mal problem z wifi kartou ale zase na windowse mi nesli klavesnica a mys a tak ten windows isiel z compu prec :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veľa userov hráva hry na počítači a vtedy je lepší windows, tiež v prípade, že niekto používa nejaký drahý komerčný program každodenne, tiež... Treba mať antivírus a napr. uac, tak sa dá prežiť aj na windoze. :D

Keď ide o bezpečnosť tak s Linuxom je 100% istota, to je tiež pravda, na windowse už to také isté nie je. :D

Na druhej strane widnows je oveľa viac "automatický", Linux taký zďaleka nie je.
Flexor
Light Expert
Light Expert

No ale to je pre niekoho aj vyhoda a napriklad distribucie ako Ubuntu su dost automaticke.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Cesar napísal:Veľa userov hráva hry na počítači a vtedy je lepší windows, tiež v prípade, že niekto používa nejaký drahý komerčný program každodenne, tiež... Treba mať antivírus a napr. uac, tak sa dá prežiť aj na windoze. :D

Keď ide o bezpečnosť tak s Linuxom je 100% istota, to je tiež pravda, na windowse už to také isté nie je. :D

Na druhej strane widnows je oveľa viac "automatický", Linux taký zďaleka nie je.
Automatickost moze WIN akurat tak Linuxu zavidiet :) Bash, skriptovanie, CRON...
A tomu okolo drahych programov nerozumiem. To kazdy bezny uzivatel potrebuje na redukciu cervenych oci z mobilneho fotaku najnovsi Photoshop ? Som zvedavy kolko ludi ma win a "drahy komercny program" aj zakupeny...
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Tiež je riešenie dať medzi pc a internet nejakú mašinu s linuxom ako firewall, spotreba 50W. Ale tá investícia je väčšia než za blbý firewall na windows :):
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ja mam ESET NOD32 Antivirus 4 a som spokojny...inak ako bolo povedane, najlepsi bezpecnostny program je uzivatel sam. A co sa tyka WIN vs. LINUX, v biznise sa stale pouzivaju aplkiacie, vyvijane len pre WIN..... takze sa globalnej linuxacie este dlho nedockame :).
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak v biznise mozno aaano, ale to nie je jedina sfera, kazdy system ma svoje zameranie inde :). Vela ludi ani nevie, ze linux vidi a vyuziva kazdy den :).
Flexor
Light Expert
Light Expert

Don_Pipino napísal:Ja mam ESET NOD32 Antivirus 4 a som spokojny...inak ako bolo povedane, najlepsi bezpecnostny program je uzivatel sam. A co sa tyka WIN vs. LINUX, v biznise sa stale pouzivaju aplkiacie, vyvijane len pre WIN..... takze sa globalnej linuxacie este dlho nedockame :).
Bohuzial keby bola globalna linuxacia asi by sa zacali dost robit viry aj pre linux :(
3PO
Medium Professional
Medium Professional

to je podla mna blby argument. systemu na baze unixu tvoria chrbticu celeho internetu, bankove systemy, riadenie dorpavy atd...a tam su vsetky data pokope. ano viry na linux exixtovali. teraz nie je funkcny ziaden. v okamihu ako sa objavili hned boli platane chyby, ktore im umoznili fungovat. samozrejme najvacsou hrozbou pre unix systemy je uzivatel. ked stiahnes balicek boh ho odkial a tam je pribaleny virus to ho spustis zadas heslo tak sa necuduj. ale maximalne vie fungovat v /home. dalej do systemu sa nema ako dostat. ale stahovanu balickov sa uspesne vyhnes. vacsina softweru je v repozitaroch. pravidelna aktualizacia + nepracovanie pod administartorom (root-om) tento system robi vysoko bezpecny a blbuvzdorny
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

presne taj, aj ja mam rovnaky nazor na linux, respektive celu rodinku UNIX, ale spravit jednoduchy virus pre linux sa da, ale preco by si programatori srali do vlastneho hniezda. Ked nakoniec ten antivirus na ten virus, tam nepredaju tak dobre a draho ako pod windows, aj z hladiska kvantity je to vyhodnejsie, lebo lama users + windows = VL :), co je vacsinovy podiel, :). Pod linuxom sa zle predavaju softy, bez ohladu na kvalitu softu, ma to historickym charakter.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

existuju aj platene softy. ale k linuxom sa predava vacsinou podpora
Napísať odpoveď