Hadanka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hadanka

Príspevok od používateľa Grim »

...je to blbosť. Pokiaľ mal policajt tie isté informácie čo my, nemohol ho označiť za vinníka. Podľa mňa nám autor schválne niečo zatajil...
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Ospravedlnujem sa ze tak neskoro reagujem, ale...
BakyX napísal:
To je riešenie.

Janko vojde do klietky, vyzuje si topanku a zo snurkov ju zaviaze na ziarovku a potom ju drzi v smere severa. Snurka sa bude krutit okolo ziarovky. Ked ju bude drzat cely cas v jednom smere tj. v spravnom smere a po vypnuti rotacie ju odkruti tak zisti, aky povodny smer topanka ukazovala. Obuje sa a vyjde von a potom pekne vypije pohar, ktory je na severe. (RATZINGER666 - si dobrý)
Toto co pises nemoze fungovat. Povedal si, ze sa toci klietka spolu so ziarovkou, tym padom sa toci aj kabel. Ak by toto urobil co si napisal, snurka sa tym padom vobec nenamota na kabel, lebo nema ako, ked sa kruti spolu s klietkou. Mna zas napadlo uz davnejsie, ze by sa za ten kabel zavesil sam jano(a nemusel vyzuvat topanku) a tym padom by vedel kde je sever, ale kedze si napisal:
BakyX napísal:Keď sa otáčala plošina, tak sa otáčala aj klietka a spolu s ňou logicky aj žiarovka v klietke.
tak som od tohoto napadu upustil. No ak sa v niecom mylim alebo nemam pravdu, tak povedzte.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

themember: nejdem ti hovorit nic, precitaj si moje prispevky... okrem toho neviem, co tu splietas o namotavani snurky na kabel...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

RATZINGER666 napísal:themember: nejdem ti hovorit nic, precitaj si moje prispevky... okrem toho neviem, co tu splietas o namotavani snurky na kabel...
mozno keby si spravil nejaky nacrt toho ako si to myslel, lebo napr. aj ja ako rozmyslam tak rozmyslam, nedokazem si predstavit ako by to mohlo fungovat
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

RATZINGER666 napísal:themember: nejdem ti hovorit nic, precitaj si moje prispevky... okrem toho neviem, co tu splietas o namotavani snurky na kabel...
Ty by si si zas mohol citat celu diskusiu, nie len posledne prispevky, to namotavanie som spomenul pre toto:
BakyX napísal:omg..on sa toci s klietkou aj topanka ale ta snurka zavesena na ziarovke sa namotava nanu..a jemu staci uz len to ombotat ked sa zastavi
Z toho vypliva ze sa kabel netoci, ale to je protirecenie si tej hadanky kde sa toci vsetko, aj kabel aj ked to tam nespomenul priamo ale napisal ze ziarovka sa toci, takze musi aj kabel. Navyse ked sa kabel netoci, naco bude drzat topanku, vlastne ten kabel je ten bod na ktory si moze jano oznacit sever a autor jasne povedal ze neexistuje nic, kde by si mohol nejak oznacit sever.

Ale kabel sa toci, takze naco bude tam privezovat topanku, staci ked ju bude drzat a ked sa bude krutit, tak ako vravis bude to nieco podobne ako gyroskop, lenze dost nepresne si myslim, skus si pokrutit so snurkou na topanke a zistit ake je to presne.

Jedine co ma teraz napadlo ale tiez to nie je na 100% urcenie: Jano si zastane na okraj klietky v smere severa, ale nie uplne a ked sa zacne tocit jano sa bude snazit udrzat rychlost tocenia, tj bude stale na jednom mieste ako keby chodil na tom pase. To vsetko za predpokladu ze sa klietka toci strednou alebo mierne strednou rychlostou, ak by sa tocila ze to ani nepociti, nema sancu tak isto, ako keby sa tocila velmo rychle. To je si myslim asi tak presne ako s tou topankou.

A posledna vec odomna, podla coho mohol jano vediet kde je na 100% sever: jano si vyzul topanku alebo snurku a dal ju pri pohar bez jedu, alebo hodil smerom kde je sever tak, aby si to psychopat nevsimol a bolo, hotovo vyriesene. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

kupo: nacrt sa mi robit naozaj nechce, ide o to, ze ak topanku uviazes na tu ziarovku, tak ta snurka by nemala prenasat ten otacavy pohyb na topanku (v praxi to sice asi nepojde, treba uvazovat idealny zaves, resp. idealnu snurku)... vyskusaj si to sam, zaves na tenku nitku cokovek, co je tazke a dokazes z toho vycitat smer a na druhy koniec uviaz napr. ceruzku... ked budes otacat vo vodorovnom smere, zavazie na spodu by malo neustale ukazovat jeden smer...

themember: neviem, ako presne to bakyx myslel, ale tento jav nema s namotavanim a odmotavanim nic spolocne, zrejme ide este o dalsie riesenie, resp. sa autor zle vyjadril a zjavne podla jeho riesenia by janko nemohol urcit sever... je to tak, ako pises dalej, topanku netreba ani privezovat, to privezovanie uvadzam ako priklad na maximalnu eliminaciu ostatnych pohybov v klietke... staci aj, ak ju bude drzat za snurku v strede osi otacania, cize pod ziarovkou... dalsie tebou uvedene riesenie (tebouzvane "udrzanie rychlosti tocenia") nie je odpovedou, neda sa tu uvazovat akakolvek presnost... k poslednemu rieseniu - kto tu cita a kto necita diskusiu? :) autor zcela jasne upozornuje, ze janko si akymkolvek sposobom nemoze poznacit pohar, resp. severny smer...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

RATZINGER666 napísal:kupo: ... tak ta snurka by nemala prenasat ten otacavy pohyb na topanku (v praxi to sice asi nepojde, treba uvazovat idealny zaves, resp. idealnu snurku)... ...
ak neuvazujeme krutiaci moment tak hadanka nema zmysel... ak by sa Janko riadil takou logikou neprezil by ani prvy pokus
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

K tej chatke s manzelom a manzelkou:
Ako bolo pisane, chatka bola opustena, cize ju asi vela ludi nepoznalo. Mozno v nej byval nejaky clovek/kriminalnik, ktory ked zbadal zenu ako je vnutry tak ju zabil a utiekol. Lenze policajt to miesto poznal a myslel si/vedel, ze tam nikdo nebyva a jediny kdo tam bol nablizku bol manzel. :D
Nic ine ma nenapada.. skusim este porozmyslat.
trend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa trend »

eMPiko napísal:Zeby bola namraza co zoskrabal vnutri?
SPRÁÁÁVNE :D

chyták bol v tom ze policajt prisiel na to ze manzel klamal pretoze namraza sa z vonku neda oskrabat (tvori sa z vnútra)... alebo tak daco.. :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ako som písal. Toto nebola hádanka, ale ODRB! Zatajil si skutočnosť, ktorú policajt poznal. Navyše, ak použijem rozum, tak mi nijako logicky nevychádza, že by bolo možné, aby sa námraza vytvorila vnútri.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nechápem teda, ako sa môže námraza vytvoriť vo vnútri? :hmm:

Maximálne tam boli zarosené okná a podľa toho by policajt mohol určiť, že niekto bol vo vnútri, ale to je veľmi nepravdepodobné, lebo to by musela byť izba veľkosti vnútorného priestoru auta.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...veď bol - jeho manželka...
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

tak ja tu mam tiez nieco zaujimave...
nasiel som to na nete a fajne som sa na tom zabavil.
skuste aj vy!

1. Môže byť osoba žijúca v Londýne pochovaná v Škótsku?

2. Niektoré mesiace majú 30 dní, niektoré 31 dní. Koľko mesiacov má 28 dní?

3. Koľko detí má muž, ktorý má desať synov a každý syn má ešte sestru?

4. Francúzsky Boeing 747 havaruje na hraniciach medzi Francúzskom a Belgickom. Na palube je 150 Francúzov a 200 Belgičanov. Kde budú pozostalí pochovaní – vo Francúzsku alebo v Belgicku?

5. Ktorá hora bola najvyššia na svete predtým, ako bol objavený Mount Everest?

6. Keď máte iba jednu zápalku a vojdete do tmavej miestnosti, kde je olejová lampa, noviny a drevo - čo zapálite ako prvé?

7. Farmár má 17 oviec. Všetky okrem deviatich zomrú. Koľko ich má teraz?

8. Zuzkin bungalov je ladený do ružova. Jej lampy, steny, koberce, stropy a všetko ostatné je ružové. Akú farbu majú jej schody?

9. Keď páv pána Emila znesie vajíčko na pozemku pána Karola, kto je právoplatným majiteľom vajíčka?

10. Muž opustil hotel a vyrazil na parkovisko. Bez akéhokoľvek pomocného svetla, mesačného a pouličného svetla videl svoje čierne auto na sto metrov. Ako je to možné?

11. Ak zomrie nočný strážnik počas dňa, dostane dôchodok?

12. Koľko zvierat z každého druhu vzal Mojžiš na palubu?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. nie, pokiaľ žije tak nemôže byť pochovaná ani v Škótsku, ani nikde inde.
2. 1
3. Môže mať minimálne 11 detí. Maximálna hranica je neobmedzená...
4. Podľa žiadosti pozostalých.
5. neviem
6. zápalku
7. 9
8. ružovú?
9. páv
10. odomkol a zablikali svetielka :-D ale nie, asi po pamäti...
11. nie, mŕtvi dôchodok nedostávajú
12. 2

To boli ľahké otázky...no schválne, mám niečo zle?
originali
Light Star
Light Star

mas zle:2,4,5,8,10,12

hej? lahke otazky?? a preco mas polovicku zle???
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

2.12
4.nikde, pozostali este ziju
5.mont everest
8.bungalov nema schody
10.nikde sa nepise ze bola tma, z toho vypliva-bol den
12.ziadne, archu mal Noe
Grim-Reaperka napísal:...heh, keď si to teraz tak čítam tak som riadny debil...a odpoveď č. 5 nebola zle. Ja som to naozaj nevedel...
tam neslo o to ci to vies, ale o logiku... a "nevedomost neospravedlnuje" cize to bolo zle :wink:
originali
Light Star
Light Star

taaaak presne...
mame to doplnene a hlavne vsetko je spravne.
dost ma pobavila trufalost kolegu...
ak by som mohol tak by som ti dal K+ no takto mas iba moje uznanie
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...heh, keď si to teraz tak čítam tak som riadny debil...a odpoveď č. 5 nebola zle. Ja som to naozaj nevedel...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

A myslíš, že Mount Everest narástol až potom, ako ho našli? :lol:
Grim
Darca
Darca