Ubuntu cez Wubi

Všetko ohľadom Linuxu...
alfonz
Light Professional
Light Professional

Ubuntu cez Wubi

Príspevok od používateľa alfonz »

Mam problem s Ubuntu. Ked si ho nainstalujem cez Wubi (windows xp) a nainstalujem, vsetko ide bez problemu. Lenze po cca tyzdni - dvoch pouzivania sa jednoducho nenastartuje. Zapnem book, vyberiem si Ubuntu, nabehne ta tabulka kde vyberam medzi normalnym a safe modom, tam si vyberiem prvu moznost a vypise mi, ze sa nepodarilo inicializovat GRUB alebo nieco v tom zmysle, tu hlasku uz bohuzial nemam. Tym padom mam cele Ubuntu v prdeli - a to sa mi stalo uz po cca siesty raz! Pochopil by som keby som si tam daval kazdu hlupost z internetu, ale ja som tam mal nainstalovane iba toto:
Nvidia ovladac GK
Opera
tema Moomex
Flash
Wine
VLC
VirtualBox (ten som mal len pri poslednej instalacii)
s terminalom som prakticky nic nerobil okrem editovania /etc/modprobe.d/alsa-base kvoli zvuku.
Divne je ze som o tom nic nenasiel ani na googli. Keby ste nieco vedeli, sem s tym :)
Diky moc.
Flexor
Light Expert
Light Expert

Re: Ubuntu cez Wubi

Príspevok od používateľa Flexor »

Preco si to ubuntu nenainstalujes normalne je to tak lepsie. Inak aku mas verziu ubuntu a aku mas verziu grubu?
Deafboy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

V najnovšom ubuntu je grub 2. Problémom môže byť že to nieje finálna verzia ale len beta (prečo ho tam pchali sa ma nepýtajte). Ďalším problémom b mohli byť aktualizácie windowsu. Niekde som čítal že šahajú do MBR.
Rovnako odporúčam ubuntu nainštalovať normálne napevno vedľa windowsu. (Spustíš liveCD, zapneš grafickú inštaláciu, atď...)
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Deafboy napísal:V najnovšom ubuntu je grub 2. Problémom môže byť že to nieje finálna verzia ale len beta (prečo ho tam pchali sa ma nepýtajte). Ďalším problémom b mohli byť aktualizácie windowsu. Niekde som čítal že šahajú do MBR.
Rovnako odporúčam ubuntu nainštalovať normálne napevno vedľa windowsu. (Spustíš liveCD, zapneš grafickú inštaláciu, atď...)
Menilo sa cislovanie particii. To je mozno aj tvoj problem. Vzdy po aktualizacii kernelu prebehne update grubu a particie s windows boli nespravne zaznacene. Tym padom windows nebolo mozne nabootovat bez upravy grubu. Ci to uz vyriesili neviem, windows tu nemam uz hodne dlho.

p.s.: Problem je zrejme trosku inde : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/477104 Ale uz by to malo byt ok. Posledny aktualizovany balicek s grub je z 15 januara.
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

sorry za neskoru odpoved, nemal som pristup k pc. Grub som vcera updatol na najnovsiu verziu, dufam ze to uz pojde normalne. Inak ubuntu mam vo verzii 9.10.
wayne
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wayne »

hm, zaujimave, ubuntu wo wubi som mal cca rok a pol, a na 2 roznych bookoch, od verzie 8.04 s updatmi az na 9.10. Skoda, ze som on prisiel, zalohu som si urobil na externy disk, ktory den po vyprsani zaruky odmietol nastartovat a z booku som si cely virtualny disk odpalil svojou "sikovnostou" :( Za cely rok a pol fungovania vsak mi system siel bezchybne, takze podobny problem je fakt zaujimavy. dufam ze update to vyriesi, drzim paľec ;)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

pokial viem aspon pri upgrade z 9.04 na 9.10 cez automaticku aktualizaciu sa Grub nemenil. ostaval stary Grub nie Grub 2. Moznmo preto to nevyvolavalo problemy. Ale co sa dialo cez wubi netusim
Napísať odpoveď