Co sa tyka strojceka tak toho sa neboj, prvy tyzden sa stym sice dost tazko je, ale ja som bol dakedy uz natolko hladny ze som prekonal aj tu bolest a bolo to
Zubný strojček
Re: Zubný strojček
ja som mal tiez strojcek cca rok, ale netrhal som nic mal som len krive zuby. Mal som ho len na hornych, dolne mam este stale trocha krive ale nevidno to skoro vobec 
Co sa tyka strojceka tak toho sa neboj, prvy tyzden sa stym sice dost tazko je, ale ja som bol dakedy uz natolko hladny ze som prekonal aj tu bolest a bolo to
Doba potom tyzdni je uz pohodicka, maximalne troska dorezes pery ale to sa spravi za par dni, dalej je tam taky nezvyk ze mas nieco v ustach ale je to tiez len otazkou casu. Co sa tyka montovania:) strojceka to je pohodicka tam nic neboli, vlastne cele strojcekovanie nieje nejaka hrozna bolest, skor by som sa bal uz toho trhania zubov, co som ja nemusel nastastie podstupit. Teraz nosim ten nocny co spominal mirak - priesvitny, nasadis ho len na zuby ako nejaky kryt. A zuby su pekne konecne sa mozem usmievat na plne pysky
Kazdopadne do toho chod, budes raz rada ze si do toho sla...
ten ti pravdepodobne dajú až po tom, ako budeš nosiť cca dva roky nastálo.playerSC napísal:co takto nocny strojcek ???
-
mirak2
Hardcore addict
hlavny rozdiel je ten ze snimatelny aka nocny strojcek treba nosit niekolkokrat dlhsie ako fixny...playerSC napísal:co takto nocny strojcek ???
fixny - rychlejsie ale menej trvacny vysledok
snimatelny - pomalsie ale je mensia pravdepodobnost ze sa ti vratia zuby spat
-
Royalflush
Guru wannabe
Ja mam taky ako uzivatel 17 - 2 zuby mi vytrhli a na 1,5 roka ale o tom ze budem mat nocny zubarka nic nevravela.
Teraz v lete by mi ho mali davat dole a mam otazku - ako to davaju dole? boli to?
Teraz v lete by mi ho mali davat dole a mam otazku - ako to davaju dole? boli to?
-
17
Light Professional
Tiež som sa bál, ale je to ok... Presne si to už nepamätám. Mne to tuším dávali dole tak, že mi do postriekali nejakou tršku kyslou tekutinou, trošku s tým pokývali a bolo to dole. Ešte ti obrúsi zo zubov zvyšky lepidla po strojčeku (to vôbec nebolí). A ešte ti zuby natrie nejakou pastou, aby ich "zakonzervoval"... Potom budeš mať celý deň pocit, že zuby sú príliš slyzké... Ale je to ok, žiadna bolesť, smelo do toho!Royalflush napísal:Ja mam taky ako uzivatel 17 - 2 zuby mi vytrhli a na 1,5 roka ale o tom ze budem mat nocny zubarka nic nevravela.
No tak vačšina ma motivujete k tomu aby som si ho dala , ked tak rozmýšľam , zubárka čosi kecala , že 1 zub pojde preč , no uvidíme po monitore , teraz mám kvoli monitoru zo všetkého nervy , inak ďakujem za názory .............
naco sa tam najprv robia medzery medzi zubami s tymi separacnymi gumickami ked potom sa to vyrovnava
Ja sa chcem opytat, ci je ten strojcek efektny aj v dospelosti?
A na Slovensku to stoji kolko? Len tak orientacne? Preplaca nieco poistovna?
A na Slovensku to stoji kolko? Len tak orientacne? Preplaca nieco poistovna?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
asdasd mne robili medzery len na stolickach na ktore mi potom dali obrucky. Na to samozrejme potrebujes priestor okolo zuba.
LuboS mna to stalo okolo 3000-3500 korun rocne, neviem ci este k tomu nieco priplacala poistovna. K doktorovi som chodil raz za mesiac.
LuboS mna to stalo okolo 3000-3500 korun rocne, neviem ci este k tomu nieco priplacala poistovna. K doktorovi som chodil raz za mesiac.
-
zdravotnik
Light Professional
Poisťovňa ti po 18-tke nepreplatí nič
Čo sa týka ceny, tak mňa stál aparát 130EUR(ešte časť úhrady od poisťovne), potom každé 3 mesiace výmena drôtiku - 50EUR, bežná prehliadka 8EUR, nejaké pružinky, retiazky - 20EUR
Celkovo vo väčšine hovoria, že jeden rad zubov (horný alebo dolný) sa po dokončení liečby pohybuje okolo 500EUR
Celkovo vo väčšine hovoria, že jeden rad zubov (horný alebo dolný) sa po dokončení liečby pohybuje okolo 500EUR
No hej, nespresnil som otazku...ide mi o tie platby po 18tke....mam celust dodrbanu celu, trebalo by mi strojcek asi aj hore aj dole 
-
zdravotnik
Light Professional
Tak počítaj okolo 1000EUR... Ale samozrejme najskôr rontgen, konzultácie a vyjadrenie čeľustného ortopéda a uvidíš na čom si
Oni sú tu predsa na to, aby nám poradili, čo s našimi krivými zubami
Problem je v tom, ze ja nemam krive zuby ako take, ale celu celust mam taku deformovanu do strany 
-
mirak2
Hardcore addict
aj vykrivenie celuste sa da riesit strojcekom aj ked sa to nezda (mam podobny problem+uzky dolny obluk)