Zubný strojček

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubný strojček

Príspevok od používateľa pershing »

ja som mal tiez strojcek cca rok, ale netrhal som nic mal som len krive zuby. Mal som ho len na hornych, dolne mam este stale trocha krive ale nevidno to skoro vobec :)
Co sa tyka strojceka tak toho sa neboj, prvy tyzden sa stym sice dost tazko je, ale ja som bol dakedy uz natolko hladny ze som prekonal aj tu bolest a bolo to :D Doba potom tyzdni je uz pohodicka, maximalne troska dorezes pery ale to sa spravi za par dni, dalej je tam taky nezvyk ze mas nieco v ustach ale je to tiez len otazkou casu. Co sa tyka montovania:) strojceka to je pohodicka tam nic neboli, vlastne cele strojcekovanie nieje nejaka hrozna bolest, skor by som sa bal uz toho trhania zubov, co som ja nemusel nastastie podstupit. Teraz nosim ten nocny co spominal mirak - priesvitny, nasadis ho len na zuby ako nejaky kryt. A zuby su pekne konecne sa mozem usmievat na plne pysky :D Kazdopadne do toho chod, budes raz rada ze si do toho sla...
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

playerSC napísal:co takto nocny strojcek ???
ten ti pravdepodobne dajú až po tom, ako budeš nosiť cca dva roky nastálo.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

playerSC napísal:co takto nocny strojcek ???
hlavny rozdiel je ten ze snimatelny aka nocny strojcek treba nosit niekolkokrat dlhsie ako fixny...
fixny - rychlejsie ale menej trvacny vysledok
snimatelny - pomalsie ale je mensia pravdepodobnost ze sa ti vratia zuby spat
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Ja mam taky ako uzivatel 17 - 2 zuby mi vytrhli a na 1,5 roka ale o tom ze budem mat nocny zubarka nic nevravela.
Teraz v lete by mi ho mali davat dole a mam otazku - ako to davaju dole? boli to? :D
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Royalflush napísal:Ja mam taky ako uzivatel 17 - 2 zuby mi vytrhli a na 1,5 roka ale o tom ze budem mat nocny zubarka nic nevravela.
Teraz v lete by mi ho mali davat dole a mam otazku - ako to davaju dole? boli to? :D
Tiež som sa bál, ale je to ok... Presne si to už nepamätám. Mne to tuším dávali dole tak, že mi do postriekali nejakou tršku kyslou tekutinou, trošku s tým pokývali a bolo to dole. Ešte ti obrúsi zo zubov zvyšky lepidla po strojčeku (to vôbec nebolí). A ešte ti zuby natrie nejakou pastou, aby ich "zakonzervoval"... Potom budeš mať celý deň pocit, že zuby sú príliš slyzké... Ale je to ok, žiadna bolesť, smelo do toho!

:)
mar10
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mar10 »

No tak vačšina ma motivujete k tomu aby som si ho dala , ked tak rozmýšľam , zubárka čosi kecala , že 1 zub pojde preč , no uvidíme po monitore , teraz mám kvoli monitoru zo všetkého nervy , inak ďakujem za názory .............
asdasd
Novice
Novice

Príspevok od používateľa asdasd »

naco sa tam najprv robia medzery medzi zubami s tymi separacnymi gumickami ked potom sa to vyrovnava
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja sa chcem opytat, ci je ten strojcek efektny aj v dospelosti?
A na Slovensku to stoji kolko? Len tak orientacne? Preplaca nieco poistovna?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

asdasd mne robili medzery len na stolickach na ktore mi potom dali obrucky. Na to samozrejme potrebujes priestor okolo zuba.

LuboS mna to stalo okolo 3000-3500 korun rocne, neviem ci este k tomu nieco priplacala poistovna. K doktorovi som chodil raz za mesiac.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Poisťovňa ti po 18-tke nepreplatí nič :( Čo sa týka ceny, tak mňa stál aparát 130EUR(ešte časť úhrady od poisťovne), potom každé 3 mesiace výmena drôtiku - 50EUR, bežná prehliadka 8EUR, nejaké pružinky, retiazky - 20EUR

Celkovo vo väčšine hovoria, že jeden rad zubov (horný alebo dolný) sa po dokončení liečby pohybuje okolo 500EUR
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No hej, nespresnil som otazku...ide mi o tie platby po 18tke....mam celust dodrbanu celu, trebalo by mi strojcek asi aj hore aj dole :(
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Tak počítaj okolo 1000EUR... Ale samozrejme najskôr rontgen, konzultácie a vyjadrenie čeľustného ortopéda a uvidíš na čom si :) Oni sú tu predsa na to, aby nám poradili, čo s našimi krivými zubami
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Problem je v tom, ze ja nemam krive zuby ako take, ale celu celust mam taku deformovanu do strany :(
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

aj vykrivenie celuste sa da riesit strojcekom aj ked sa to nezda (mam podobny problem+uzky dolny obluk)
Napísať odpoveď