Zložka + súbor = vypisovanie
Zložka + súbor = vypisovanie
zdravím vás milí programátori malo by sa to dať v php spraviť. O čo ide?
No prosím vás ak by mi niekto mohol naprogramovať v php takéto dačo:
Mám web na tom webe sa automaticky dá zaregistrovať, a keď sa uživateľ zaregistruje tak sa vytvorí zložka s jeho menom no a do toho jeho mena sa prekopíruje súbor stránka.txt no a čo ja potrebujem je tu:
no vytvorí sa jeho meno do /x/ zlozky do nej sa dá stranka.txt no a ja chcem ze keď pojdem na web nech sa mi cez readfile zobrazí zo zlozky /x/meno jeho stránka.txt a takto nech sa to automaticky robí s každou zložkou(menom) čo je v zložke /x/
Dúfam že ste to pochopili...
malá pomocka
readfile ("x/jehomeno/stranka.txt");
ale keď tam bude napr. 20 zložiek tak nech sa mi s každéj zložky zobrazí ta stranka.txt čo je v nej a ešte pred každou nech je jej umiestnenie takze napr. Karol a pod tým bude funkcia readfile ("x/Karol/stranka.txt");
ďakujem
No prosím vás ak by mi niekto mohol naprogramovať v php takéto dačo:
Mám web na tom webe sa automaticky dá zaregistrovať, a keď sa uživateľ zaregistruje tak sa vytvorí zložka s jeho menom no a do toho jeho mena sa prekopíruje súbor stránka.txt no a čo ja potrebujem je tu:
no vytvorí sa jeho meno do /x/ zlozky do nej sa dá stranka.txt no a ja chcem ze keď pojdem na web nech sa mi cez readfile zobrazí zo zlozky /x/meno jeho stránka.txt a takto nech sa to automaticky robí s každou zložkou(menom) čo je v zložke /x/
Dúfam že ste to pochopili...
malá pomocka
readfile ("x/jehomeno/stranka.txt");
ale keď tam bude napr. 20 zložiek tak nech sa mi s každéj zložky zobrazí ta stranka.txt čo je v nej a ešte pred každou nech je jej umiestnenie takze napr. Karol a pod tým bude funkcia readfile ("x/Karol/stranka.txt");
ďakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zložka + súbor = vypisovanie
prečo to nezapisuješ do index.html (index.htm, default.html, default.htm, index.php) a máš po probléme? Prinútiť apache aby štandartne podsunul nejaký iný súbor ako index zrejme ide, no potom ti nemusí ísť ani pôvodný web
mno ja by som to cel tak jak som to napisal a nie hentak:)
-
audiotrack
VIP
mohol by si ešte do každého adresára dať index.html kde iba cez meta za nula sekúnd presmeruješ na ten txt. Ak sa ti ani toto nepáči (i keď výsledok bude taký ako píšeš) tak bude treba meniť config
pockat ale to je blobost nie? to sa mi neukaze na jednej stránke ako keby s ineho a ineho nicku stranka.txt
-
audiotrack
VIP
ak som to blbo pochopil, tak si to asi blbo vysvetlil 
tá stránka kde to má ukazovať je pre každého tá istá, iba do nej naťahuje údaje z jeho osobného adresára? Alebo každý ide na svoju vlastnú stránku?
tá stránka kde to má ukazovať je pre každého tá istá, iba do nej naťahuje údaje z jeho osobného adresára? Alebo každý ide na svoju vlastnú stránku?
tá stránka kde to má ukazovať je pre každého tá istá ale zobrazí to vsetký os. udaje stranka.txt
-
audiotrack
VIP
a ako máš riešené prihlasovanie? Ty musíš nejak evidovať kto je prihlásený, a potom nevidím problém. Čo konkrétne na tom nevieš? Dáš iba include("./x/".$nejakapremennaktorahovoriktojeprihlaseny."/stranka.txt");
hmmm ja tam naco dam premenu ktora hovori ze je prihlaseny? ja chcem aby mi to ukazovalo stranka.txt aj ked neni prihlaseny... nechapes... tak idem na to postupne najprv. by som chcel kód ktorý mi vypíše zo zložky /x/ všetký názvy zložiek ale nie súborov zložiek. Ďakujem
-
audiotrack
VIP
píšeš to ako maďar. Ako má tá stránka vedieť koho súbor má zobraziť, keď vravíš že je pre všetkých rovnaká? Musíš si nejak evidovať kto je prihlásený a kto si ju teda pozerá (aby mu ukázalo jeho súbor). Alebo tam má ukázať všetky súbory? Sme na konci strany a stále iba hádam o čo ti vlastne ide
audiotrack napísal:píšeš to ako maďar. Ako má tá stránka vedieť koho súbor má zobraziť, keď vravíš že je pre všetkých rovnaká? Musíš si nejak evidovať kto je prihlásený a kto si ju teda pozerá (aby mu ukázalo jeho súbor). Alebo tam má ukázať všetky súbory? Sme na konci strany a stále iba hádam o čo ti vlastne ide
hmmm ja tam naco dam premenu ktora hovori ze je prihlaseny? ja chcem aby mi to ukazovalo stranka.txt aj ked neni prihlaseny... nechapes... tak idem na to postupne najprv. by som chcel kód ktorý mi vypíše zo zložky /x/ všetký názvy zložiek ale nie súborov zložiek. Ďakujem
toto potrebujem ako 1. a potom sa dozviete ostatné...
ak som dobre pozeral tak toto je ono že?
no toto by sme mali,
tak a teraz to zložitejšie:
tie názvy nech sa dajú do:
readfile ("sem nech idú tie adresy");
sem nech idú tie adresy=ale nie všetký ale po jednom takže ak budem mať v zložke X 2 súbory s názvom Karol , Janci tak nech sa mi vykoná funkcia readfile 2 krát 1 krát s nickom Karol a 2 krát s nickom Janci...
A kebyze tam mam 1000 zložiek tak nech sa to vykoná tak isto ako som uviedol hore... chapete? thx.
Kód: Vybrať všetko
$adresar = opendir("./x/");
while ($soubor = readdir($adresar)){
echo ($soubor."<br />");
}tak a teraz to zložitejšie:
tie názvy nech sa dajú do:
readfile ("sem nech idú tie adresy");
sem nech idú tie adresy=ale nie všetký ale po jednom takže ak budem mať v zložke X 2 súbory s názvom Karol , Janci tak nech sa mi vykoná funkcia readfile 2 krát 1 krát s nickom Karol a 2 krát s nickom Janci...
A kebyze tam mam 1000 zložiek tak nech sa to vykoná tak isto ako som uviedol hore... chapete? thx.
-
audiotrack
VIP
to by som bol zvedavý, ktorý operačný systém ti dovolí mať v adresári x dva súbory s rovnakým menom (v tvojom prípade Karol)
Este poupravim audia. Nepises ako madar, pises ako madar^2. Najprv si sprav jasno v tom co je adresar (synonymum: zlozka) a subor. Chcel si vypisat len adresare (btw ten script ktory si sem dal ti vypise tusim aj subory aj adresare). Teraz mas zrazu v zlozke X subory? Kto ta ma chapat?
Audio: on nema v "X" dve rovnake subory/adresare - ma tam 2 rozne - jeden s menom Karol a druhy s menom Janci
Audio: on nema v "X" dve rovnake subory/adresare - ma tam 2 rozne - jeden s menom Karol a druhy s menom Janci
ppt precitaj si to od zaciatku uplne 1. a 2. co som napisal ok?
ja som to uz vzdal 
to by som bol zvedavý, ktorý operačný systém ti dovolí mať v adresári x dva súbory s rovnakým menom (v tvojom prípade Karol)-
audiotrack
VIP
veď ale to si si už napísal aj sám. Stačí k tomu dopísať názov toho súboru
$adresar = opendir("./x/");
while ($soubor = readdir($adresar)){
include($adresar."/subor.txt");
echo "<br/>";
}Re: Zložka + súbor = vypisovanie
ja chcem takéto dačo
len to je na tom že to readfile nefunguje a nwm preco poradi niekdo?
<?php
$nazov_priecinku = './';
$obsah = scandir($nazov_priecinku);
foreach ($obsah as $subor)
{
if (($subor != '.') and ($subor != '..') and is_dir($subor))
{
echo $subor.'[<?php readfile ("./$subor/stranka.txt"); ?>]<br />';
}
}
?>