BA - Praha, Praha - BA ( cesta vlakom )
BA - Praha, Praha - BA ( cesta vlakom )
Koncom februára sa chystám vlakom do Prahy z Bratislavy. Keďže som ešte poriadne vlakom nešiel a nezaobstarával veci okolo toho ( lístky... ) tak by som potreboval pomôcť.
Nebudem mať problém so zakúpením lístku do Prahy, nasledne nasadnúť na ten správny vlak a vystúpiť správne ? Takisto naopak. V Prahe som nikdy nebol. Nebudem mať tieto problémy ? Nerád by som nastúpil na vlak, ktorý ide niekam úplne inde atp...
Preto by som bol rád za rady od ľudí, ktorí majú cestovanie vlakom v malíčku a najlepšie by bolo konkr. cestovanie Praha - BA, BA - Praha.
Ako to chodí atp...
Nebudem mať problém so zakúpením lístku do Prahy, nasledne nasadnúť na ten správny vlak a vystúpiť správne ? Takisto naopak. V Prahe som nikdy nebol. Nebudem mať tieto problémy ? Nerád by som nastúpil na vlak, ktorý ide niekam úplne inde atp...
Preto by som bol rád za rady od ľudí, ktorí majú cestovanie vlakom v malíčku a najlepšie by bolo konkr. cestovanie Praha - BA, BA - Praha.
Ako to chodí atp...
-
mikkimikki
Medium Professional
Re: BA - Praha, Praha - BA ( cesta vlakom )
Listok si kupujes vseobecne na cestu do Prahy, cize ne konkretny vlak, mozes si kupit aj miestenku na konktretny ale myslim ze miesto sa vzdy najde ... v BA je vsetko dobre oznacene, na ktore mas ist nastupiste a podobne, a vo vlakoch kategorie EUROCITY hlasia ze kde vlak zastavuje najblizsie . . . a v prahe vsekty vlaky stoja dlhsie pretoze tie co idu dalej na smer BERLIN(EC Hungaria)/HAMBURG (EC Jan Jesenius) tak im na hlavnim nadrzi v prahe menia lokomotivu . . .a ostatne vlaky (EC Jaroslav Hasek, Slovan, Slovenska Strela) koncia v prahe ... jedine co mozes mat problem je Praha hlavni nadrazi lebo po novom to tam je docela chaoticke ale ziadny problem aj tak bysom povedal ...vsade su tabulky ... inak pohodka ... ak mas nejake konkretne otazky kludne sa pytaj (ak chces ist nocov tak extistuje este Ex/EN Metropol)
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Len tak BTW, bus ťa výjde omnoho lacnejšie.
-
mikkimikki
Medium Professional
2zuzkazuzka: .. ale zas vlakom je podla mna pohodlnejsie cestovat, okrem priestoru mas non stop dostupne ,,priestorne,, wc a v ECckach mas plnohodnotnu restauraciu 
čo som si pozeral vlaky, tak vyhovujúci je tento: http://cp.atlas.sk/detail/?p=MjEzNjgwNzM3JTU0ODc4NyU-
Keďže v Prahe potrebujem byť okolo tej desiatej ráno.
Čiže stačí prísť ráno o 5.45 na stanicu a vypýtať si konkrétne tamten vlak? Alebo mi ho pani automaticky dá, keď jej poviem, že som si našiel, že ide o 6:05...
Keďže v Prahe potrebujem byť okolo tej desiatej ráno.
Čiže stačí prísť ráno o 5.45 na stanicu a vypýtať si konkrétne tamten vlak? Alebo mi ho pani automaticky dá, keď jej poviem, že som si našiel, že ide o 6:05...
Ak cestuješ sám /resp. dvaja/, tak ti stačí prísť ráno aspoň tých 20 minút pred odchodom vlaku a vystáť si lístky. Ak cestujete viacerí, tak odporúčam /ak je možnosť/ kúpiť deň vopred miestenky, ak chcete sedieť vedľa seba.
Ak ideš tam aj späť, tak to máš úplne blbuvzdorné. Pýtaš si spiatočný lístok do Prahy so zľavou citystar, máš to za jednotnú cenu na všetky vlaky na danej trase. Lístok platí mesiac, čiže kedykoľvek v priebehu mesiaca sa môžeš naňho vrátiť.
-Aspoň tak som cestoval do Prahy v septembri. Tuším to platí stále.
Ak ideš tam aj späť, tak to máš úplne blbuvzdorné. Pýtaš si spiatočný lístok do Prahy so zľavou citystar, máš to za jednotnú cenu na všetky vlaky na danej trase. Lístok platí mesiac, čiže kedykoľvek v priebehu mesiaca sa môžeš naňho vrátiť.
-Aspoň tak som cestoval do Prahy v septembri. Tuším to platí stále.
Cestujem sám..Inak ale akurát neviem kedy sa vrátim, buď v ten deň večer alebo nasledujúci deň niekedy ráno..
-
mikkimikki
Medium Professional
ako uz bolo povedane, obojsmerny listok plati viac dni, nie iba jeden ... a Slovensku strelu mas v pohode ... tam idu z BA len 3 vozne 2 triedy a 1 prvej
... tu mas radenie po Breclav ... http://www.zelpage.cz/razeni/10/vlaky/cd-278 ... tie dva zadne pokracuju do berlina ale kym to v prahe prepoja mas casu na vystupovanie az az ... 
-
Gepid
Medium Professional
Keď sa bojíš, že vystúpiš inde opočítaj si zastávky. U teba teda 5. Prípadne sa spýtaj cestujúcich či to je vlak do Prahy.
Presne, ako písal Frikso. Ak si kúpiš spiatočný lístok, tak je jedno, či pôjdeš naspäť 31.1. alebo 15.2. Na druhej strane Ťa ten vlak vyjde asi 2 - krát drahšie ako autobus, pretože pre študentov nemajú žiadne zľavy, pokiaľ nemáš JUNIOR RAILplus kartu alebo kartu na 50% - nú zľavu, ktorú by si si potreboval vybaviť aj na Slovensku, aj v Čechách.
-
mikkimikki
Medium Professional
co tak ISIC ? ... aj na bus ked ides do zahranicia potrebujes ISICPilifo napísal:Presne, ako písal Frikso. Ak si kúpiš spiatočný lístok, tak je jedno, či pôjdeš naspäť 31.1. alebo 15.2. Na druhej strane Ťa ten vlak vyjde asi 2 - krát drahšie ako autobus, pretože pre študentov nemajú žiadne zľavy, pokiaľ nemáš JUNIOR RAILplus kartu alebo kartu na 50% - nú zľavu, ktorú by si si potreboval vybaviť aj na Slovensku, aj v Čechách.
To nestačí...Proste železničné spoločnosti chcú svoju vlastnú kartu, inak Ti žiadnu zľavu nedajú. Mám to z vlastnej skúsenosti overené 
Fajn, takže jej stačí povedať že potrebujem lístok /aj spiatočný/ na vlak do Prahy na hl.n. ktorý ide o 6.05, nastúpim, odpočítam zastávky, keď tak sa vo vlaku spýtam.
A čo sa týka cesty nazad, keď budem mať obojsmerný lístok, tak môžem ísť hocikedy, či 27.2 alebo 28.2 nazad, len si budem musieť pozrieť na nete kedy tento vlak ide na Slovensko do BA ?
A čo sa týka cesty nazad, keď budem mať obojsmerný lístok, tak môžem ísť hocikedy, či 27.2 alebo 28.2 nazad, len si budem musieť pozrieť na nete kedy tento vlak ide na Slovensko do BA ?
-
Traktorista
Guru
tiez som cestoval v novembri do prahy, chcel som ist vlakom, no ked som zistil tie ceny, ma skoro je*lo, autobusom (najlepsie student agency www.zluty.cz ) to vyslo fakt asi za nieco vyse tretinu vlakoveho listka, autobusy pohodlne, za 4,5hod si v prahe, pocas cesty mas zadarmo teple napoje (kava, caj). bolo to ozaj velmi kvalitne!
Sajmon, myslím, že ani počítať zastávky nebudeš musieť. Väčšinou hlásia, k akej stanici sa vlak blíži. Síce sa môže stať aj výnimka, ale vo veľkej väčšine je to tak.
-
mikkimikki
Medium Professional
nemusis vraviet na ktory vlak chces ist iba si kup spiatocny listok blava praha ... a inak vy co ru tvrdite to ze ISIC neplati tak nechapem ako to je mozne ale 4 roky sustavne cestujem vlakom a zatial s tym nik problem nemal co somnou isiel ... asi narazate na zlych sprievodcov alebo ja neviem lebo ISIC je normalny doklad medzinarodny studentsky .,, sprievodcovi das LISTOK .. ISIC ten si vezme osnima ho cez scanner co ma v tom pc co si nosi so sebou a koniec ... tie ich karticky original zssk su len take papieriky ... (ale mam pocit ze su aj cipky ale normalne studentske su len papieriky s popiskom a fotkou )Sajmon napísal:Fajn, takže jej stačí povedať že potrebujem lístok /aj spiatočný/ na vlak do Prahy na hl.n. ktorý ide o 6.05, nastúpim, odpočítam zastávky, keď tak sa vo vlaku spýtam.
-
IceHammer
Star
Hned ti mozem povedat ze ak si kupit spiatocny tak ta vyjde lacnejsie ako jednosmerny. A este jedno odporucanie nechodil by som nocnym vlakom radsej chod niekedy rano ceska policia ma teraz velke problemy s kradezami vo vlaku vedel by som ti dat aj statistiku ale do takej miery nechcem zachadzat prip. ti odporucam dat si velky pozor na batozinu aj tu prirucnu.
-
Traktorista
Guru
2mikkimikki: cestujes s isic-kom aj do ciech alebo len po slovensku?
-
mikkimikki
Medium Professional
ja necestujem, to kamosi a tak ale v cechach som s nimi nebol ... cesi to akoze neakceptuju ? ak ne tak fakt sry ale myslel som to slovensko ... ale mam pocit ze minule ked som bol v zline tak baba normalne pouzila isic co som ju tam videlTraktorista napísal:2mikkimikki: cestujes s isic-kom aj do ciech alebo len po slovensku?
No ja Ti z vlastnej skúsenosti môžem s kľudným svedomím napísať, že na vlak Ti zľavu na ISIC nedajú
Ak chce niekto cestovať iba po Slovensku, tak sa dá vybaviť 50% - ná študentská zľava na lístok, ale pokiaľ potrebuje niekto cestovať aj do Čiech, tak potrebuje špeciálnu JuniorRailPlus kartu za 16,50€ na rok alebo ďalšiu kartu na 50 % - nú zľavu v Čechách a potom si kupovať lístok z Čiech do Kútov a z Kútov na Slovensko, čo je neskutočne praktické