Zdravím začal som fušovať do tvorby app pre symbian. vytvoril som si symbian project a pridal som si do projectu label1. no dole na tlačídko som nastavil event on press a získla som takúto fciu
label1 som v properties nastavil text na hello world. a po stalčení tlačídka som ho chcel zmeniť. to SetTextL to je procedúra na zmenu text labelu. aj syntax by mala sedieť všetko len mi vypíše chybu že nepozná premennú label1 "undefined indefitier label1".
neviem kde je chyba ale mám dojem že to môže súvisieť s handle lebo tomu ešte presne nechápem. A poznám len C. ale nemusí to tak byť.
Ak by tu mal niekto s tým skúsenosti alebo to možno pozná z C++ že prečo mi to nejde tak poprosím o radu.
Ja som robil apl. pre nokiaOS, to bolo v Jave a ohladom toho, mi na takomto fore nik nepomohol, su na to profi fora, obrat sa na ne a najdi si dobry tutorial. Co sa tyka tej chyby, label1 je z tvojej triedy, alebo standardna? Ak standardna, kukni si ci spravne alokujes pamat pre label1, alebo ukaz ako ju alokujes, ked nieco deklarujes, co nie je standardne ako int, je nutme to zaalokovat, cim sa naplnia vsetky prostriedky v konstruktore, ale chyba moze byt inde, tazko povedat zo 4 riadkov.
A vlastnej skusenosti, pri programovani aplikacii pre mobil, si kukni dobre tutorialy, lebo je tam nutne dodziavat isty syntax a to co ti zoberie kompilator v tvojom PC, ti mobil vobec nemusi zobrat....
Mozem ti hodit neake programy typu hello world, ale je to pre format *.jar a jad , su spustitelne aj v symbiantem, ale je to java, pre ID Eclipse..
Záleží ako si tam ten label dával, či "ručne" písaním kodu alebo cez nejaké GUI. Ak druhý prípad, tak predpokladajme že je dobre deklarovaný, ale malo by to byť label1->setText("text"); Bodka slúži na niečo iné. Ak si ho tam dával ručne, pomôže ti toto: http://wiki.forum.nokia.com/index.php/H ... eate_Label
ano tak tak, to som mu pisal, ze ako deklaruje a alokuje premennu, ale
feromakovi to by si mal vediet, cez staticku premennu sa pristupuje pomocou bodkoveho operatora label1.Set() a cez ukazovatel resp. dynamicku alebo smart pointer ako labal1->Set(), cez operator sipka . Potom doporucujem ti dobre ID, ktore vie samo doplnat syntax a tak, napr. Eclipse. Carbide.C++ a Carbide.j su tiez ako pluginy pre Eclipse, ktore stiahnes na nokia stranke, ako ti daval audiot, inak cez Carbide mozes robit aj digitlany podpis programu . Ja pouzivam ete plugin EclipseME .
tak tej sa plne venujem ale ten tvoj link to neslúži náhodou na to keby som ho chcel ten label vytvoriť počas behu programu?? lebo keď sa tam používa constuctor..
a čo sa týka rozhrania tak používam ten carbide c++ čo si písal ten dopĺňa nejaké tie kódy ale tak aj tak by som sa to najradšej naučil a keĎ tomu budem rozumieť tak nech to za mňa robí PC
inak, na programovanie, si si musel do kompu nainstalovat aj kniznice tzv. SDK v ktorych sa programuju aplikacie pre symbiant, alebo sa ti tam uz nainstalovali aj s carbide.c++ naraz, tak si kukni, kde ich mas v kompe a pri nich by mala byt aj kompletna elaktronicka dokumentacia k SDK bud fo forme webu alebo pdf, tak sa uc aj z toho.
Vobec, uz sa ti podarili spustit v telefone neaku zakladnu aplikaciu, ktora nico vypisala napriklad "Hello world"? A ten label1 si uz opravil? Mas ho tam asi neak zle deklarovany alebo definovany.
Dalej, pouzivas neaky emulator telefonu v tvojom kompe?
no knižnice som si musel samé doinštalovať a myslím že na tom fóre čo sem pridal audiotrack je toho dosť len chcelo by to nejako ísť postupne najskôr nejaké tutorialy..a áno mám aj nejaký simulátor ktorý je spolu s tým sdk myslím... a hello world som už spravil aj dosť toho ale tak ja som hento chcel skúsiť a to mi akurát nešlo tak ma to trápi...a neviem alenemyslím že by bol zle nadeklarovaný keďže som ho pridal cez GUI veď vtedy sa kód generuje automaticky..mne tá moja chyba len tak pripadá že ako keby ten label nebol poznaný z tela tej procedúry resp toho eventu na stlačenie tlačídka..myslím že odtiaľ vietor fúka...
no mozne to je, ale vies, tazko povedat zo 4 riadkov kodu . a Dokumentacia byva pribalena ku knizniciam, ako som ti pisal, tam to musi byt od zaciatkov, tak si to precitaj....