SATA RAID karta - vytazenie procesora a diskov

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

SATA RAID karta - vytazenie procesora a diskov

Príspevok od používateľa heker »

V pocitaci pracuje systemovy disk neustale. Urcite na vykon a svoju pracu potrebuje aj cast procesora, mozno percento, mozno dve, neviem kolko vykonu to zoberie. Pre dalsi disk, teda aj dva disky pri praci a zatazeni je vidiet rozdiel. Ak pracuje systemovy disk naplno a zacnem pracovat aj s druhym diskom, tak je vidiet rozdiel v rychlosti. V pripade, ze by som do pocitaca kupil SATA radic PCI/PCI-E kartu, nieco co maju v Alza zo znaciek Adaptec, Kouwell ci Asus, pomohlo by to pri praci a druhy disk by isiel na plny vykon a zaroven aj systemovy? Pretoze myslim, ze takto by systemovy dik vyuzival radic ci zbernicu zakladnej dosky a druhy disk by vyuzival pridavny SATA radic, mam pravdu? Alebo kde je pravda a co by som potreboval, aby som mohol prevadzkovat 2-3 disky na plny vykon?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: SATA RAID karta - vytazenie procesora a diskov

Príspevok od používateľa 3PO »

pochybujem. dnesne pocitace uz na prenos dat pouzivaju tzv. DMA. teda na prenos dat sa vynechava procesor. ten sluzi uz len ako ziadatel nie ako vykonavatel prenosu. nevidim dovod preco by mala pci-e karta pomoct. ale teoria je jedna vec prax druha.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: SATA RAID karta - vytazenie procesora a diskov

Príspevok od používateľa heker »

To hej, PIO a DMA, ale prax sa mi zda ina. Chcelo by to nazor od niekoho kto taketo zariadenie ma a vidi v tom rozdiel.
Napísať odpoveď