Zdravím. Mám puknuté čelné sklo, od kamienka ktorý mi tam vletel.. Chcem to preplatiť cez poisťovňu "vinníka".
1) Našiel som si "vinníka", ktorý mi tvrdí že potom bude musieť platiť vyššiu poistku. (poistený je v poisťovni allianz)
- má mylné informácie, kedže poistka sa uzatvára na rok dopredu a suma sa meniť nemôže, mám pravdu?
2) Mám to puknuté na dvoch miestach /jedno z nich bolo už pri kúpe auta, neviditeľné na prvý pohľad/
- nebude ten čo bude obhliadať vozidlo robiť z toho nejaké problémy? obstojím s tvrdením, že sa odrazili dva kamienky a zasiahli mi sklo na dvoch miestach?
Vďaka za pomoc.
poškodenie čelného skla
Re: poškodenie čelného skla
1) mylne informacie mas v tomto pripade ty
Cenu ktoru zaplatil, mu samozrejme uz nezvysia. Ale ak nebude mat bezskodovy priebeh, tak na dalsi rok nedostane tak nizku poistku (tzv. bonusy). Niektore poistovne maju v programe zakomponovany max. pocet (prip. rozsah) skody, kedy to toleruju a na bonusy nesiahnu.
2) zalezi od toho, ako to posudi konkretny clovek.
3) nerozmyslal si nad obycajnou opravou, ktora vyjde podstatne lacnejsie?
2) zalezi od toho, ako to posudi konkretny clovek.
3) nerozmyslal si nad obycajnou opravou, ktora vyjde podstatne lacnejsie?
-
Schelmy
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
1) Ciže ho to môže poškodiť iba v budúcnosti kvôli tým bonusom?
Oprava je nereálna, kedže tá prasklina sa mi v týchto mrazoch rozšírila skoro cez celé sklo..
Oprava je nereálna, kedže tá prasklina sa mi v týchto mrazoch rozšírila skoro cez celé sklo..
ano poskodit ho to moze len od vyrocneho dna poistenia.dovtedy nie.
poistovna mu platbu moze ale nemusi zvysit
drzim palce aby si to vybavil
lebo nebude to lahke ako sa zda 
poistovna mu platbu moze ale nemusi zvysit
drzim palce aby si to vybavil
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Známy mal tiež prasknuté čelné, ale on sám si to zapríčinil. Tak sa dohodol s ďalším známym, že zájdu do poisťovne a povedia, že mu od toho druhého odskočil kameň a sklo prasklo. V pohode to takto vyriešili cez poisťovňu, tak neviem.
Máte niekto skúsenosti s výmenou čelného? Potrebovali by sme vymeniť na jednom aute, ale neviem ako by to bolo najvýhodnejšie. Cez originál servis, alebo napr. cez HORNET Autosklo a pod. firmy, alebo ako?
Máte niekto skúsenosti s výmenou čelného? Potrebovali by sme vymeniť na jednom aute, ale neviem ako by to bolo najvýhodnejšie. Cez originál servis, alebo napr. cez HORNET Autosklo a pod. firmy, alebo ako?
Clean_up: a vies ako sa vola takyto sposob vymahania skody? poistny podvod
ale..ked na to nikto neprisiel tak budis
k tej vymene: najvyhodnejsie asi bude ak poznas nejakeho sikovneho majstra
k tej vymene: najvyhodnejsie asi bude ak poznas nejakeho sikovneho majstra